20/9/15

Ο αγγλικός χρυσός και το ΚΚΕ

του Σπύρου Χατζάρα

Ο Αντρέας Τζήμας ήρθε άφραγκος στην Αθήνα και μαζί με, τον αλκοολικό σλαβομακεδόνα Ανδρέα Τσίπα, και τον συνδικαλιστή καπνεργάτη Κώστα Λαζαρίδη, τον έμπιστο του Ζαχαριάδη και μέλος του σοβιετικού ΚΚ Πέτρο Ρούσο, τον Παντελή Καραγκίτση και την Χρύσα Χατζηβασιλείου, συγκρότησαν την «Νέα Κεντρική Επιτροπή», που «κάλεσε τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τις οργανώσεις του σε ένα Εθνικό Μέτωπο Απελευθέρωσης».
Τον Ιούνιο του 1941 είχαν συγκεντρωθεί 300 με 320 κομμουνιστές στην Αθήνα, που είχαν δραπετεύσει από τη Φολέγανδρο και την Κίμωλο, την Ανάφη και την Γαύδο. Ανάμεσα τους ο Μάρκος Βαφειάδης ο Θανάσης Χατζής και ο Λευτέρης Αποστόλου, που υπέγραψε το ιδρυτικό του ΕΑΜ.

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» ήταν η βρετανική Secret Intelligence Service και ένας πράκτορας της με το ψευδώνυμο «Οδυσσέας», από το δικτύο του βενιζελικού πράκτορα των Άγγλων «Προμηθέα» (Ευριπίδη Μπακιρτζή), τους παρέδωσε τον Οκτώβριο, με διπλότυπη απόδειξη, (που βρίσκεται στα αγγλικά αρχεία), 7.100 λίρες και δύο ασυρμάτους.
Ο ΕΑΜικός γάμος των αριστερών Βενιζελικών και των κομμουνιστών ευλογήθηκε από τη SOE, και ο «ελληνικός εμφύλιος», προκλήθηκε με τη βοήθεια του χρυσού, που μοίραζαν οι Άγγλοι, και ο οποίος προήλθε από τις 611.000 ουγγιές του Εθνικού Χρυσού που τους παρέδωσε ο Γεώργιος Β΄ .

  Ο Ανδρέας Τζήμας έστειλε στην Ρούμελη τον Άρη Κλάρα, (Βελουχιώτη), δίνοντας του λίρες στο χέρι , για να εξασφαλίσει τρόφιμα για τον παράνομο μηχανισμό και την ηγεσία του ΚΚΕ και «να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης αντάρτικου», όπως ζητούσαν οι Άγγλοι. Έτσι επιβίωσαν οι εξ επαγγέλματος επαναστάτες στον λιμό του 1941-42 ,κατά τον οποίο πέθαναν 150.000 άνθρωποι στην Αθήνα και τον Πειραιά, αλλά κανείς από τους 400 περίπου ανεπάγγελτους και φυλακόβιους κομμουνιστές που είχαν μαζευτεί στην Αθήνα. Εξασφάλισαν τρόφιμα με τις 7100 λίρες της SOE και βρήκαν τις σωστές επαφές στην Αθήνα για να μην τρέχουν να βρουν «πατάτες» στην Σπερχειάδα.

Με τις αγγλικές λίρες , χρηματοδότησαν και την αγορά γερμανικού χαρτιού για τον παράνομο εκδοτικό τους μηχανισμό, μέσω κομμουνιστή συνεργάτη των γερμανών Πετσόπουλου που παρέμεινε έμπορος γερμανικού χαρτιού σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Κάθε αριστερός μακάκας μπορεί να αναρωτηθεί πού έβρισε το χαρτί για τις προκηρύξεις και τον παράνομο Τύπο το ΚΚΕ λίμιτεδ.

Η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος, έστειλε συνολικά περίπου δύο εκατομμύρια χρυσές λίρες στην Κατεχόμενη Ελλάδα για «να λιπάνει τη μηχανή της Αντίστασης» . Και οι περισσότερες έπεσαν από την πλευρά του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την έγγραφα, των βρετανικών υπηρεσιών, την περίοδο 1942-1944 ρίχτηκαν με αλεξίπτωτο , συσκευασμένες σε βαρελάκια από αλουμίνιο, περίπου 1.300.000 χρυσές λίρες. Από αυτές 250-300.000 έπεσαν στις περιοχές του ΕΔΕΣ και 1.000.000, στην «Ελεύθερη Ελλάδα» του ΕΛΑΣ, ενώ περίπου 700.000 έφθασαν με τα υποβρύχια, είτε στη μυστική βάση της SOE στην Αντίπαρο, είτε στην Αττική, και μοιράστηκαν στην Αθήνα με την περίφημη αναλογία 7 προς 10. Για τις «παραδόσεις», υπάρχουν όλες οι γραφειοκρατικές αποδείξεις στους φακέλους.

Υπάρχουν και τα «τοπογραφικά» για τις περιοχές των ρίψεων, και οι ημερομηνίες και τα σήματα προς το Κάιρο των συνδέσμων της SOE με τις επιβεβαιώσεις παραλαβής.

Δυστυχώς, οι εντεταλμένοι «ιστορικοί ερευνητές», σαν τους Μαζάουερ και Μαργαρίτη & Co, δεν «έτυχε» να μελετήσουν αυτούς τους φακέλους, διασώζοντας έτσι τις διαδόσεις για τον ηρωικό αγώνα και την αυταπάρνηση των κομμουνιστών.
Κάπως έτσι, οι «λοβοτομημένοι», έχουν μείνει με την εντύπωση ότι ο άγγλοι έδιναν στις λίρες στην Χ και στον Ζέρβα, ενώ οι κομμουνιστές αδιαφορούσαν για τον χρυσό, και αγωνιζόντουσαν για την «πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Πατρίδας», σε αντίθεση με τις άλλες «μισθοφορικές» εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Αλλά ενώ ο Ζέρβας πλήρωνε για ό,τι έπαιρνε από του χωρικούς και τους εμπόρους, για τους αντάρτες του ΕΔΕΣ , οι λίρες του ΕΑΜ δεν φαίνονταν πουθενά.Το ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ έκανε επιτάξεις και λεηλασίες, και για τους «αντιδραστικούς» χωρικούς επιστρατεύονταν τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και οι εκτελέσεις.

Περισσότερα για όποιον θέλει στο βιβλίο μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τελετουργική εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου / 9 Οκτωβρίου 1831 έγινε με εντολή της Στοάς του Λονδίνου και του Ρότσιλντ.

  Η τελετουργική εκτέλεση     του   Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου / 9 Οκτωβρίου 1831 έγινε   με εντολή της Στοάς του Λονδίνου και τ...