4/4/22

H Σερβία ψήφισε ξανά για τον Βούτσιτς. Η προσέλευση ήταν περίπου 60% . Τα «έξιτ- πολ» με το κλείσιμο της Κάλπης στις 20.00 ανακήρυξαν νικητές τον Αλεξάντερ Βούτσιτς και τον Συνασπισμό υπό την ηγεσία του.

 

Στις 22.00 ανακοινώθηκε η εκτίμηση για την εκλογή ως Προέδρου της Δημοκρατίας του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με σχεδόν 60% ενώ ο κύριος αντίπαλός του Ζντράβκο Πόνος, υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι για Τη Νίκη της Σερβίας» έλαβε περίπου το 17% των ψήφων. Στην τρίτη θέση ο υποψήφιος του συνασπισμού «Νάντα» (Ελπίδα) Μίλος Γιοβάνοβιτς με 5,8% των ψήφων.
 Στις Κοινοβουλευτικές εκλογές η εκτίμηση των δημοσκόπων είναι ότι,   η Λίστα «Αλεξάνταρ Βούτσιτς - Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» θα λάβει περίπου 43,1%, η Λίστα «Μαρίνικα Τέπιτς - Ενωμένοι για τη Νίκη της Σερβίας» 13,2%, η λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος «Ίβιτσα Ντάτσιτς - Πρωθυπουργός σερβίας» 11,4%, η Λίστα « Δρ Μίλος Γιοβάνοβιτς - Ελπίδα για τη Σερβία» 5,4%, η Λίστα «Πρέπει» 4,5%, η Λίστα «Μπόσκο Ομπράντοβιτς - Σερβικό Κίνημα Ντβέρι – POKS» 4,0%, και η Λίστα «Μίλιτσα Τζούρτζεβιτς Σταμενκόφσκι- Δεσμεύσεις Σερβικού Κόμματος». 3,9%.
Η απόφαση της Πρίστινας να απαγορεύσει το άνοιγμα εκλογικών τμημάτων στο  Κοσσυφοπέδιο και το  Μετόχι δεν εμπόδισε τους Σέρβους να ψηφίσουν, αλλά,  με τη μαζική τους προσέλευση έδειξαν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει να είναι με τη χώρα τους, δήλωσε ο επικεφαλής της Διοικητικής Περιφέρειας Κοσσυφοπεδίου, Σέριτζαν Πόποβιτς.
‎ ‎Ο Πόποβιτς, ο οποίος οδήγησε Σέρβους από το κεντρικό τμήμα του Κοσσυφοπεδίου να ψηφίσουν σήμερα στην Κουρσούμλια, επεσήμανε ότι, παρά τα προβλήματα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πήγε  να ψηφίσει και ότι η μεταφορά οργανώθηκε για όλους όσους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
‎ ‎"Είχαμε μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να έρθουν και να ψηφίσουν σήμερα. Όλοι τους γνωρίζουν ότι χωρίς τη βοήθεια του κράτους μας, δεν υπάρχει επιβίωση του λαού μας σε αυτόν τον τομέα", δήλωσε ο Πόποβιτς σε δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία στο εκλογικό κέντρο τρία στο δημοτικό σχολείο "Μιλόγε Ζάκιτς" στην Κουρσούμλια. ‎ ‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...