25/9/15

Η Σαουδική Αραβία θέλει μια αραβική δύναμη να ανατρέψει τον Άσαντ

Η μαριονέτα του Ριάντ στον Λίβανο ο Σαμίρ Φαρίντ Γιαγιά, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου χριστιανικού πολιτικού κόμματος στο Λίβανο, (του LF) πρότεινε να συγκροτηθεί μια κοινή Αραβικά δύναμη για να ανατρέψει το καθεστώς της Συρίας και να εκκαθαρίσει το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Γιαγιά από το 2012 είναι στο payroll του Ριάντ και μάλιστα το WikiLeaks αποκάλυψε τηλεγράφημα τουθ Σαουδάραβα πρεσβευτή στη Βηρυτό σύμφωνα με το οποίο ο Σαμίρ Φαρίντ Γιαγιά του δήλωσε ότι «είναι πρόθυμος να κάνει ό, τι του ζητήσει το βασίλειο να κάνει».
Ο Γιάγια είναι ο μόνος ηγέτης από τις πολιτοφυλακές του Λιβάνου που δικάστηκε και καταδικάστηκε για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου. Το 1994, τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου, ο Γιάγια δικάστηκε για τέσσερεις πολιτικές δολοφονίες που διέταξε συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Ρασίντ Καράμι το 1987.
Καταδικάστηκε σε τέσσερις θανατικές καταδίκες, που μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη, και έμεινε στη φυλακή 11 χρόνια μέχρι τις 18 Ιουλίου 2005 που το νεοεκλεγέν κοινοβούλιο του Λιβάνου του χορήγησε αμνηστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: