27/7/21

Η Τουρκία δεν έχει κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στα Ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του λαού του κατέκτησε. Ο Μωάμεθ άλωση την Πόλη και διαδέχτηκε τον Αυτοκράτορα. Δεν κατέχτησε όμως την Ιστορία μας και τον χριστιανισμό. Η Αγία Σοφία και η Μονής της Χώρας δεν είναι ιδιοκτησίες της Τουρκικής Δημοκρατίας . Η Αγία Σοφία και η Μονής της Χώρας εξακολουθούν να ανήκουν στους Ορθοδόξους Χριστιανούς και στο Ελληνικό Έθνος.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζοντας τη δήλωση της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Αγία Σοφία και την Μονή της Χωρας εκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τζαμί της Αγίας Σοφίας και το τζαμί της Μονής της Χώρας, τα οποία συγκαταλέγονται στις «Ιστορικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης», όπως και στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατράπηκαν σε τζαμιά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας αποτελούν ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο σκοπός και ο τρόπος της χρήσης των τζαμιών της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας έχουν σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. Το τζαμί της Αγίας Σοφίας, το οποίο ανοίξαμε για προσευχή πριν από ένα χρόνο, αποτελεί παράδοση ενός δικαιώματος και άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας μας. Η Τουρκία απορρίπτει τις σχετικές παραγράφους άρθρα της απόφασης της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τους ιστορικούς χώρους της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι γραμμένη με προκατάληψη, μεροληψία και με πολιτική σκοπιμότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ειναι εξευτελισμένοι ψεύτες. ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ: «Έκρηξη»: 647 διασωληνωμένοι- 96 θάνατοι. Αλλά η θετικότητα των τεστ της Κυριακής είναι 1,54%

    Έγιναν 10.600 PCR     236.750 ράπιντ και βρέθηκαν 3.823 κρούσματα. Από τα οποία 451 χρειάστηκαν εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ποσοστό 11,8%...