5/3/14

Ποδόσφαιρο: Θρίαμβος των μικρών με την Τουρκία

Εννέα Ελληνάρες κέρδισαν σήμερα στην Κατερίνη με 2-1 έντεκα Τούρκους και τον διαιτητή. Η επιτυχία της Εθνικής Ελπίδων είναι πραγματικός άθλος , γιατί με έναν ισχυρό αντίπαλο κατόρθωσε να φτάσει σε ολική ανατροπή του σκορ παίζοντας με εννέα παίκτες για περισσότερη από μία ώρα!
  Στο 10΄ ο Τριανταφυλλόπουλος αποβλήθηκε και ταυτόχρονα ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, με τον Μπασάν να κάνει το 0-1 από τα 11 μέτρα. Η κατάσταση φάνηκε να βγαίνει εκτός ελέγχου στο 26ο λεπτό, όταν και ο Κίτσιου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!
  Οι Τούρκοι είχαν πια υπό πλήρη έλεγχο το παιχνίδι, αλλά στο 61ο λεπτό ο Καρέλης ισοφάρισε και ο ψυχολογικός συσχετισμός άλλαξε.
Η ελληνική ομάδα δεν είχε να χάσει πια τίποτα, αφού μόνο η νίκη την εξυπηρετούσε, ο αντίπαλος είχε κλονιστεί κι έτσι στο 89΄ ο Μπουχαλάκης σκόραρε το νικητήριο γκολ δίνοντας ένα τεράστιο τρίποντο στην ελληνική ομάδα. Με την μεγάλη αυτήν νίκη η Εθνική μας αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου, και η Τουρκία έπεσε στην Τρίτη θέση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η νέα κυβέρνηση των “νεοναζί” εγκαθιστά εβραϊκής καταγωγής πρωθυπουργό και κυβερνήτη με ισραηλινή υπηκοότητα


Το 1997, ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, τακτικός θαμώνας των συνεδριάσεων της Λέσχης Bilderberg και μόνιμο μέλος του CFR, στο γνωστό βιβλίο του «Η μεγάλη σκακιέρα. Η αμερικανική υπεροχή και οι γεωστρατηγικές της επιταγές» (“In the Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives”) έγραφε: «Η Ρωσία χωρίς την Ουκρανία παύει να είναι αυτοκρατορία»... Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Παγκόσμια Τάξη υπό την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δημιουργηθεί εναντίον της Ρωσίας και των θραυσμάτων της Ρωσίας. Η Ουκρανία είναι το δυτικό φυλάκιο για την αποτροπή της επαναδημιουργίας της Σοβιετικής Ένωσης

Ο εβραϊκής καταγωγής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (Kohn) διόρισε ως υφυπουργό Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις την εβραϊκής καταγωγής νεοσυντηρητική Victoria Nuland (Nudelman).
.........


http://redskywarning.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5.html

Ανώνυμος είπε...

Οπως πάντα είμαστε στην χώρα της υπερβολής. Στα πάντα. Και φυσικά και στο μπάσκετ.

Και έτσι και την περασμένη εβδομάδα στην ευρωλίγκα πηγαίναμε από το ένα άκρο στο άλλο. Και για το ματς του Ολυμπιακού στην Πόλη με την Φενέρ και τις αλλαγές και για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο. Και όλοι σχεδόν αγνοούν την πραγματικότητα και όπως αυτή διαμορφώνεται. Για παράδειγμα γκρίνια την περασμένη εβδομάδα γιατί ο Παναθηναϊκός έχασε στο Μιλάνο και γιατί έχανε με 18π. Μα η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα των 10εκ πάνω κάτω μπάτζετ, με τον ηγέτη του Διαμαντίδη να είναι στα 34 και όσο ζει και πεθαίνει ανάλογα με την εικόνα του αγωνιστικά, θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα των περασμένων ετών σε αξία ρόστερ μην ξεχνάμε και μην ξεχνάμε επίσης ότι πάικτες όπως ο Λάσμε, ο Γκιστ, ο Μασιούλις που έιναι λίρα εκατό, στις προηγούμενες εποχές των παχέων αγελάδων δεν θα πέρναγαν ούτε για δοκιμαστικό από το ΟΑΚΑ. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός με βάση τα νέα δεδομένα πάει μια χαρά χωρίς υπερβολές. Έχει χαρακτήρα και πάντα φανέλα και αυτό το αναδεικνύει το γεγονός ότι ποτέ δεν καταρρέει και ξέρει να αντιδρά και να επιστρέφει από θεωρητικά χαμένα παιχνίδια όπως έκανε και στο Μιλάνο.

Σαφώς δεν έχει την ευχέρεια να κερδίζει εύκολα εκτός έδρας αλλά σαφώς έχει χαρακτήρα και ξέρει τι παίζει και τι κάνει. Δεν παίζει καλά στην επίθεση. Γεγονός αλλα η ομάδα είναι δουλεμένη και μπολιασμένη να δίνει έμφαση στην άμυνα και όχι στην επίθεση. Και άλλωστε σχεδόν καμία ομάδα ποτέ δεν μπορεί να είναι σούπερ στην άμυνα και να βγάζει φωτιές στην επίθεση εκτός αν έχει κανένα Λεμπρόν...

