28/9/15

Απολογισμός

Η παρουσίαση του βιβλίου μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ στην Καλαμάτα πήγε πολύ καλά. Ευχαριστώ την Ελληνική Δράση και τον Γιώργο Δημητρούλια. Ρεπορτάζ θα βρείτε στο http://www.elkosmos.gr/i-alithia-gia-tin-kommounistiki-sfagi-i-parousiasi-tou-vivliou-eam-elas-meligalas-stin-kalamata  

Παρά τη Νέα Εαμοκρατία γύρω και μέσα στον Μελιγαλά πολύ καλά πήγε και το μνημόσυνο στην Πηγάδα. Ευχαριστώ τον Χρήστο Μπένο και τον Φώτη Μπέλλο. .

Η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». με κατηγορεί ότι εκφώνησα «εμφυλιοπολεμική ομιλία» και αναφέρει ότι είπα , «θέλουμε να σβήσουμε τα ψέματα της Αριστεράς που τα έχει υιοθετήσει ο πολιτικός κόσμος», ότι ανέφερα ότι «δεν μπήκαν ποτέ νικητές οι κομμουνιστές στο Μελιγαλά. Οι νεκροί της Πηγάδας ήταν αιχμάλωτοι πολέμου, μαχητές της ελευθερίας. Το έγκλημά τους ήταν ότι είπαν όχι στον κομμουνισμό». Αναφέρει ακόμα ότι επέκρινα τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και ότι μίλησα για Νέα ΕΑΜοκρατία που έστησε μπλόκα και δεν άφηνε τον κόσμο να περάσει» και αναφέρει ότι συνέχισα, « κατηγορώντας τους Άγγλους και το ΚΚΕ: Εμείς είμαστε η ελευθερία, η δημοκρατία, η Ελλάδα και θα τους νικήσουμε. Ο,τι έγινε εδώ, έγινε γιατί το ήθελαν οι σύμμαχοι. Στο Λίβανο τους κομμουνιστές τους έστειλαν οι Άγγλοι. Το Π.Γ. του ΚΚΕ αποφάσισε τις εκτελέσεις από τον Αύγουστο». 
Παρέλειψαν να πουν ότι τόνισα η σφαγή του Μελιγαλά είναι ανάλογη με τη σφαγή στην Σρεμπρενίτσα καζι ότι ζήτησα να αναγνωριστεί η σφαγή ως έγκλημα πολέμου από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(Την ομιλία μου θα την αναρτήσω)

2 σχόλια:

γιάννης είπε...

Σπύρο εάν θυμηθείς ανέβασε τις δύο σου ομιλίες (Πηγάδα και Καλαμάτα)
Περιμένουμε εναγωνίως και νέα σου βιβλία
Βάστα γερά και μη μασάς από κανέναν

γιάννης είπε...

Σπύρο αν μπορείς ανέβασε τις δύο σου ομιλίες (Πηγάδα και Καλαμάτα)
Περιμένουμε εναγωνίως το επόμενό σου βιβλίο
Βάστα γερά και μη μασάς