25/9/15

Ένας τρομερός φωστήρ της Οικονομίας του ευρω-συστήματος.

Μου γράφει, ένας υπάλληλος του ευρω-συστήματος. «στο εχω ξαναπει και γι αυτο δεν τολμας να δημοσιευσεις κανενα σχολιο μου... η μεγαλυτερη ηλιθιοτητα σε συνθηκες υφεσης, ειναι να εμφανισεις παραλληλο νομισμα...! ρώτα όποιον οικονομολόγο θες...»
Απαντώ: Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα είναι να ρωτά απατεώνες με πατέντα όπως οι κατεπάγγελμα οικονομολόγοι. Το παράλληλο νόμισμα είναι όχημα ανάπτυξης και εξόδου από τη ύφεση
Μου λέει ακόμα: «Και πες οτι το κανεις... τι θα επακολουθησει με το "τοπικο νομισμα"...; a. h eλλας θα χωριστει σε "χ εις την ψ" αυτονομα μερη... β. θα πρεπει να εφευρισκουμε την ισοτιμια για "εξαγωγες" απο τη λαμια στη λαρισα»!
  Απαντώ: Μεγάλες ηλιθιότητες. Πρώτον δεν υφίσταται Ηellas. Δεύτερον το καλό παράδειγμα εκείνου που ευημερεί θα σπρώξει και τους άλλους στο σωστό δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας της λαϊκής κυριαρχίας.Οπότε θα καταλήξεις στο κοινό Εθνικό νόμισμα. Το τοπικό νόμισμα  ως παράλλξηλο θα έχειο ισοτιμία και με το δολλάριο και με το ρούβλι και με τον Γουάν, και με το μευρώ και με την τουρκική λίρα.
  Μου λέει ακόμα και την κορυφαία των ηλιθιοτήτων .
«γ. το κυριοτερο -και στο εχω ξαναπει- ειναι οτι μπορει στη θρακη να διαλεξουν για νομισμα την τουρκικη λιρα...! τοτε, τι θα κανεις...;;; με λιγα λογια, ξεκολλα απο το τοπικο νομισμα και πηγαινε στο εθνικο...! και με αυτο δεν εννοω το ευρω!
Στη Θράκη η Ziraat Bank δίνει δάνεια σε ευρώ.Μακάκα!

Επαναλαμβάνω λοιπόν.
Ήρθε η ώρα για να μεταφέρουμε τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο Νομισματική και φορολογική αυτονομία από τις Βρυξέλλες και την Τρόικα.
-Όχι στους φόρους του μνημονίου του Τσίπρα.
-Παράλληλο ισχυρό τοπικό νόμισμα.

Θυμίζω την ανάρτηση μου «Και Ιόνιοι Καραγκιόζηδες και απατεώνες» της 1ης Σεπτεμβρίου που έλεγα. Το «Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» μετά, «από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου», αποφάσισε, «μετά το πέρας των εθνικών εκλογών τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση», της απελθούσας κυβέρνησης, «για τη ιδιωτικοποίησης των τεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων του Ιονίου, της Κερκύρας, του Ακτίου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου . Αυτό ενόχλησε τους πασοκοαριστερούς Ευρω-Ιόνιους. Τα αεροδρόμια. Και έτσι κοροϊδεύουν τον κόσμο οι τοπικοί προεδροπαράγοντες.

Αφού διαφωνούν γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα για την φορολογική και νομισματική αυτονομία των Επτανήσων και γιατί δεν αποφασίζουν την εθνικοποίηση από την Περιφέρει των αεροδρομίων;

-Γιατι δεν θέλουν να εχουν δικά τους αεροδρόμια, δικούς τους φόρους και δικό τους παράλληλο νόμισμα, την Ιόνια δραχμή ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά θα δούμε τώρα που εκποιείται η Δημίσια Περιουσία.
Π.χ. τα Περιφερειακά αεροδρόνια στη Fraport μπορεί να δούμε και τοπικό νόμισμα ή περιφερειακό νόμισμα.
Απορία, στα σύνορα με την Βουλγαρία τι νόμισμα χρησιμοποιούν πλέον...;

Βέβαια το "δικό" μας τοπικό Ευρώ ουδεμία σχέση έχει για παράδειγμα με το Ευρώ της Δανίας ή της Γερμανίας.