1/3/14

Ουκρανία: Στο ΝΑΤΟ κάνουν όνειρα

Βαλεντίνα Ματβιένκα. Το NATO και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία

Ενώ σε 2 ώρες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει στη Ν.Υόρκη την κατάστασή στην Κριμαία , η πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τηην πιοθανή αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία απάντησε. «Με ποιο δικαίωμα; Δεν έχουμε δώσει την συναίνεση μας για κάτι τέτοιο. Εμείς εφαρμόζουμε αυστηρά τους νόμους και το σύνταγμα μας. Η αποστολή των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία γίνεται για την προστασία των συμπατριωτών μας Και του ρωσόφωνου πληθυσμού από την ανομία και το χάος με βάση το αίτημα της κυβέρνησης της Κριμαίας».

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθεται να αντιδράσουν στο στάδιο αυτό της ρωσικής στρατιωτικής παρέμβασης»!

Η πορτοκαλί κυβέρνηση του «ευρωμαιντάν» για να τα βγάλει πέρα ζήτησε κατόπιν συμβουλών της Ουάσικτων οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ ύψους τουλάχιστον 15 δισ. δολαρίων. Και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιάτσενιουκ κ. Αλεξάντρ Σλάπακ, είπε ότι είναι απίθανο να λάβουν οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν από τον Απρίλιο.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ αναμένεται να επισκεφθούν την Ουκρανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Γκαζπρόμ ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση Β.Γιανουκόβιτς για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου από τα 400 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα στα 265 δολάρια δεν ισχύει πλέον και ότι η τιμή επιστρέφει στα 400.  Με την κίνηση αυτή και με δεδομένη την εισήγηση του ΔΝΤ να αυξηθεί κατά 40% η τιμή του φυσικού αερίου στην οικιακή κατανάλωση είναι σαφές το κέρδος του κάθε Ουκρανού από το χάπενινγκ του «ευρωμαιντάν». 

 Ο προσωρινός υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Έντουαρντ Σταβίτσκι δήλωσε ότι το Κίεβο κατέβαλε μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι του χρέους της για το φυσικό αέριο στη Ρωσία που ανέρχεται σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι «η Ουκρανία, πρέπει απλώς να πληρώσει το φυσικό αέριο... Επί του παρόντος οι καθυστερημένες οφειλές ανέρχονται σε 1,549 δισεκατομμύριο δολάρια».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://tinyurl.com/kqjh6oc

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