29/7/21

Ο μασόνος «Ταξίαρχος» ήταν ο ασθενής κρίκος της αλυσίδας των συνεργατών του Αμερικανού Φίλου.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 8 Μαρτίου 1975, με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου, ανέστειλε για.... εθνικούς λόγους, τις ποινικές διώξεις για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Προδότες, που παρέδωσαν την Κύπρο στον Αττίλα , και «έκλεισε», τον Φάκελο της Κύπρου. 

Έτσι οι Προδότες, χάρις στην άνωθεν προστασία δεν δικάστηκαν δεν φυλακίστηκαν , δεν  εκτελεστήκαν.

 Η δικαιολογία του Καραμανλή, που τα έλεγε «όλα», ήταν ότι, «οι διώξεις για εγκλήματα» , «δύνανται να διαταράξουν τις διεθνείς σχέσεις του Κράτους». 

Πίσω από τους προδότες , ήταν η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και ο στρατός των εγχώριων συνεργατών τους.

Πρώτα από όλα, η αφορμή για το Αττίλα και το πραξικόπημα, ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου της Κύπρου υπό τον Μακάριο για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες και την ανάκληση των 650 Ελλήνων αξιωματικών, που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά. 

 Ο Μακάριος , είναι φανερό ότι είχε λόγους, να μην ανησυχεί για την «τουρκική απειλή» και προέτασσε τον «πολιτικό κίνδυνο». 

Είναι ακόμα προφανές, ότι είχε «εγγυήσεις» από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον για μια λύση , σαν αυτή που συμφωνήθηκε στην Βιέννη το 1977, για μια Δικοινοτική και Διζωνική Κύπρο , υπό την προεδρία του, και αποφάσισε τη ρήξη με την «Αθήνα». 

 Ο Μακάριος , ακολουθώντας τον συμμαχικό παράγοντα , αποφάσισε τη ρήξη και όχι ο «Ταξίαρχος». 

 Ο Ταξίαρχος και οι Στρατηγοί, υπό τις συμβουλές και τις εγγυήσεις της μητέρας Cia, κατανόησαν, την Δικοινοτική και Διζωνική Κύπρο , ως διπλή Ένωση και αποφάσισαν την διχοτόμηση, που εισηγείτο ο Αβέρωφ από το 1958, και ο εθνικόφρων Σαμψών, ανακήρυξε την «Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου». 

 Υπό το βάρος των γεγονότων, ο ταξίαρχος εκάμθη στις 20 Ιουλίου. 

Ο ασθενής κρίκος έχασε την ψυχραιμία του και έσπασε, ενώ ο Μακάριος, ο Καραμανλής, ο Αβερωφ, ο Αραπάκης, ο Γκιζίκης, ο Παπανικολάου, ο Ντάβος, και πολλοί άλλοι , διατηρούσαν την ψυχραιμία τους, και παρακολουθούσαν τους Τούρκους ,να σκοτώνουν να καίνε και να βιάζουν στην Κύπρο που, έτσι και αλλιώς ήταν «μακριά». 

Ο αστικός μύθος, λέει ότι «τον Μάρτιο του 1974, η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών ανακάλυψε έγγραφα της ΕΟΚΑ Β' τα οποία κατέγραφαν πλάνα για διενέργεια πραξικοπήματος υποβοηθούμενο από την Χούντα των Αθηνών». 

 Τα έγραφα το προμήθευσαν στους ανθρώπους του Μακαρίου οι καλοί μας φτερωτοί, φίλοι, που πετούν από άκρη σε άκρη του κόσμου μαθαίνοντας τα νέα και τα κουτσομπολιά. 

 Ένα αγγλικό «πουλάκι», κελάηδησε. 

 Μετά, στην Αθήνα, ένα αμερικάνικο μπουλντόγκ που το έλεγαν Γουστάβο, είπε :

 «Θέλω το κεφάλι του Μούσκου» και το φερέφωνο του Γκας, ο αόρατος επανέλαβε : «Πρέπει να τελειώνουμε με τον Μούσκο». 

