15/9/15

Ο Συριζώνυμος και η παρέα του

«Να πάει σπίτι του αμέσως Μακαριότατε…»

Την αποπομπή του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ζητούν μητροπολίτες από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, επειδή εμφανίζεται εμπλοκή της Εκκλησίας στην προεκλογική αναμέτρηση, αλλά μόνο στο πλευρό του Σύριζα.
Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Γ. Βασιλείου, συμμετέχει στην 8η θέση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνοντας δημοσιογράφος.
 Στην πραγματικότητα είναι εκκλησιαστικός υπάλληλος κατέχοντας ταυτόχρονα σε δημόσιους φορείς δύο θέσεις, ως εν ενεργεία δημόσιος υπάλληλος που δημιουργεί και ζητήματα εκλογιμότητας στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος του έχει ζητήσει να παραιτηθεί.
Πάντως ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ως τεκμήριο δημοσιογραφικής παρουσίας χρησιμοποιεί την κουμπαριά του με την Μ. Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ, η οποία μάταια προσπάθησε να γίνει υπουργός του Σαμαρά και τώρα εκλιπαρεί στον προθάλαμο του Μεϊμαράκη , αφού την έχουν τελειώσει στην ΕΣΗΕΑ.
Τουλάχιστον τρεις μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει την έντονη δυσφορία τους για την περίπτωση Βασιλείου, παρόλο ότι δεν αθροίζονται στη συντηρητική πτέρυγα της ΔΙΣ. Όπως έγινε γνωστό ένας από αυτούς έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μήνυμα στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου στο οποίο σημειώνεται, «…αν δεν υπάρχει άλλη συνεννόηση, σήμερα κιόλας πρέπει να πάει σπίτι του. Μακαριότατε…».
Το όνομα Βασιλείου όμως αναμίχθηκε τις τελευταίες μέρες στην υπόθεση των δεμάτων με τρόφιμα που είχε διαθέσει η «Αποστολή» (ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος) στους άνεργους της ΕΣΗΕΑ και η οποία μετονομάσθηκε το 2010, από « Αλληλεγγύη», χωρίς όμως να έχει λήξει η δικαστική και οικονομική έρευνα της προηγούμενης περιόδου( πχ αλλοιωμένα κοτόπουλα κλπ).
Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΞ στην «Αλληλεγγύη» το 2006 είχαν διατεθεί , 5.600..000 ευρώ, για τα οποία δεν είναι γνωστό αν έχουν κατατεθεί απολογιστικά στοιχεία.
Η διακοπή της διανομής των δεμάτων της «Αποστολής» σε μέλη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλθηκε από μέλη του ΔΣ στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης.
Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον διευθυντή της Ένωσης Χρ. Μπούση, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει ο τι την πρωτοβουλία για την διακοπή πήρε η Μ. Αντωνιάδου και αυτός ήταν απλώς ενήμερος, χωρίς όμως για δυόμιση μήνες να ειδοποιηθούν οι άνεργοι, που έμειναν χωρίς τα στοιχειώδη.
Εντελώς συμπτωματικά το πρόγραμμα των δεμάτων τέλειωσε μαζί με τις τελευταίες εκλογές της ΕΣΗΕΑ , όπως επίσης εντελώς συμπτωματικά τον κατάλογο για τα δέματα χειριζόταν η τότε προεδρική παρέα.
Όπως έγινε γνωστό στο γραφείο του αρμοδίου της «Αποστολής» για τα δέματα σε ανέργους υπηρετεί συγγενικό πρόσωπο του κ. Βασιλείου, το οποίο διατηρούσε την ίδια θέση και στην «Αλληλεγγύη», ο πρόεδρος της οποίας είναι σήμερα στέλεχος ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Ένα ακόμη στέλεχος από την ίδιο ΜΚΟ, είχε επίσης τον έλεγχο των οικονομικών του αυτοδιοικούμενου οργανισμού ασφάλισης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) από όπου αργότερα αποπέμφθηκε.
Φαίνεται όμως ότι η υποψηφιότητα Βασιλείου συνδέεται και με τις πρόσφατες λιτανείες Αγίων Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές Αρχηγού Κράτους για τις οποίες θεωρείται ότι ήταν πρόσωπο κλειδί, με συνεργάτη την κουμπάρα του από την ΕΣΗΕΑ .

Πηγή http://www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: