3/4/22

Ουγγαρία.Ο Λαός μίλησε. Εκφράστηκε για το Κράτος της Πφουστιάς για τον Πόλεμο στην Ουκρανία, για τον Πούτιν και τον Μπάϊντεν. Το 57,22% ψήφισε Όρμπαν που θα έχει 133 από τις 199 έδρες στην Νέα Βουλή

 Πιό λαοπρόβλητος δεν γίνεται. Συγκρούστηκε με το Σοβιέτ του 4ου Ράϊχ των Βρυξελλών για το κράτος της ΠΦουστιάς. Έβαλε Βέτο  στις κυρώσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Αρνήθηκε να καταδικάσει την ρωσική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Ντονμπάς και ο Ουγγρικός Λαός τον επιβράβευσε με το συντριπτικό 55,75%.

Με καταμετρημένο το 71% των ψήφων ο Όρμπαν λαμβάνει το 55,75% και εκλέγει 133 από τις 199 έδρες του Κοινοβουλίου. Οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με 32,55% θα έχουν 58. 

‎Το Κίνημα Πατρίδας μας‎‎ (‎‎Ουγγρικά:‎‎ ‎‎Mi Hazánk Mozgalom‎‎) που ιδρύθηκε από τον δήμαρχο ‎‎του Ásotthalom‎‎ και πρώην αντιπρόεδρο ‎‎του Jobbik‎‎ ‎‎László Toroczkai‎‎ και άλλους αντιφρονούντες του Jobbik που το εγκατέλειψαν μετά την προσχώρηση της ηγεσίας του κόμματος στους ΕΥΡΩ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με 6.5% θα εκπροσωπεί τους δεξιούς με επτά βουλευτές.

Με βάση το εκλογικό σύστημα, 103 έδρες προκύπτουν από μάχες σε μονοεδρικές περιφέρειες, όπου κερδίζει όποιος λάβει τις περισσότερες ψήφους, και εκεί προηγείται το Fidesz , με 87 έδρες έναντι 19 της αντιπολίτευσης. 
 Οι υπόλοιπες 93 έδρες μοιράζονται με το σύστημα της ενισχυμένης  αναλογικής , με το εκλογικό μέτρο για είσοδο στη βουλή το 6%. 
Συνολικά λοιπόν, το Fidesz λαμβάνει134 έδρες, η Αντιπολίτευση 58 και «Η χώρα μου» 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...