30/9/15

Επιτέλους η αλήθεια για τις δολοφονίες στην αγορά Μερκάλε του Σεράγιεβο

21 χρόνια μετά, αποκαλύφθηκε η απάτη των μουσουλμάνων και των αμερικανικών υπηρεσιών και των συνένοχων δημοσιογράφων. Δεν έπεσε Ολμος. Ήταν βόμβα.
Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι σκότωσαν τον κόσμο για επικοινωνιακούς λόγους.

Στη συνεχιζόμενη δικη του Ράτκο Μλάντιτς, στη Χάγη η βαλλιστική εμπειρογνώμονας Ζόριτσα Σούμποτιτς, κατέθεσε χθες, ότι οι θάνατοι στην αγορά Markale του Σαράγιεβο το 1994 δεν προκλήθηκαν από όλμο , αλλά εκρηκτικά που βρισκόντουσαν στο σταθερό έδαφος.
Η εμπειρογνώμονας είπε στο δικαστήριο της Χάγης ότι το βλήμα σύμφωνα με την τροχιά και τη γωνία πρόσπτωσης που αναφέρονται στις εκθέσεις της αστυνομίας του Σεράγεβο και της UNPROFOR δεν θα μπορούσε να πέσει στην αγορά Markale χωρίς να προσκρούσει στην οροφή. Επίσης είπε ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι ανάλογος της εκρηκτικής ποσότητας που έχει ένας όλμος 120 χιλιοστών.
Η εμπειρογνώμονας αποκάλεσε την έρευνα για τη σφαγή στην «Markale» «αντιεπαγγελματική και πολλαπλά εσφαλμένη», ενώ είπε ότι ήταν «πρακτικά αδύνατο» για τον σταθεροποιητή (την ουρά του πυραύλου) να παραμείνει θαμμένος στην άσφαλτο, μετά από την έκρηξη, όπως ισχυρίστηκαν οι ερευνητές, και τόνισε ότι η ουρά του όλμου που βρίσκεται στο δικαστήριο , δεν έχει «γρατσουνιές» που θα έδειχναν ότι είχε χτυπήσει το έδαφος.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στην Μερκάλε έγινε μαι στατική έκρηξη, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε από μακριά και ότι η τρύπα σκάφτηκε ο σταθεροποιητής τοποθετήθηκε στο εσωτερικό, και στη συνέχεια καλύφθηκε με χώμα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: