19/1/10

Ναύαρχος Λυμπέρης : «Κρυμμένη και διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους στην κρίση των Ιμίων η τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας»

Στην Κατερίνη μίλησε απόψε ο ναύαρχος ε.α και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης, καλεσμένος της σχολής γονέων Κατερίνης, με θέμα : "Χειρισμοί κρίσεων - ΊΜΙΑ 14 χρόνια μετά..."
Ο ναύαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο στην κρίση της 30ης Ιανουαρίου του 1996, όταν η ανυπαρξία της τότε πολιτικής ηγεσίας επέτρεψε τους Τούρκους να κάνουν επέμβαση και να καταλάβουν ελληνικό έδαφος, καθιστώντας από τότε τα Ίμια γκρίζα ζώνη.
"Η τότε πολιτική ηγεσία ήταν κρυμμένη και διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους" είπε ο ναύαρχος, "ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές για να χτυπήσουν τους Τούρκους και είχαν τη δυνατότητα τότε να καταφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στον εχθρό".

Άλλα οι πολιτικοί της τότε κυβέρνησης δεν ήθελαν με τίποτα να επέλθει σύγκρουση, αφού ο τότε υπουργός εξωτερικών έλεγε ότι τη σημαία που υπέστειλαν οι Τούρκοι από τα Ίμια θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και αργότερα ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης βγήκε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους από το βήμα της ελληνικής βουλής για τη βραδιά της ντροπής.
"Κανένας από την κυβέρνηση δεν εμφανίσθηκε στο πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων με τους Τούρκους, ενώ μάταια οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές" τόνισε ο ναύαρχος.
από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

7 σχόλια:

titosp.blogspot.com είπε...

Για να δουμε, θα βγη κανεις να απα-ντηση στον Ναυαρχο? Αλλα εχω και μια αλλη απορια. Οι φιλοι του ΠΑΣΟΚ που ψηφισαν τυπους σαν τον Παγκαλο, τον Γιωργο, κλπ., τι λενε για ολα αυτα? Γιατι ουτε λιγο ουτε πολυ τους κατηγορει για Εθνικη Μειοδοσια, η κανω λαθος?

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά, αλλά ανέλπιστα ταχειά ετούτη, πολλοί οι κοψοχέρηδες ... Έως πότε;

Ανώνυμος είπε...

Για την κυβέρνηση την τότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Όλα γνωστά.
Αλλά και ο Λυμπέρης ας μην βγαίνει να μιλάει. Από αυτούς διορίστηκε και αυτός ευθύνεται που έστειλε βατραχανθρώπους στην μια Ίμια.
Είτε δεν θα έπρεπε να στείλει πουθενά γιατί οι κομάντος είναι σημαντικοί να χαραμιστούν σε μια νησίδα, είτε να στείλει και στις δύο.
Προδότης δεν είναι αλλά κατά την άποψη μου ανεπαρκής.

Ανώνυμος είπε...

Ο ναυαρχος τωρα τα θυμηθηκε ολα . Οταν επρεπε να σωση την τιμη του εθνους και να τηρηση τον ορκο που εδωσε στην πατριδα τοτε εκανε την παπια ως πρασινος κομματικος οπως και ο αλλος "ναυταιος" Βασιλικοπουλος που τον ειχαν σαν κλητηρα να περιμενη απ'εξω χωρις να καταδεχεται να του μιλησει κανεις(Σε ποιον; στον αρχηγο της ΕΥΠ) και μετα ολοι ανενηψαν και ειδαν το φως το αληθινο οταν τους πεταξαν με τις κλωτσιες και εχασαν την θεση τους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΛΥΜΠΕΡΗ!!

ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ,ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗ,ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΝΔΡΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟ,ΠΟΥ ΔΙΩΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΒΟΥΡ

ΝΑΥΡΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα πρέπει να καλέσεις στην εκπομπή σου επ΄ευκαιρίας της μνήμης των Ιμίων τον Ναύαρχο Λυμπέρη.Επίσης τον δημοκράτη και εξορισθέντα στην Μακρόνησο ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο τότε διοικητή της Ε.Υ.Π (EΠΟΧΗ ΙΜΙΩΝ).
Ναι αυτόν που είχε έξω από την πόρτα ο Αβούρ ο μικρός.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να ειχαμε μια ντουζινα Λυμπερηδες στα καιρια πόστα της πολιτικης και της στρατιωτικης ηγεσιας.
Θα μας εκαναν υπερηφανους ως λαο κι οχι κιοτηδες οπως μας καταντησαν οι Παγκαλοι και οι λοιποι μπουχεσες καρεκλοκενταυροι.