13/8/22

Προδοσία της Κύπρου ,Τρίτη και 13 Αυγούστου 1974. Οι αμερικανοί διέρρευσαν το τελεσίγραφο Κίσινγκερ προς Καραμανλή με το οποίο τον καλούσε να τηρήσει την συμφωνία των Παρισίων. Τελεσίγραφο των Τούρκων για το Αγγλικό σχέδιο λύσης με τα τουρκικά Καντόνια . Ενθουσιασμός των Ακριτών μας. Ψευδείς πληροφορίες των Πρακτορίων . Το δράμα πριν τον νεο Αττίλα και την Προδοσία


Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΟΛΩΝ ΓΚΙΚΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΓΙΑ "ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ . ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ  ΕΚΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΕ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

             ΤΟ ΑΣΣΟΣΙΕΗΤΕΝΤ ΠΡΕΣΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ


Στις 13 Αυγούστου το βράδυ οι Τούρκοι κατέθεσαν το δεύτερο σχέδιο χάραξης της διαχωριστικής γραμμής, στην Κύπρο, που θα συνεχιζόταν από την Αμμόχωστο προς βορρά, καταλήγοντας στον Δαυλό. Έτσι, θα 'μενε ελεύθερη η χερσόνησος της Καρπασίας, αλλά σ' αντάλλαγμα θα δημιουργούνταν 5 καντόνια για τους Τούρκους: κοντά στην Πάφο, κοντά στη Λάρνακα, στη Λεύκα - Ξερό, στην Πόλη Χρυσοχούς και στη Γαληνόπωρνη. Το συνολικό ποσοστό του κυπριακού εδάφους που αξίωνε η Τουρκία με το δεύτερο σχέδιο, ήταν περίπου 34%.
 Για το δεύτερο σχέδιο ο Γκιουνές αξίωσε απάντηση εντός 2 ωρών. Η ελληνική όσο και η ελληνοκυπριακή πλευρά είπαν ότι η διάσκεψη της Γενεύης ήταν αναρμόδια να επιλύσει το Κυπριακό ζήτημα, κι ότι το μόνο θέμα για το οποίο οι τρεις εγγυήτριες χώρες μπορούσαν να επιμείνουν, ήταν η επάνοδος στο καθεστώς του 1960. 
 Ο Γλαύκος Κληρίδης ζήτησε , αναβολή των συνομιλιών , προκειμένου να επανέλθει στην Κύπρο για διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις. 
 Αργά το βράδυ ο Γκιουνές δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παραχωρήσει την αναβολή που του ζητήθηκε. 
 Έτσι, λίγα λεπτά αργότερα, ο Κάλλαχαν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους το ναυάγιο των συνομιλιών της Γενεύης.
Ο Μαύρος και ο Κληρίδης έκλεισαν θέσεις για να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Αυγούστου. 
Η Παράσταση της Γενεύης  έλαβε τέλος.
Το σχέδιο Κίσινγκερ εφαρμόστηκε σχεδόν ειρηνικά, και οι Τούρκοι απέκτησαν την διευρυμένη αυτονομία τους, ενώ με την μεταφορά πληθυσμού έπαψε να υφίσταται το θέμα των Καντονιών.
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑΣ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Gli americani sono i più grassi del mondo.


Noi gli ottavi