5/3/14

Συμφωνία Λαβρώφ-Κέρι για την Ουκρανία

ΠΑΡΙΣΙ, Μάρτιος 05, ITAR-TASS /. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συμφώνησαν ότι η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου που υπογράφηκε από την αντιπολίτευση και τον Γιανουκόβιτς. «Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να εφαρμόσει τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Λαβρόφ, μετά από συνάντηση με τον Kerry στο Παρίσι . «Συζητήσαμε σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τα μέτρα που οι εταίροι μας προσπαθούν να πάρουν μέσω του ΟΑΣΕ, του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Τα βήματα αυτά δεν βοηθούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας διαλόγους. Ο Τζον Κέρι συμφώνησε ότι τέτοια ατμόσφαιρα πρέπει να δημιουργηθεί. Είναι πολύ δύσκολο σε μια ατμόσφαιρα απειλών και τελεσιγράφων να γίνουν εκείνες οι έντιμες συμφωνίες που θα βοηθήσουν το λαό της Ουκρανίας και θα σταθεροποιήσουν της κατάσταση» είπε ο Λαβρώφ.
Ο Ρώσος υπουργός επέστησε την προσοχή των συνομιλητών του και στην μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και βαρόνης Αστον και του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην σελίδα του στο Facebook έγραψε: «Αποδεικνύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει ότι η αντιπολίτευση βρισκόταν πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές στις Μαϊντάν».

YΓ. Παρά τις βρετανικές και τις αμερικανικές εκκλήσεις ο Σεργκέι Λαβρώφ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης του Κιέβου την οποία η Ρωσία δεν αναγνωρίζει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/413468/oykrania-heri-heri-israilinoi-parastratiotikoi-kai-neonazi