16/9/15

Οι ΗΠΑ έβγαλαν τον Φιλανδό κούτσαβλο από τη Φορμόλη

Ο φιλανδός αρχι-Τέκτονας του διαμελισμού της Σερβίας, Μάρτι Αχτισάαρι, είναι πια 78 ετών αλλά συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τώρα «αποκάλυψε» στην εφημερίδα «The Guardian» ότι το 2012 η Μόσχα πρότεινε στη Δύση να «βρεθεί ένας κομψός τρόπο για να παραιτηθεί ο Άσαντ μετά την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», αλλά το σχέδιο απορρίφθηκε από τις δυτικές κυβερνήσεις , επειδή ήταν πεπεισμένες ότι ο Άσαντ θα ανατρεπόταν σε μερικές εβδομάδες.

Ο Ρουφιάνος Αχτισάαρι, χρησιμοποιείται για να εμφανιστεί μια δήθεν πρόταση Μεντβέντεφ, (που τον διαδέχθηκε ο Πούτιν τον Μάιο του 2012) για να εμφανιστεί ένα σενάριο εντός του Κρεμλίνου.

Τον κουτσό Φιλανδό διέψευσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, που δήλωσε ότι , «η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας δεν περιλαμβάνει την πρακτική της αλλαγής καθεστώτων» , και πρόσθεσε ότι , «η Ρωσία δεν ασχολείται με την αλλαγή καθεστώτων, είτε με κομψό είτε με άκομψο τρόπο», και πρόσθεσε ότι, «από την αρχή της συριακής κρίσης η Ρωσία επανέλαβε ότι μόνο ο συριακός λαός μπορεί, να καθορίσει με δημοκρατικά μέσα το μέλλον του».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας και Νομπελίστας Μάρτι Αχτισάαρι μίλησε ανοιχτά υπέρ μιας πολυπολιτισμικής Φινλανδίας. Αφορμή για αυτό αποτέλεσαν πρόσφατες αρνητικές δηλώσεις για την πολυπολιτισμικότητα και τη μετανάστευση. «Παρακολουθώ τη συζήτηση σχετικά με τη μετανάστευση με μεγάλη θλίψη. Στη ζωή μου πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως Φινλανδό, Σκανδιναβό, Ευρωπαίο και πολίτη του κόσμου», είπε.....(απο το ΒΗΜΑ)

Προτεσταντικο καθηκι, πηρε το Νομπελ : The Nobel Peace Prize 2008 was awarded to Martti Ahtisaari "for his important efforts, on several continents and over more than three decades, to resolve international conflicts".

γιατι τους κωλογλυφε τ' αρχιδια.

Θέματα Ελληνικής Ιστορίας: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον

«Δημιούργησα το ιστολόγιο Θέματα Ελληνικής Ιστορίας υπό το ψευδώνυμο "Φιλίστωρ" το 2009, με πρώτο δημοσιευθέν άρθρο για τον σπαρτι...