4/4/22

Από το Ημερολόγιο των Νατοϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία

 

4 Απριλίου 1999 . Κατά την 12 ημέρα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ , χτυπήθηκαν στο Νέο Βελιγράδι το Μπλόκ 70Α, και η Αστυνομική Ακαδημία στην Μπάνιτσα. 
Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα Τζάμια στο στρατιωτικό νοσοκομείο. 
Βομβαρδίστηκαν και οι εγκαταστάσεις παραγωγής θερμού νερού στο Νέο Βελιγράδι, και σκοτώθηκε ο νυχτοφυλακας. 
Βομβαρδιστήκαν και οι αποθήκες καυσίμων της «Γιουγκοπέτρολ» στην Ρακοβίτσα. 
Στο Σμεντέρεβο περίπου στις 4:25 βομβάρδισαν ένα βενζινάδικο.
 Στο Πάντσεβο , απέναντι από το Βελιγράδι, περίπου στις 04:30 με δύο πυραύλους βομβάρδισαν τα διυλιστήρια πετρελαίου. 2 εργάτες σκοτώθηκαν και τέσσερις υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. 
Στο Τσάτσακ βομβάρδισαν για τρίτη φορά το εργοστάσιο «Σκλόμποντα», και αλλα πολιτικά αντικείμενα στη γύρω περιοχή. Στο Νόβι Σαντ βομβαρδίστηκε το κτίριο της τηλεόρασης του Νόβι Σαντ. 
Στη Γκνιλάνε στο Κόσσοβο βομβαρδίστηκε ένα αμαξοστάσιο και καταστράφηκαν 30 λεωφορεία. Επίσης καταστράφηκε και ένα βενζινάδικο. 
Στην Κουρσούμλια με δύο πυραύλους χτύπησαν ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου. 
Στο Μπογκολύτοβατς κοντά στο Κράλιεβο στις 2:10 βομβάρδισαν τις αποθήκες καυσίμων της «Μπεοπέτρολ». Τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι. 
Στο Κοσσυφοπέδιο στο Πέτς , στο χωριό Γκρέμπνικ σκοτώθηκαν από βόμβες διασποράς που έριξαν τα αεροπλανα του ΝΑΤΟ ο ταγματάρχης Σάντορ Νάγκι και οι στρατιώτες Ντέγιαν Μάνσιτς από τη Νις, και Ντράγκαν Νικολόφ από το 230 Μηχανοκίνητο Σύνταγμα αντιαεροπορικής άμυνας του Γιουγκοσλαβικού Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