27/7/21

O δωδεκάχρονος Σέρβος Νεομάρτυρας Σλόμπονταν Στογιάνοβιτς,

.
Στις 27 Ιουλίου  1992 , στην Βοσνία Ερζεγοβίνη , ο 12χρονος Σλόμπονταν Στογιάνοβιτς, γύρισε στο χωριό του, (έξω από τον Ζβόρνικ), που το είχε εγκαταλείψει η οικογένεια του λόγω της προσέγγισης  μουσουλμάνων παραστρατιωτικών, για να λύσει το σκύλο του, που τον είχαν ξεχάσει δεμένο, και εξαφανίστηκε.  Τον είχαν συλλάβει  οι μουσουλμάνοι.

 Το πτώμα του αγοριού βρέθηκε ένα χρόνο μετά, στις 16 Ιουνίου 1993, στον οικισμό Μπάιριτσι στο Νόβο Σέλο, κοντά στο Ζβόρνικ, σε ένα λάκκο, κατά τη διάρκεια εκταφής πέντε Σέρβων στρατιωτών. Αναγνωρίστηκε μέσω ανάλυσης DNA. 

Ο δωδεκάχρονος Σλόμπονταν κατακρεουργήθηκε από την μουσουλμάνα Ελφέτα Βέσελι που ήταν μέλος «Διμοιρίας Σαμποτάζ» του λεγόμενου Στρατού των Μουσουλμάνων και η οποία καταδικάστηκε έπειτα από 26 χρόνια, στις 8 Μαΐου, σε 10 χρόνια φυλάκισης για τη βάναυση δολοφονία του παιδιού. 

Σύμφωνα με τους (μουσουλμάνους) μάρτυρες στη δίκη, η Ελφέτα Βέσελι , άνοιξε την κοιλιά του παιδιού σε σχήμα σταυρού. 

Ο πατέρας του Σλόμπονταν, Ίλια, ρωτώντας για τη μοίρα του γιου, έμαθε από αρκετούς μουσουλμάνους ότι το παιδί είχε σκοτωθεί και ότι είχε σκοτωθεί από την Ελφέτα Βέσελι με το παρατσούκλι «Κοσοβάρα», κόρη του δασοφύλακα Ραχμάν που έζησε πριν από τον πόλεμο στον οικισμό Πισκάβιτς στη Βλασένιτσα. Ο Ίλια βρήκε το γιο του στις 16 Ιουνίου 1993, στο χωριό Μπαϊρίτσι, στο Νόβο Σέλο, σε λάκκο, κατά τη διάρκεια της εκταφής πέντε Σέρβων στρατιωτών. Το πτώμα του παιδιού ήταν στον πάτο του λάκκου. 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναί, αλλά άν το άφηνε ζωντανό, αυτό το παιδί, μπορεί να γινότανε κάν'ας Χατζάρας της Γιουγκοσλαυίας, που να 'χωνε την μύτη του παντού ! Το στέλνεις στον λάκκο, κι έχεις το (φασιστερό) κεφάλι σου ήσυχο. Λογική βοθρέ-ολέ...
Όλες ολοκληρωτικές ιστορίες, που απειργάζονται την καθυπόταξη του ανθρώπου - για το καλό του - έχουν στόχο το Παιδί. Είναι η περίοδος αυτή του ανθρώπου, που είναι πιό κοντά, στον ιδεώδη άνθρωπο. Αυτόν που πρωτοπλάστηκε. Αυτόν που έχει μέσα του, μόνο καλωσύνη κι αγάπη, ανιδιοτελή. Κι αυτό είναι κάτι που εξοργίζει τους πορρωμένους Απάνθρωπους, Αντίθεους και Αντίχριστους,σ ' αυτή την γή.

Γιουφτος κανονικωτατος είπε...

Ζει αυτη η πουτανα τωρα;
Να την βρουν μελη της οικογενειας του παιδιου και να της βαλουν ενα παλουκι στο κωλο να της βγει απ το στομα και να συρουν το κουφαρι της με σχοινια πισω απο 'να φορτηγο στην πλατεια και τους δρομους του χωριου προς παραδειγματισμο;

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...