15/9/15

Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Ο Σόλων, που ήταν Σοφός συμβούλευε , «αν μη ίδης, μη λέγε». Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις. Αλλά αυτό τον Χρυσό κανόνα πολλοί τον λησμονούν. Αυτό έκανε και η Τ.Ο. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ της Χρυσής Αυγής που θέλησε να τιμήσει τους νεκρούς του Μελιγαλά και κατέληξε να προσβάλει τη μνήμη τους, γιατί ο σεβασμός της μνήμης των νεκρών επιβάλει την αλήθεια και την αποφυγή της μπουρδολογίας των κάθε λογής χαφιέδων.

Η απίστευτη μπουρδολογία 71 χρόνια μετα είναι απολύτως αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, όπως είναι και προσβλητική για κάθε πατριώτη η ανάρτηση αυτής της μπουρδολογίας στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Πολύ συνοπτικά επισημαίνω. Το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου δεν υπήρξε καμιά επίθεση του ΕΛΑΣ στον οποίο είχαν σωθεί τα πυρομαχικά, αλλά έγιναν διαπραγματεύσεις. Ο Μελιγαλάς δεν αλώθηκε αλλά παραδόθηκε .
Και είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών να υιοθετούνται τα ψέματα των κομμουνιστών ότι «εκάμθη η αντίσταση» και ότι «μπήκαν μαχόμενοι στον Μελιγαλά», και ο Δ. Παπαδόπουλος, ο συνεργάτης της SOE, ήταν συνένοχος στη σφαγή των αιχμαλώτων.
Επιτέλους. Φθάνει πια με τους «ιστοριογράφους» της πλάκας. Ου παντός πλειν ες Κόρινθον. 
   Επαναλαμβάνω. Ο Μελιγαλάς δεν αλώθηκε! Παραδόθηκε, μετά από συμφωνία με τους άγγλους στρατιωτικούς συνδέσμους της SOE και με εγγυήσεις των Εαμιτών της πόλης. Το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου 1944 τριμελής επιτροπή των κατοίκων βγήκε και διαπραγματεύτηκε με την ηγεσία των Κουκουέδων.
Η παράδοση έγινε στις 12.00 ακριβώς και το σύνθημα ήταν το χτύπημα της Καμπάνας του Αγίου Ιωάννου.

Σπύρος Χατζάρας

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από που και ως πού πατριώτες οι Χ.Α. μόνο κακό έχουν κάνει έχουν καταφέρει να διώξουν τους καλύτερους από τον χώρο τους γιατί απλά λειτουργούν με πολιτική ανεπάρκεια και ημιμάθεια. Όχι δεν θα μας λοιδωρήσουν και δεν θα προδώσουμε την ιδέα του Εθνους μέσα από την μπολσεβικική ψυχοσύνθεση τους.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε εαν ξερεις κατι, ΤΩΡΑ ειναι η καταλληλη στιγμη για να γραφει.
Μετα την απομακρυνσην απο το ταμειον κλπ

Ανώνυμος είπε...

κωλωβρωμοκαμπινεδεs τηs αγραματηs περιστεροχεσμενηs κυλοταs του γαιδουροσανοπωλη ΝΟΝΟΥ ΜΙΖΑ ΜΑΣΩΝΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ στην ΠΟΥ...ΤΣΑ παντα θα ειστε πρωτοι....
Κωνσταντινοs Μπρουσαληs''Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ 1941-1945''Συνταγματαρχηs Νικολαοs Καρατζαφερηs μαζι με αλλουs ανωτερουs αξιωματικουs προσχωρησαν στον ΕΛΑΣ!!!!!
Ο βρωμοπ...ουστοs ο αρχιπ...ουστηs ο γ@μημενοs!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε το 08.01 όσοι σώφρωνες επήγαν μιά βόλτα κατάλαβαν σε 5 λεπτά πόσο αγράμματα και επικίνδυνα είναι τα φουσκωτά της Χ.Α. Ένα κίνημα θέλει ηγέτη-χρήμα- και τις γυναίκες να είναι μαζί του. Οι γυναίκες της εποχής είναι με την μόδα και μόδα είναι το Συριζό-ρόζ 'πολυπολιτιστικό' και πολιτικά ορθό συνονθύλευμα εδώ και σε όλη την Ευρώπη

Ανώνυμος είπε...

τα κοριτσια του παρλαπιπα τηλε μπουρδο πορδο πρωκτο κλανου πανε παντα με την μοδα οσο για φουσκωτα που να τα βρουν στα ΚΑΠΗ;;;;;τα καυμενα κοινοχρηστο δονητη εχουνε μετα και τιs περικοπεs στην μισθοδοσια του Ιουλιου κατα 30% αλλωστε εχουν το ινδαλμα τουs το κομαντο τον ανδρακλα την φυγοστρατη αστρατευτη κυλοτα τον μπουχεσα μπουγατσα μολιs βλεπουν φωτογραφιεs του που ειναι ντυμενο με την στολη παραλλαγηs σταζουν! ! ! ! ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Πόσες μαλακίες κατά της Χ.Α. θα διαβάσουμε ακόμα;

Το βράδυ της 20ης Σεπτ. 2015
θα το βουλώσουν όλοι τους
όταν δουν τη Χ.Α ακόμα ψηλότερα!

Λίγα 24ωρα έμειναν...

Ανώνυμος είπε...

Αν ανέβει η Χρυσή Αυγή, θα είναι μόνο και μόνο γιατί ο κόσμος είναι αηδιασμένος από τα μνημονιακά κόμματα και όχι γιατί η Χρυσή Αυγή έγινε πιό ελκυστική... Εξακολουθεί να είναι ένα αρχηγοκεντρικό και οικογενειοκρατικό κόμμα, όπου δυστυχώς τα μούσκουλα υπερέχουν των δημοκρατικών διαδικασιών... Και η απουσία κάποιου σοβαρού προγράμματος, γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από την υπερεκμετάλλευση του θέματος της λαθρομετανάστευσης...

Ανώνυμος είπε...

Τον σεβασμιο γεροντα τον ισοβιο προεδρο σαβανοτσεπη ερωτυλο ΜΙΖΑ τον ΝΟΝΟ τον κλασανε ο εισαγγελεαs ζηταει να παραπεμφθουν βενιζελοs παπαντωνιου μειμαρακηs καθωs φαινεται την ΠΟΥ....ΤΣΑΝ το λαλουστατο χωνδρο βαμενο παλλουκαρι δεν θα την αποφυγει.....

Ανώνυμος είπε...

Πόσες μαλακίες κατά της Χ.Α. θα διαβάσουμε ακόμα;

Το βράδυ της 20ης Σεπτ. 2015
θα το βουλώσουν όλοι τους
όταν δουν τη Χ.Α ακόμα ψηλότερα!

Λίγα 24ωρα έμειναν...