4/4/22

Καταστράφηκαν ακόμα 14 Στόχοι των Χαχόλων

 

ΜΟΣΧΑ, 4 Απριλίου – . Η ρωσική αεροπορία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε 14 στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χαχόλων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 
Μεταξύ αυτών είναι δύο σημεία ελέγχου, δύο εκτοξευτές, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk-M1 στις περιοχές Κρασνογκόρκα και Βερκνετόρετσκε, μία  πυροβολαρχία, δύο αποθήκες όπλων και πυρομαχικών και τρεις αποθήκες καυσίμων.

-Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Συμμαχία εκπαίδευσε για πολλά χρόνια «δεκάδες χιλιάδες» στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Stoltenberg, εκπαιδευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν στην εκπαίδευση. 

-Το Υπουργείο Άμυνας  της Ρωσίας αποκάλυψε τα ψέματα για τις υποτιθέμενες "μαζικές δολοφονίες" στην πόλη Μπούτσα στην περιοχή του Κιέβου. Το υπουργείο σημείωσε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο των "πτωμάτων" εμφανίστηκαν τέσσερις ημέρες μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη.
Ντόνετσκ, 4 Απριλίου . Μαχητές της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της DPR με την υποστήριξη του ρωσικού στρατού την τελευταία ημέρα σκότωσαν 52  Χαχόλους μαχητές, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής Εντουάρ Μπασούριν. 
 "Οι στρατιώτες μας κατέστρεψαν 52 Ουκρανούς εθνικιστές, ένα άρμα μάχης, δύο IFV, ένα θωρακισμένο όχημα, δύο φορτηγά οχήματα και μια αποθήκη πυραύλων και όπλων πυροβολικού", δήλωσε ο Μπασούριν. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, 12 στρατιωτικοί της 56ης, 54ης και 25ης ταξιαρχίας του VFU κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα τους.
 
Η 40η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία. 

-Tο Κίεβο και η Δύση κατηγορούν τη Ρωσία για μαζικές  δολοφονίες αμάχων στο χωριό Μπούτσι, κάτι που αρνείται η Μόσχα. 
-Το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι ο Ρωσικός στρατός δεν αποσύρεται από την περιοχή του Κιέβου, αλλά επανατοποθετείται. 
-Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων  ανακοινώθηκε για σήμερα. 
- Το υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας υπολόγισε τις άμεσες απώλειες λόγω του πολέμου στα 565 δισεκατομμύρια δολάρια.
- Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο για να συναντήσουν ηγέτες των δυο χωρών.


2 σχόλια:

Σούλα Ξανθοπούλου-Κοντοπωπού είπε...

Ο Πουτιν τους εστειλε να βγαλουν τα στραβα τους με το Ολοκαυτωμα της Φαλουτζα.

Ανώνυμος είπε...

μου αρέσει αυτό που ρίχνουν ένα πυραυλάκι εκεί που πρέπει ενώ οι άλλοι περιμένουν ειβολή τύπου Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τελικά οι βάρβαροι δεν ήρθαν...η προπαγάνδα επί αυτού του πολέμου θα πρέπει να διδάσκεται, η Ρωσία όπου νά'ναι καταρρέει για οικονομικούς λόγους και δεν θα μπορέσει άλλο να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο, είναι σαν την Τουρκία που εδώ και 10 χρόνια καταρρέει επειδή πέφτει η λίρα και είναι απομονωμένη παγκοσμίως, ό,τι νά'ναι, η δε Μπλακρόκ αν δεν κάνω λάθος έβγαλε εκτίμηση ότι ο Πούτιν χαλάει 29 δις ευρώ την ημέρα για τον πόλεμο, μιλάμε έχουν ξεφύγει, μόνο το ότι παρουσιάζουν ως πρόεδρο τον Ανοϊκό Τζό χωρίς να ντρέπονται, τα λέει όλα....

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...