14/9/15

Η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Του Σταυρού λοιπόν. Κάποτε ήταν μεγάλη Μεγάλη εορτή. Σήμερα στις 14 Σεπτεμβρίου τα βόθρο-κάναλα ασχολούνται με το «Ντιμπέι» των ….αντίχριστων.

Ο Σταυρός του Κυρίου που τον βρήκε η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, παραδόθηκε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος τον ύψωσε στον ναό της Αναστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου 336.
Ο Σταυρός έγινε λάφυρο των Εβραίων κατά την επανάσταση του 614 μ.Χ και επεστράφη στους Βυζαντινούς από τους Πέρσες που διέκοψαν την προστασία των Εβραίων το 628.
Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος μπήκε στην Κωνσταντινούπολη, φέροντας τον Σταυρό, στις 14 Σεπτεμβρίου 629. 

  ΥΓ. Η νέο-ψεύτες πράκτορες ανακάλυψαν και ότι στις 14 Σεπτεμβρίου 1814 ιδρύθηκε η ουδέποτε ιδρυθείσα και ουδέποτε υπάρξασα «Φιλική Εταιρεία».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ήταν μεγάλη Μεγάλη εορτή...
Σήμερα εργάσιμη,,,
Αλλά χάρη στούς παρακμιακούς τσιφτετέλληνες που ψήρισαν τον "λεφτά υπάρχουνε" γοδεφρείδο (πώς λέμε ρογήρο, τον άλλο περιτετμημένο...), με πέταξαν στο δρόμο και μένα (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ τομέας γαρ) και έτσι μπόρεσα και έλαβα ευλογιάν το πρωί στην Θεία Λειτουργία.
Γι' αυτό σας ευχαριστώ Ω! παπανδρέλληνες τσιφτετέλληνες και καραμαΝλάκες, μα πολύ καραμαΝλάκες σαμαρέλληνες και λήπτες Cipralex χάπατα συριζέλληνες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις για το καλό που μου κάνατε.
Θα σας το ανταποδώσω την Κυριακή ψηφίζοντας δαγκωτό Χρυσαυγάρα, και μην με πείτε φασίστα, ευροκουμούνι έχω διατελέσει...

Ανώνυμος είπε...

κυριε Σπυρο,

Μεγαλη η σημερινη μερα, οποτε ιδρυθηκε με τη βοηθεια του θεου (?) και το πατριωτικο κομμα ΛΑΟΣ του μεγαλου ηγετου Καρατζαφυρερ. Τωρα πως το πηρε ο διαολος δεν ξερω...Τι να σου πω.

Ανώνυμος είπε...

Τον καταεχεσε το πτηνον στα καπη εχουν προβλημα με τα ματακια τουs αμ οι αλλοι τι να πειs...αλλα οταν τον πηραν χαμπαρι και αρχισε το φτυσιμο το κλασιμο το χεσιμο η ροχαλα την εκανε με ελαφρα πηδηματακια ο ερωτυλοs λαμογιο ΜΙΖΑΣ σαβανοτσεπηs η βαμενη χωντροκουραδα...γιατι το κλασο το βαγγελο του ειπε ναουμε ουστ βρωμοπ....ουστε ναουμε ΝΟΝΕ ναουμε βρωμυλε ναουμε κολοκυθοκεφτε περιστεροχεσμενε ναουμε εκλασε ο ΝΟΝΟΣ.....το φοβαται το κλασο ναουμε....