12/5/17

Κοσσυφοπέδιο –Μετόχι: Είναι μια ωραία προεκλογική ατμόσφαιρα

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Κοσσυφοπέδιο συμφώνησαν χθες με τον Πρόεδρο Θάτσι ότι οι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου. Ο Θάτσι, και βάσει των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων, στη συνέχεια προκήρυξε τις εκλογές για τις 11 Ιουνίου.

Βάσει των δικών του αρμοδιοτήτων, ο αμερικανός πρέσβης Γκρεγκ Ντελάουι, δήλωσε ότι «οι διεφθαρμένοι πρέπει να αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια». Α

Απούσα από τη συνάντηση στο «Προεδρικό», ήταν η Δημοκρατική Λίγκα του Κοσσυφοπεδίου, (LDK), η οποία μετά την υπερψήφιση της πρότασης Μομφής από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το Θάτσι ως πρόεδρο.

Ο κ. Θάτσι εκτός από τα κόμματα, δέχτηκε και τον εξάδελφο από το Τίρανα.
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι πραγματοποίησε χθες την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του στο Κοσσυφοπέδιο.

Στην απόφαση του κ.Θάτσι να ρίξει την κυβέρνηση αναφέρθηκε και η πρεσβεία του «στρατηγικού Εταίρου» , που προσυπέγραψε: «Η Συνέλευση έχει μίλησε. Συνεχίζουμε τη σταθερή υποστήριξή μας προς το Κοσσυφοπέδιο και τους πολίτες του, και στην πορεία της προς την Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση», ανέφερε η ανακοίνωση της Πρεσβείας.
Ο κομισάριος της Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι ήταν λυπηρό το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής και πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Κοσσυφοπέδιο».
Στο Βελιγράδι ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σερβία, δημοκρατία, δικαιοσύνη», Όλιβερ Ιβάνοβιτς, που είναι ελεύθερος πλέον και θα πάρει μέρος στις πρόωρες εκλογές και συμφώνησαν ότι ο σχηματισμός της Κοινότητας Σερβικών Δήμων στο Κόσσοβο και το Μετόχι είναι το πιο σημαντικό βήμα για την υποστήριξη και διατήρηση των ζωτικών εθνικών συμφερόντων των Σέρβων, καθώς και της ειρήνης και της σταθερότητας στην επαρχία.

Στην Πρίστινα συνελήφθη χθες το πρώην μέλος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου Χακί Χαϊντάρι ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου εναντίον πολιτών.

Όλες τις «φρέσκες» ειδήσεις από τα βαλκάνια θα τις βρείτε εδώ …. http://ta-mavra-nea.blogspot.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο χακι χαινταρι ειναι αραγε ...απο το χαιδαρι αττικης συγγενεις των εκει;

καλα τι αιμα εχουν στις φλεβες τους αυτοι οι κατοικοι του χαιδαριου αττικης;

τουρκαλβανεζικο;

οταν τιθεται θεμα αλλαγης του ονοματος της περιοχης απο το τουρκαλβανεζικο του χαυνταρ πασα υπαρχουν αντιδρασεις και το μπλοκαρουν οι ντοπιοι που εχουν μαλλον τετοιες ριζες και αιμα...

ξεφτυλα ρε


να φανταστουμε οτι στο χαιδαρι ψηφιζουν και..αριστερια διεθνιστικια συμπαραταξη τα ορφανα του χαυνταρ;

αριστερα και μπασταρδο αιμα απογονων οσμανων πανε και μαζι με τα εξαρχεια

Ανώνυμος είπε...

Εσύ από που είσαι ρε φίλε, που δεν ξέρεις να γράφεις ελληνικά; Ούτε τόνους δεν ξέρεις να βάζεις...

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...