6/4/22

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών

 

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας  Βίκτορ Ορμπάν προσκάλεσε τον Πούτιν σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε προσφορά για συμμετοχή σε ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουγγαρία με τη συμμετοχή Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας.
Ωστόσο η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έπειτα από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη. 
 Σύμφωνα με τον Ορμπάν, κάλεσε τον Πούτιν να συμμετάσχει στις συνομιλίες προκειμένου να συζητήσει την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, και υπενθύμισε τη θέση της Ουγγαρίας για ειρηνική διευθέτηση. 
"200.000 Ούγγροι ζουν στην Ουκρανία, οπότε είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς, η ζωή τους δεν θα απειληθεί μόνο εάν μπορέσουμε να σταματήσουμε τις εχθροπραξίες", δήλωσε ο πρωθυπουργός. Νωρίτερα, ο Πούτιν συνεχάρη τον Ορμπάν για τη νίκη του κόμματός του  μετά την τελική καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των κοινοβουλευτικών εκλογών. 
Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω ανάπτυξη διμερών εταιρικών σχέσεων, παρά τη δύσκολη διεθνή κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: