2/12/18

Η νέα Γαλλική Επανάσταση δεν είναι αριστερή

Η Εργατική Αριστοκρατία, (η συνδικαλιστική Αλίτ), και οι επαγγελματίες μπαχαλάκηδες κουκουλοφλώροι, (Σορόπουλοι, Αντιφα, Τρατσκιστές), παρακολουθούν αμήχανοι και απ΄εξω ένα πραγματικό παλλαϊκό κίνημα που εκφράζει την πραγματική λαϊκή δυσαρέσκεια για την φτώχεια, τους οικολογικούς φόρους, την ακρίβεια. Το 80% της Γαλλίας είναι με τα Κίτρινα Γιλέκα.

 Ο «εκπρόσωπος»του κινήματος Μπενζαμέν Σωσί, ζήτησε χθες «εποικοδομητικού διαλόγο» με την κυβέρνηση, για τα αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων.

 Ο Εμμανουήλ Πουστρόν, που γύρισε από το Μπουενος Άιρες έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον κηπουρό του, Εντουάρ Φιλίπ και τον υπουργό Δημοσίας Αταξίας Κριστόφ Καστανέρ που θέλει να κηρύξει Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. 

Στο Παρίσι ο Καστανέρ, επιστράτευσε 4600 φλικ και σε όλη τη Γαλλία 65000. 
Οι άνδρες του Καστανέρ μέτρησαν μόνο 75000 κίτρινα γιλέκα στους δρόμους. 
Οι συλλήψεις στο Παρίσι έφτασαν τους 287 και οι τραυματίες διαδηλωτές ήταν 110. Οι αστυνομικοί είχαν 17. 

Επεισόδια, συλλήψεις, και τραυματισμοί, υπήρξαν στην Τουλούζη, το Μπορντώ, την Ωτ-Λουάρ ,στην Μερτ-ε-Μοζέλ, στην Πουί-αν-Βελέ, στην Ντιζόν κλπ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπενζαμὲν Σωσὶ!! Ὄχι ρὲ πούστη μου πάλι!!! Περιούσιος φαίνεται νὰ εἶναι ἀπ᾽ τὸ ὄνομά του;

Ανώνυμος είπε...

Πως τον λένε τον εκπρόσωπο είπες; Μπενζαμίν Σωσί;
Και τι είναι το κίνημα; ένα "πραγματικό παλλαϊκό κίνημα που εκφράζει την πραγματική λαϊκή δυσαρέσκεια για την φτώχεια, τους οικολογικούς φόρους, την ακρίβεια";
Πλάκα μας κάνεις ρε Σπύρο, δεν μπορεί.
Μπενζαμίν και "παλλαϊκό" δεν πάνε μαζί.
Εκτός και μιλάς για "παλλαϊκό" άλλου λαού, εκλεκτού.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην είναι δεξιά η εξέγερση στο Παρίσι... Οι νοικοκυραίοι δεν κάνουν τέτοια πράγματα Χατζάρα. Κατευθυνόμενη είναι η εξέγερση, τα γράφουν αυτά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών...

Ανώνυμος είπε...

Ισως εχει δικιο ο προηγουμενος! Ισως ειναι υπηρε-cia-κη, "θεατρικη" εξεγερση για ξεθυμασμα!!!