23/9/15

Το Ισλαμικό Κράτος συνιστά σοβαρή απειλή για τη Ρωσία

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνιστά σοβαρή απειλή για τη Ρωσία, δήλωσε από το Σότσι, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), Νικολάι Μπρντοϊούζα.
« Το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα απόλυτο κακό που απειλεί όλες τις χώρες. Υπήκοοι όλων των ευρωπαϊκών κρατών, της Ρωσίας και των χωρών μέλη του CSTO μάχονατι στις γραμμές του και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι» είπε ο Μπρντοϊούζα και πρόσθεσε: «Η βασική αρχή του Ισλαμικού κράτους είναι η επέκταση και η κατάληψη νέων εδαφών της. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα οι μαχητές του θα κάνουν προσπάθεια να φθάσουν στα σύνορα μας, και αυτό δεν το θέλουμε για προφανείς λόγους. Η κατάσταση, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σοβαρή».
Ο Μπρντοϊούζα αποκάλυψε οτι σύμφωνα με την ρωσική «Αντιτρομοκρατική» περίπου 2.500 Ρώσοι υπήκοοι μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει αύριο συνομιλίες και για το θεμα του Ισλαμικού Κράτους με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ρετζέπ Ταγίπ ο οποίος θα επισκεφτεί τη Μόσχα για να παρευρεθεί μαζί με τον Πούτιν στην τελετή των εγκαινίων του γιγαντιαίου Τζαμιού της Μόσχας , χωρητικότητας 10000 πιστών, που χτίστηκε στη θέση εκείνου που κατεδαφίστηκε το 2011,

Δεν υπάρχουν σχόλια: