23/5/17

Καραγκιόζ Μπερντέ ο καημένος ο πεθερός του Κουσνέρ

Πριν βγει πρόεδρος τα έλεγε σωστά για την σουνίτικη τρομοκρατία και το Κέντρο του Διεθνούς Τζιχαντισμού τη Σαουδική Αραβία. Τώρα, αφού πήγε και έσφιξε τα χέρια με τους δολοφόνους και τους πούλησε όπλα για να εξοπλίζουν τους τρομοκράτες βαχαμπιστές τρομοκράτες, έριξε και την τηλεοπτική Κορόνα.
«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει σε τρομοκράτες και μαχητές», είπε, και γέλασε και το παρδαλό Κατσίκι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Η ηλικια ενος σχηματισμου βραχων προσδιοριζεται με την βοηθεια των απολιθωματων που περιεχει.Πολλοι επιστημονες βρηκαν καταπληκτοι πως τα βουνα εχουν ταξιδεψει,αφου αρχαιοτεροι σχηματισμοι βρεθηκαν πανω απο αλλους νεοτερους.
Το ορος Τσηφ (Chief) της Μοντανα ειναι ενας ορεινος ογκος που βρισκεται 2.700 μετρα πανω απο τις Μεγαλες Πεδιαδες."Ανυψωθηκε ολοκληρος πανω απο τα πολυ νεοτερα στρωματα των Μεγαλων Πεδιαδων και μετα μετακινηθηκε απο πανω τους προς τα ανατολικα,για μιαν αποσταση τουλαχιστον 8 μιλιων.Στην πραγματικοτητα,η μετακινηση πρεπει να ηταν πολλες φορες 8 μιλια.Με μια παρομοια ωθηση, ολοκληρο το Μετωπο των Βραχωδων Ορεων,σε πλατος εκατονταδων μιλιων, μετακινηθηκε προς τα εξω,πολλα μιλια πανω απο την πεδιαδα"(Ντεηλυ, Η Κινητη Γη).
Τετοιες τιτανιες μετακινησεις βουνων εχουν βρεθει σε πολλα σημεια της Γης.Η μετακινηση των Αλπεων ειναι ιδιαιτερα σημαντικη.
Στη διαρκεια του σχηματισμου των Αλπεων,γιγαντιες πλακες βραχου,με πολλες εκατονταδες μετρα παχος,εκατονταδες μιλια μηκος και δεκαδες μιλια πλατος,ανυψωθηκαν και μετα μετακινηθηκαν,σε σχεση με το εδαφος που υπηρχε απο κατω τους.Η κινηση της σχετικης ανιζησης ειχε κατευθυνση,απο την Αφρικη προς την κυρια μαζα της Ευρωπης,στα βορεια. Ετσι οι ορατοι βραχοι των βορειων Αλπεων της Ελβετιας εχουν μετακινηθει προς τα βορεια σε αποστασεις της ταξεως των 100-200 χλμ."Κατα καποιο τροπο οι Αλπεις βρισκονταν καποτε στη σημερινη βορειο Ιταλια.Το Λευκο Ορος μετακινηθηκε απο την θεση του ενω το Ματετερχορν αναποδογυριστηκε"(Ντεηλυ,Η Κινητη Γη).
Τα τμηματα των Αλπεων που περιβαλλουν την κοιλαδα Λινθ στο Καντονι Γκλαρους(Glarus) της Ελβετιας,εχουν χαμηλοτερα σημεια απο τους τριτογενεις σχηματισμους της εποχης των θηλαστικων.Τα ανωτερα σημεια τους ανηκουν στην Περμια Περιοδο(πριν την εποχη των ερπετων) και στην Γιουρασια Περιοδο(της εποχης των ερπετων).Αυτο υποχρεωνει να διαλεξουμε σε ενα απο δυο πιθανα συμπερασματα:ή η διαιρεση των βραχων σε στρωματα με βαση τα απολιθωματα που περιεχουν ειναι λανθασμενη,ή τα αρχαιοτερα βουνα μετακινηθηκαν ολοκληρα και βρεθηκαν πανω απο πιο προσφατους σχηματισμους.Διαλεγουμε το δευτερο συμπερασμα.Και αν η ανακαλυψη του de Saussure για την θαλασσα που πλημμυρισε τις Αλπεις προκαλεσε αισθηση,η ιδεα των βουνων που...ταξιδευουν σε σημαντικες αποστασεις πρεπει να φαινεται ακομα πιο συναρπαστικη(και τρομακτικη).Εκτος αν βρεθει μια φυσικη αιτια που να προκαλεσε κατι τετοιο.

Ανώνυμος είπε...

Η ιδια η αιτια του σχηματισμου ενος βουνου παραμενει σκοτεινη.
"Το προβλημα της δημιουργιας των βουνων ειναι ενοχλητικο.Πολλα απ'αυτα(τα βουνα) αποτελουνται απο οριζοντια εφαπτομενους,συμπιεσμενους και υπερυψωμενους βραχους,που σημαινει οτι ο φλοιος της γης πρεπει να μειωσε την περιφερεια του πλανητη κατα αρκετες δεκαδες μιλια τη φορα.Μια ακτινωτη ή καθετη συρρικνωση δεν μπορει να προκαλεσει την οριζοντια συμπιεση που εχει παρατηρηθει.Και εδω βρισκομαστε ακριβως στην καρδια του προβληματος του σχηματισμου των βουνων.Οι γεωλογοι δεν εχουν βρει ακομα τροπο να ξεφυγουν απ'αυτο το διλλημα"(περιοδικο SCIENCE τ.Αυγουστος 1996).
Η προελευση των βουνων δεν εξηγειται.Και ακομα λιγοτερο εξηγειται η ανιζηση και η μετακινηση τους πανω απο κοιλαδες και αλλα βουνα.Οι Αλπεις μεταφερθηκαν 200 χλμ πιο βορεια. Το Ορος Τσηφ της Μοντανα ταξιδεψε πανω απο τις πεδιαδες,ανεβηκε την πλαγια ενος αλλου βουνου και εγκατασταθηκε στην κορυφη του! "... Ολο το Εθνικο Παρκο του Παγετωνα της Μοντανα και ολη η περιοχη των Βραχωδων Ορεων μεχρι το Γελλοουχεντ Πας της Αλμπερτα μετακινηθηκαν για πολλα μιλια" (Τζωρτζ ΜακΚρηντυ,Απλοποιημενη Γεωλογια).
Αλλα και τα βουνα της δυτικης Σκωτιας αλλαξαν θεση.Το ιδιο εκαναν και τα νορβηγικα βουνα σε ολο τους το μηκος.Τι μπορει να εκανε αυτα τα βουνα να διασχισουν κοιλαδες και να ανεβουν ανηφορες με τις γρανιτικες μαζες τους που ζυγιζουν δισεκατομμυρια τονους; Καμια δυναμη απο το εσωτερικο της Γης,που να τραβαει προς τα μεσα ή να σπρωχνει προς τα εξω,δεν θα μπορουσε να προκαλεσει αυτες τις αλλαγες.Οποτε μονο μια πιθανοτητα μενει να εξεταστει: Η μεταβολη της περιστροφης και περιφορας της Γης.

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, ο Τραμπ ο "Χριστιανός" υποτίθεται, φόρεσε το μαύρο κιπά του και προσευχήθηκε στο τείχος των δακρύων, όπως άλλωστε είχε κάνει κι ο Πούτιν το 2012...

Στο δε Twitter ο αθεόφοβος, αναφέρει μόνο το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, και δεν έγραψε ούτε λέξη για την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην δεν μπορούσανε οι Ρότσιλντ να βγάλουνε δικό τους πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΜΠάλας...

Ό γαμπρός οβριός,
η κόρη (Ιβάνκα) αλλαξοπίστησε για να παντρευτεί τον οβριό
κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Προτίμησε νὰ γίνει καραγκιόζης ἀπὸ τὸ νὰ φάει σφαίρα στὸ κεφάλι καὶ νὰ καταστῆ ἥρωας.
Έκτός, λέω ἐκτὸς, ἂν εἶναι ἕνα παιχνίδι ἐσωτερικὸ τοῦ Τράμπα στὰ πλαίσια τοῦ δίνω κάτι, παίρνω κάτι ἄλλο. Δὲν ξέρω.
Σὲ κάθε περίπτωση καὶ γιὰ νὰ ξεκα@λώσουμε λίγο νὰ ποῦμε τὸ μότο:

Ζήτω ἡ Ἰσλαμικὴ Δημοκρατία (Πολιτεία) τοῦ Ἰράν.

PAOK