24/2/09

Τούς αγοράζει όλους ο κ.MIG. Θα γίνουμε Marfinland!!

Την πρόθεση της να υλοποιήσει τη στρατηγική της για νέες επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο επανέλαβε την Τρίτη η MIG, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η MIG εξετάζει επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα, κυρίως κατόπιν συμφωνίας με κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, ή μέσω της συμμετοχής σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εφόσον και όταν χρειασθεί να γίνουν.

Η MIG ανακοίνωσε ακόμα ότι απέσυρε το αίτημα της προς τη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με το οποίο ζητούσε να της επιτραπεί να αυξήσει τη συμμετοχή της στην Marfin Popular Bank μέχρι του ποσοστού 30% με αγορά μετοχών από το Χρηματιστήριο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές η MIG έχει πλέον εν εξελίξει πολλές διευρυνόμενες επιλογές για να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ρευστότητα και κεφαλαιακή της επάρκεια.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι τράπεζες δοκιμάζονται λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα να έχει επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για κρατικοποιήσεις.

Ο κ. Βγενόπουλος προφανώς δηλώνει παρών και στις ζυμώσεις που θα ακολουθήσουν στον τραπεζικό τομέα, προφανώς και στην χώρα μας και στο εξωτερικό, καθώς η MIG εμφανίζεται να επιδιώκει και συμφωνίες με κυβερνήσεις για συμμετοχή σε τράπεζες που, είναι πιθανό να οδεύσουν προς κρατικοποίηση.
-------
Στην υπογραφή συμφωνίας στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προχώρησε ο Όμιλος Ρέστη με και την Επενδυτική Εταιρεία International Petroleum Investment Company, την οποία ελέγχει η βασιλική οικογένεια.η ελεγχόμενη από την βασιλική οικογένεια
Στο Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται η αποκλειστική συνεργασία των δύο πλευρών, στους τομείς Ναυτιλίας, Ενέργειας, Μεταφορών, Αποθήκευσης, Ναυπηγείων, Αγωγών και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.Οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν στη δημιουργία κοινοπραξίας με το αρχικό ποσό επένδυσης να φθάνει τα 1,5 δισ. δολάρια.

Το management θα αναλάβει ο Όμιλος Ρέστη από την Αθήνα.
Στη συμφωνία προβλέπεται και η δημιουργία βάσης της κοινοπραξίας στο Αμπου Ντάμπι των ΗΑΕ.
Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου IPIC Κhadem A. Al Qubaisi δήλωσε :
« Η νέα κοινοπραξία μέσα από εξαγορές και στρατηγικές τοποθετήσεις έχει ως στόχο να δημιουργήσει στο Abu Dhabi τον πρώτο ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο όμιλο που δραστηριοποιείται όχι μόνον στην εξόρυξη και επεξεργασία του πετρελαίου αλλά και στην μεταφορά του.Η παγκόσμια οικονομική κρίση προσφέρει θεαματικές επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες θα προσεγγίσουμε με προσεκτικά βήματα και ενδελεχή μελέτη.»
Από την πλευρά του ο Βίκτωρ Ρέστης τόνισε, μεταξύ άλλων: « Η κοινοπραξία που δημιουργούμε σήμερα μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε επενδύσεις και επιχειρηματικά σχήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την έλλειψη κεφαλαίων και τεχνογνωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...