31/12/09

ΚΟΜΙΣΙΟΝ:ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ !

Γράφει ο Γιώργος Κοσμόπουλος


Εκπληκτικά συμπεράσματα γιά την σύνδεση τών πολιτικών Ανταγωνισμού μέ τούς ρυθμούς Ανάπτυξης στήν Ελλάδα εξάγονται από την τελευταία έκθεση της Κομισιόν γιά τη ζώνη τού Ευρώ.

Στήν έκθεση διαπιστώνεται ότι άν η Ελλάδα προστατεύσει τόν Ανταγωνισμό στήν αγορά καί επιβάλει τίς θεσμοθετημένες Αντιμονοπωλιακές πολιτικές ,πράγμα τό οποίο μέχρι τώρα δέν γινόταν,ο ρυθμός Ανάπτυξης της χώρας τά επόμενα 20 χρόνια θά αυξηθεί κατά 50%.

Η προστασία τού Ανταγωνισμού μέ την επιβολή στή χώρα μας τών Αντιμονοπωλιακών πολιτικών τίς οποίες προβλέπει τόσο η ελληνική νομοθεσία ( ν.703/77) όσο καί η Ε.Ε.( αρθρ. 81 καί 82 της Ευρ.Συνθ.) σύμφωνα μέ την έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής καί τά αποτελέσματά της τά οποία θά είναι μετρήσιμα, (σ.σ. Πίνακας σελίδα 36 της έκθεσης) αφορούν δύο τομείς επιβολής τού δικαίου τού Ανταγωνισμού:

1.Η εξόντωση τών καρτέλ καί ολιγοπωλίων τά οποία έχουν επιβάλει συνθήκες περιορισμού της Ανάπτυξης καί της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας ,θά προσθέσει σύμφωνα μέ την Κομισιόν ένα ποσοστό της τάξης τού 0.98% στό ρυθμό Ανάπτυξης της χώρας.

2.Η προστασία της εισόδου νέων επιχειρήσεων στήν αγορά μέ τήν μείωση των εμποδίων εισόδου τους από τίς μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες κατέχουν ήδη δεσπόζουσα θέση οικονομικής ισχύος στόν τομέα δραστηριότητας τους στήν αγορά, θά προσθέσει ένα επιπλέον 0.64% στόν ρυθμό Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Εν ολίγοις, με αποτελεσματική πολιτική ανταγωνισμού και άρση των εμποδίων εισόδου, θα είχαμε μετρήσιμο αποτέλεσμα της τάξεως του 1,7% στο ρυθμό ανάπτυξης σε βάθος 20ετίας, που σημαίνει ότι αν ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι 3%, θα ανέβαινε σε μόνιμη βάση στο 4,7% -άνοδος άνω τού 50% !

Τά συμπεράσματα αυτά δικαιώνουν απόλυτα τό περιεχόμενο της προσφυγής τού STOPCARTEL κατά της Ελλάδας γιά πλημμελή εφαρμογή της Αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας ενώπιον της Ευρωπαικής Επιτροπής.καί υπογραμίζουν κατά δραματικό τρόπο τήν ευθύνη της καρτελοποιημένης ελληνικής αγοράς στήν δημιουργία των οικονομικών αδιεξόδων καί τού υψηλού χρέους πού τώρα αναδεικνύονται καί πού μόνο μία σταθερή αύξηση τού ρυθμού ανάπτυξης μπορεί νά ανατάξει.

Ο στόχος όμως αυτός, τόν οποίον η Κομισιόν κατηγορηματικά υποδεικνύει στή χώρα μας δέν θά είναι δυνατόν νά επιτευχθεί όσο η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού της οποίας θεσμοθετημένος ρόλος είναι ακριβώς η επιβολή των παραπάνω Αντιμονοπωλιακών πολιτικών,θά ελέγχεται ουσιαστικά από τίς μεγάλες επιχειρήσεις των τραπεζιτων, των μεγαλεμπόρων καί μεγαλοβιομηχάνων της χώρας.

31-12-2009
gcosmopoulos@stopcartel.org

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΗΓΗ:NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 20:26

Τέσσερα χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 65.000 ευρώ σε εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Παράλληλα, η Αρχή διέταξε τη διαγραφή των παράνομων αρχείων που διατηρούσε η εν λόγω εταιρεία.
Συγκεκριμένα, η Αρχή μετά από καταγγελίες πραγματοποίησε έλεγχο στην εταιρεία, που ασχολούνταν με πελατολόγια τα οποία έχουν τη δυνατότητα εντοπισμού διευθύνσεων σε ψηφιακό χάρτη, ενώ περιλαμβάνουν επαγγέλματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση, κ.λπ. πολιτών διαφόρων επαγγελμάτων.

Η συλλογή των προσωπικών δεδομένων έγινε από Επιμελητήρια, Δικηγορικούς, Φαρμακευτικούς, Οδοντιατρικούς και Ιατρικούς Συλλόγους, από τον ιστοχώρο του ΟΤΕ, από σελίδες του διαδικτύου, κ.λπ.

Ακόμη, όπως αναφέρει η Αρχή, το 2004 η εταιρεία έναντι 170.000 δολαρίων πώλησε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ δεδομένα που περιελάμβαναν τη βάση δεδομένων των τηλεφώνων της Ελλάδος, ψηφιακούς χάρτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και λογισμικό για την αναζήτηση και εύρεση στοιχείων από το σύνολο των δεδομένων που πωλήθηκαν.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και να «αντιγράφει σε πολλαπλά αντίτυπα» τα αρχεία[...]

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΛΟΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ;

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...