 Ο αστικός μύθος λέει οτι ο Ταξίαρχος εξύφαινε σχέδιο για την ανατροπή του Μούσκου από τον Απρίλιο του 1974 , ενώ το ΜΙ6 το είχε βρει το σχέδιο από τον Μάρτιο. 

Κι ένα πουλί, μαύρο πουλί, καλό πουλί πέταξε και τα είπε και στην «Ροζαλία» και στον «κουφό» στο Παρίσι. 

 Η «Ροζαλία» όπως του ζήτησαν προειδοποίησε για τα σχέδια του Ιωαννίδη τον Μακάριο και έτσι διασταυρώθηκε η πληροφορία. 

Τους φόβους του για το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος στη μεγαλόνησο εξέφρασαν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας. Έτσι ήρθε και έδεσε το γλυκό. 

 Το μαύρο πουλάκι που μιλούσε αγγλικά, τα είπε στην Ροζαλία που στις 19 Απριλίου 1974, με υπόμνημά στον Φαίδωνα, μιλούσε προφητικά , «για περίπτωση πολέμου», με την Τουρκία και έλεγε ότι «το Καθεστώς δεν δύναται, φοβούμαι, να κάμη επιστράτευσιν».Προφήτης η Ροζαλία.

 Σπυρίδων Χατζάρας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πεις ποίος ήτο η Ροζαλία;

Ανώνυμος είπε...

+ Αβέρωφ Ευάγγελος.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί την έλεγαν "ροζαλια"; Κωδικός ήταν; Τι μαλακιες είναι αυτές;

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, δεν παίζουμε εδώ τον αδύνατο κρίκο. Δεν είναι παιχνίδι το να σπιλώνουνε ανθρώπους. Ο Ιωαννίδης έκανε τη βλακεία να πιστέψει τους Αμερικανούς, αλλά ακόμη και στα δικαστήρια η βλακεία γίνεται δεκτή ως ελαφρυντικό. Η μεταπολίτευση χρησιμοποίησε τον Ιωαννίδη σαν αποδιοπομπαίο τράγο κι εσύ το μόνο που κάνεις είναι να προσθέτεις στο κάδρο και τους υπόλοιπους συνενόχους. Δεν είναι δίκαιο όμως ιστορικά να εξισώνεις αυτόν που αντέδρασε και έστειλε τους καταδρομείς με αυτούς που διέταξαν τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και τα Φάντομ να μην απογειωθούν... Αυτό λέει η λογική μου σαν ιστοριοφίδης που είμαι κι εγώ...

Ανώνυμος είπε...

@ Πέμ Ιουλ 29, 02:54:00 μ.μ.

Γιατι ηταν αδερφαρα.
Γκεκε;

Ανώνυμος είπε...

Τι κωδικός λες ρε φίλε; Κρυφο-λούγκρα ήταν ο Ευάγγελος... Η ΝΔ εξαρχής ήταν κόμμα της πφουστιάς...

Ανώνυμος είπε...

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_833.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Αγόραζε ρούχα από ένα γνωστό μαγαζί που το λέγανε "Ροζαλία" και τού 'μεινε ! ( Παίζει να το χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα οι Βολευτές μας !).

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το σχόλιό σου συμπατριώτη. Ο Χατζαρας έχει αυτή την τάση να εξισώνει και να βάζει συχνά στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που δεν έχουν ίδιες ευθύνες.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφάρα, εντάξει,αλλά γιατί να τον λένε "ροζαλια" συγκεκριμένα;

10 Οκτωβρίου 1985. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΟΛΟΥΜΠΙΝΕ

Η ΠΑΣΟΚΟ-ΑΠΑΤΗ  του περασμένου αιώνα.   Οι «σοσιαλ-ληστές», στις  10 Οκτωβρίου 1985, 120 ημέρες μετά τις εκλογές, υποτίμησαν  τη δραχμή κλέβ...