13/8/22

13 Αυγούστου 1968. Ήταν Τρίτη και 13 .Η αποτυχημένη απόπειρα του Αλέξανδρου Παναγούλη να ανατινάξει του αυτοκίνητο του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Τα εκρηκτικά του τα είχε προμηθεύσει ο Πολύκαρπος Γεωρκάτζης.

 

  


 Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος όπως κάθε ημέρα αναχώρησε από το σπίτι του στο Λαγονήσι για την Αθήνα. Στις 7.40 η πομπή βρισκόταν στο 31ο χιλιόμετρο, όταν εγινε η έκρηξη που προκάλεσε επι του οδοστρώματος , δύο «μικρούς κρατήρες διαμέτρου 1.10-1.20 μ. και βάθους 0,60 μ.». Θύματα ουδέν. Δράστης της απόπειρας ήταν ο Αλέκος Παναγούλης που συνελήφθη έπειτα από λίγα λεπτά.

 Ο Παπαδόπουλος συνέχισε προς την Αθήνα. Στις 9 προήδρευσε του Υπουργικού Συμβουλίου. Η απόπειρα ανακοινώθηκε στις 3 το απόγευμα από το Βύρωνα Σταματόπουλο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα εκρηκτικά ήρθαν με διπλωματικό σάκο της Κύπρου ενώ ο Παναγούλης είχε εκπαιδευθεί από την CIA στην Ιταλιά για να τα τοποθετήσει, νομίζω στο Τορίνο

KostasL είπε...

Ο Παναγούλης ταξίδευε στο εξωτερικό, είχε βοήθεια, εκπαίδευση, χρηματοδότηση κι εξοπλισμό από ξένες μυστικές υπηρεσίες!

Ο δε στυγνός δικτάτορας Παπαδόπουλος...του χορήγησε αμνηστία και τον απελευθέρωσε σε δυο ή τρία χρόνια εάν δεν κάνω λάθος!

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...