14/9/15

Όταν ο Μαρδοχαίος γράφει την Ιστορία

Στο σχολείο μας έλεγαν ότι ο Ηράκλειος πήρε πίσω τον Τίμιο Σταυρό από τους Πέρσες που είχαν καταλάβει τα Ιεροσόλυμα. Μόνο που δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η μάλλον δεν ήταν καθόλου έτσι.

Μετά τη μάχη της Αντιόχειας (613 μ.Χ) όπου ο στρατός του Ηράκλειου ηττήθηκε από τους Πέρσες, επαναστάτησαν οι Εβραίοι, (Σαμαρίτες, Γαλιλαίοι, Ιουδαίοι), και αφού κατέλαβαν και κατέστρεψαν την Παράλιο Καισάρεια (Μαρίτιμα), στη συνέχεια, οι Εβραίοι επαναστάτες ενώθηκαν με τον στρατό του Βενιαμίν της Τιβεριάδας, από άνδρες της Τιβεριάδας, της Ναζαρέτ και τις ορεινές πόλεις της Γαλιλαίας και μαζί βάδισαν προς την Ιερουσαλήμ, και την πολιόρκησαν για 19 ημέρες.
Τελικά τον Ιούλιο του 614 κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ και για τρεις μέρες την λεηλατούσαν και έσφαξαν τους Χριστιανούς κατοίκους της. Σύμφωνα τον Στρατηγό Αντίοχο τον χιλιάδες χριστιανοί σφαγιάστηκαν.
Οι εκτιμήσεις που βασίζονται σε περιγραφές της εποχής υπολογίζουν τα θύματα σε 66.000. Τότε οι Εβραίοι και όχι οι Πέρσες πήραν όμηρο τον Πατριάρχη και τον Σταυρό ως λάφυρο.

Από τους υπόλοιπους 37.000 απελάθηκαν και πολλές χιλιάδες πουλήθηκαν ως σκλάβοι από τους Ιουδαίους. Όλα τα μοναστήρια και οι εκκλησίες πυρπολήθηκαν.

Στο σπήλαιο Μαμίλλα, όπου ο Αντίοχος ανέφερε ότι σφαγιάστηκαν χριστιανοί ανακαλύφθηκε το 1989 από ισραηλινό αρχαιολόγο ένας μαζικός τάφος 526 ατόμων.
Στους επόμενους μήνες οι Ιουδαίοι σάρωσαν τη «Γη του Ισραήλ», και ο Χοσρόης τους παραχώρησε αυτονομία.
Το 617 ο Χοσρόης χορήγησε αμνηστία στους βυζαντινούς κρατουμένους και διέταξε επιπλέον τους Ιουδαίους στρατιώτες να εγκαταλείψουν την Ιερουσαλήμ και απαγόρευσε στους Ιουδαίους να εγκατασταθούν σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την πόλη, αλλά παρά τις διαταγές του Χοσρόη οι Ιουδαίοι στρατιώτες συνέχισαν να στρατοπεδεύουν έξω από την χρυσή πύλη της Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια ο Χοσρόης απέσυρε την υποστήριξη του από τους Ιουδαίους και οι βυζαντινοί τους επιτέθηκαν.
Το 625 ο βυζαντινός στρατός ανακατέλαβε τις επαναστατημένες περιοχές, και δόθηκε αμνηστία στον Βενιαμίν της Τιβεριάδας και στους Ιουδαίοι που είχαν προσχωρήσει στου Επαναστάτες. Οι Ιουδαίοι της Τιβεριάδας και της Ναζαρέτ, υπό την ηγεσία του Βενιαμίν της Τιβεριάδας, άλλαξαν στρατόπεδο και ακολούθησαν τους Βυζαντινούς .
Το 628, μετά τον θάνατο του Χοσρόη Β΄ ο Ηράκλειος εισήλθε ως νικητής στην Ιερουσαλήμ, συνοδευόμενος από τον Βενιαμίν.

  Η μετριοπάθεια απέναντι στους Εβραίους εξηγείται από τον μαζικό εκχριστιανισμό όλων των Ιουδαίοι που κατείχαν στρατιωτικές ή πολιτικές θέσεις στην Αυτοκρατορία οι οποίοι δέχτηκαν πρέπει το βάπτισμα, μαζί με τις οικογένειές τους .

Η εξέγερση των Εβραίων έληξε με την παράδοση των Ιουδαίων επαναστατών στους Βυζαντινούς το 628, όταν και επιστράφηκε ο Σταυρός.

Οπότε δεν υπήρχαν Πέρσες. Μόνο Εβραίοι και ….καλοί Σαμαρείτες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πηγες;

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά; Τότε γιατί πολλοί θησαυροί της Αγίας Πόλης μεταφέρθηκαν στην Περσία και ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στην Κτησιφώνα μαζί με αρκετούς αιχμαλώτους, συμπεριλαμβανομένου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ζαχαρία;
Η Κτησιφών βρίσκεται κοντά στην Βαγδάτη παρεπιμπτόντως!!!

Ειλικρινά μένω κατάπληκτος με την εποποιία του αυτοκράτωρος Ηρακλείου που ανέκτησε τον Τίμιο Σταυρό. Επί επτά χρόνια τα έκανε λιμπα μέσα στην Μεσοποταμία, από Αρμενία και Αλβανία Καυκάσου μέχρι την Νινευί και την Κτησιφώντα, ενώ ταυτόχρονα οι Έλληνες μάχονταν επιτυχώς στην πρωτεύουσα τους εναντίον των Αβάρων εισβολέων, συμμάχων των πυρολατρών.

Γιάννης είπε...

Aυτέ οι "φιλανθρωπίες" θα μας φάνε εμάς τους ορθόδοξους...
Μας κατεσφαξαν οι οβριοί, αμνηστία ο Ηράκλειος....
Γι'αυτό και σήμερα έχουμε πήξει στο ΠΑΡΑΣΙΤΟ στο ελλαδιστάν, είτε "περιούσιο" στην εξουσία, είτε γυφτο-βρομά στην κοινωνία, ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 06.58 μμ Τα παραδέχονται οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι τους
http://www.bibleinterp.com/articles/pers357904.shtml

Βέβαια δεν αναφέρει ποιοι έκαναν τις σφαγές αλλά οι ομαδικοί τάφοι είναι με Ελληνικές επιγραφές και είναι μαζικοί με αμάχους. Στο τέλος του άρθρου του έχει και επιπλέον έργα - παραπομπές
Greek inscription at the entrance of the mass burial cave - "for the salvation and redemption of those known only to God"