1/2/09

Το Πεντάγωνο, είναι υπουργείο Επίθεσης και όχι Άμυνας. (Σ Κομίνης)


Όταν έκλαψε ο Στάλιν
(από τα γέλια)Που λες, έκλαψε από τα γέλια ο Στάλιν, την ημέρα που ο Ομπάμα, είπε ότι η δύναμη των ΗΠΑ δεν είναι τα όπλα, αλλά οι αξίες και ο τρόπος ζωής τους. Όταν οι Μπολσεβίκοι πήραν την εξουσία στη Ρωσία, δέχτηκαν εισβολή από μια ομάδα "προθύμων" χωρών, με αρχηγό τις ΗΠΑ και συμμετείχαμε και εμείς. Η επίθεση έγινε με όπλα. Όχι με ομορφιά και γοητευτικά κουνήματα.

Άν πράγματι οι Αμερικανοί είχαν το καλύτερο σύστημα, τις καλύτερες αξίες και τον ωραιότερο τρόπο ζωής, όλες οι χώρες θα ξεσκιζόντουσαν να τους μιμηθούν, χωρίς να χρειάζονται οι δεκάδες εισβολές και οι βομβαρδισμοί που έχουν κάνει σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Τώρα που χρεωκόπησαν ,γιατί εξακολουθούν να ελέγχουν 191 χώρες μέλη του ΟΗΕ με 700 - 800 στρατιωτικές βάσεις;

Ακριβώς επειδή είναι τα όπλα και όχι οι αξίες τους, ο πλανήτης βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση πανικού. Η βασική διαφορά των σφαγέων των Ινδιάνων από όλους τους άλλους, είναι η υποκρισία και το φοβερό τους θράσος. Είναι το θράσος εκείνου που κρατάει ένα πιστόλι και απειλεί άοπλους. Δεν φτάνει που απειλεί και σκοτώνει, θέλει αυτοί που δέχονται τις σφαίρες να μην του λένε ότι κραταέι πιστόλι. Και ρωτάει έκπληκτος: "Πούν΄το;"

Μιλάνε για ελευθερία. Ελεύθερες ονομάζουν τις χώρες που τους κάνουν πίπες. Μιλάνε για ελεύθερη αγορά. Και μας λένε από ποιόν θα παίρνουμε αέριο και πετρέλαιο και όπλα και πορνογραφία και δομημένα ομόλογα. Μιλάνε για δημοκρατία, ενώ έχουν χούντα. Λένε ότι είναι Χριστιανοί, ενώ είχαν γίνει Εβραίοι με την έννοια της θρησκευτικής λατρείας του χρήματος, από την εποχή ήδη του Μαρξ.

Επειδή έχουν τα όπλα, εκείνοι απλώς τυπώνουν δολάρια χωρίς αντίκρισμα και όλοι οι υπόλοιποι χρηματοδοτούμε τους πολέμους τους.

Ακόμη η παντοδύναμη κεντρική τους τράπεζα που ξερνάει δολάρια δεν αποκαλύπτει σε ποιούς τα δάνεισε. Δεν είναι καιρός να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, να αποτοξινωθούν, να ηρεμήσουν λίγο χωρίς χάπια, να μάθουν να πηδιώνται μεταξύ τους και να περνάνε καλά, αντί να σκοτώνουν, να βασανίζουν και να εξαπατούν τον κόσμο με νέες ιδέες όπως τα credit default swaps που τώρα απαγορεύουν;

"Έκαψαν" το 40% του παγκόσμιου πλούτου.

Αν οι εγκέφαλοι της Ουάσινγκτον πριν διαλέξουν τον Ομπάμα, βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Γάζα με λίγα δισεκατομμύρια δολάρια απ΄αυτά που "έκαψαν" με τις μαλακισμένες οικονομικές τους θεωρίες, δε θα τρέχαμε όλοι σήμερα.

Και η εκστρατεία γοητείας του Ομπάμα ανά τον κόσμο, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα, αν ξεκίναγε με ένα θεαματικό κόψιμο στις δαπάνες για επιθέσεις σε ξένες χώρες.

Τότε ίσως πιστεύαμε ότι το Πεντάγωνο, είναι πράγματι υπουργείο Άμυνας και όχι υπουργείο Επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η δανέζικη «Saxo Bank» περιμένει την επανάσταση των φτωχών στις ΗΠΑ που θα φέρει το τέλος του καπιταλισμού.

  Η Saxo Bank της Δανίας προβλέπει το τέλος του καπιταλισμού στις ΗΠΑ και το 2024, ο κόσμος θα πλησιάσει στο τέλος της «παλιάς κανονικότητα...