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έτσι θα πορευθεί. Νίκες μέσα με έδρα εμπειρία και άμυνα και να κλέβει μεγάλα ματς εκτός με την άμυνα και την μαχητικότητα. Με κλειστό ροτείσον για την συνοχή του και το μπάσκετ κατοχών και σκέψης που παίζει. Αν αποβάλλει κάπως από την εξάρτηση στο παιχνίδι του τον Διαμαντίδη θα βελτιωθεί. Καθώς ο Διαμαντίδης στην άμυνα είναι πλέον ένας μέτριος παίκτης και γι αυτό όλοι πλέον μιλάμε για την αδύναμη περιφερειακή άμυνα των πρασίνων ενω και στην επίθεση δεν έχει τα ντράιβ και παίζει με το μυαλό.

Γι αυτό και όταν στο Μιλάνο στο ημίχρονο και γενικά είχε 6΄και 2ας η ομάδα είχε πρόβλημα τεράστια. Οσο για τον Ράιτ, ναι πολύ καλο είναι από την μια ανάγνωση να έχει 17π και να είναι ο ηγέτης σου στο Μιλάνο σε ένα κρίσιμο παιχνίδι ο νέος αμερικανός αλλά αν περιμένεις τον Ράιτ να βγάλει τα κάστανα από την φωτια,αντίο ζωή! Συνεπώς είναι μια προσθήκη που δίνει ενέργεια και θα βοηθήσει αλλά δεν κάνει την διαφορά, δεν λύνει προβλήματα και αλίμονο αν ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Ράιτ να του χαρίσει πράματα.

Ανώνυμος είπε...

Πάμε στον Ολυμπιακό. Σαφώς ότι παίζε με ανύπαρκτο αγωνιστικά Σπανούλη στο ΟΑΚΑ και παλεύει μέχρι τέλους είναι θετικό. Σαφώς ότι χωρίς τον ηγέτη του παλεύει με την Φενέρ στην Πόλη είναι θετικό. Θα δούμε και την Πέμπτη στο ΣΕΦ με το Μιλάνο. Αλλά από την άλλη χωρις τον Σπαν είναι και ένα σκαλοπάτι κάτω.

Αλλά εδώ πάιρνει καλό βαθμό στις συνθήκες αυτές και ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός. Ομως ο έλληνας τεχνικός μας έχει μπερδέψει με τις μεταγραφικές κινησεις. Οκ. Ο Ολυμπιακός δεν δίνει καλά χρήματα για να πάρει φίρμες αμερικανούς και δεν είναι η λοταρία κάθε μέρα δικιά σου για να κερδίζεις το λαχείο και να βρίσκεις Λο και Ντόρσει. Παίκτες οπως ο Κόλινς καλύτερα να μην έρχονται ή να μην παίζουν καν καθώς έχει τα ελληνόπουλα όπως ο Κατσίβελης και ο Παπαπέτρου και το πάθος τους πάνω απ όλα. Τον Μπέγκιτς νομίζω ο Μπαρτζώκας δεν τον πίστεψε ποτέ και έφερε έναν άλλο Μπέγκιτς που απλά έχει συνεργαστεί μαζί του αλλά σαν αξία είναι ίδιο επίπεδο Σερμαντίνι και σλοβένος που έφυγε.

Ο Μουν ήρθε και δεν άγγιξε. Εχει πάρει τον Καββαδά ο Ολυμπιακός για να δίνει μάχες στους ψηλούς και τον ξέχασε ενώ τον πήρε στο μέσο της σεζόν. Φτάσαμε να λέμε ότι έχει πρόβλημα στην φροντ λάιν με 10-12 παίκτες! Μια ομάδα δηλαδή ολόκληρη! Αυτό δειχνει έλλειψη πλάνου ή καθαρά λάθος κινήσεις και πειραματισμούς εν μέσω της σεζόν.

Και προχειροδουλειά στο κομμάτι αυτό . Γιατί οι περισσότεροι δεν πήραν καν ευκαιρίες(πχ Μπέγκιτς-Καββαδάς) και η πλάκα είναι ότι δεν έφερες κάτι καλύτερο για να τους διώξεις και είναι σαν να πάιζει Τζόκερ ο Ολυμπιακός με τους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να πορεύεται πλέον με Σπαν,Σλούκα και Μάντζαρη (που απόντος του Λο θα πρέπει να πάιρνει και πρωτοβουλίες που κακώς δεν παίρνει) και τον Κατσίβελη ειδικές αποστολές.

Και στην Α 1 συντήρηση. Και στους ψηλούς να πορευθεί επιτέλους με ένα πλάνο.
Και οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους αλλά έχουν δρόμο και η επιτυχία με την αποτυχία είναι απόσταση μια γωνία. Ούτε έπαρση χρειάζεται, ούτε απογοήτευση.Τα ίδια και για τους έλληνες προπονητές που κάνουν λάθη αλλά πάνε πολύ καλά συνολικά.

Και μην ξεχνάμε τέλος ότι οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν μικρά μπάτζετ για να πάρουν την ευρωλίγκα ειδικά έχοντας εμπειρία και τεχνογνωσία, αλλά δεν έχουν και την άνεση οικονομικά να διορθώνουν κακοτεχνίες και να φέρνουν και άλλους πλην Σπαν και παλιά Διαμαντίδη, παίκτες που καθαρίζουν την μπουγάδα μόνοι τους!

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...