5/3/14

ΝΑΤΟ το ΝΑΤΟ

Το κόμμα της κ. Τιμοσένκο «Батькивщина» (Πατρίδα) κατέθεσε σήμερα στην Βρίχοβνα Ράντα σχέδιο νόμου για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η «μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας» θέλοντας να περιορίσει την κρίση μόνο στην Κριμαία ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ομάδα στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, από τη Γερμανία , την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δική της πρόσκληση πρόκειται να μεταβεί στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, για να επιβλέψει την κατάσταση στην περιοχή.
Από τη Μαδρίτη ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργέι Λαβρώφ σχολίασε την ανακοίνωση λέγοντας ότι «αυτοί που κάθονται σήμερα στα έδρανα της Βρίχοβνα Ράντα δεν ελέγχουν την περιοχή. Για να αποσταλούν παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέρη και ιδίως εκείνοι που ελέγχουν την λκατάσταση στην περιοχή».
Ο αναπληρωτης πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Ραγκόζιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ζήτησε από την διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας Khmelnytsky , Netishyn, Rivne, Kuznetsovsk, Yuzhnoukrainsk και Zaporizhzhia της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: