4/8/16

Απλές σκέψεις: 1+1=2

Η «παρέμβαση» του Βασιλιά και του στρατού στις 4 Αυγούστου 1936 έγινε για να αντιμετωπιστεί ο κομμουνιστικός κίνδυνος που προκάλεσε τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης (9 Μαίου) με 12 νεκρούς και 300 τραυματίες που είχαν επεκταθεί σε Ξάνθη, Αγρίνιο, Κομοτηνή, Σέρρες και Ελευσίνα.
Ο στρατός γνώριζε άριστα τη δράση των κομμουνιστών στο μικρασιατικό Μέτωπο. Οπότε το μέγα ερώτημα είναι γιατί δέχθηκαν τους «κομμουνιστές» να καταταγούν στο στρατό στην επιστράτευση και μάλιστα με τις δεδομένες θέσεις του απέναντι στην Εθνική Άμυνα.
Κοντά στον Νού και η γνώση.
Το ερώτημα είναι όλα τα λεφτά.
Γιατί δέχθηκαν τον Βελουχιώτη στο Στρατό και γιατί δεν τον έκλεισαν σε στρατόπεδο «μηχανικού» σαν την μονάδα που.... εκπαιδεύτηκε.
Η απάντηση είναι αναγκαστική και αυτονόητη. Και μας την δίνει ο Ρακόφσκι.

4 σχόλια:

Chris είπε...

Αγαπητέ κ. Χατζάρα, η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο Ι. Μεταξάς πάντοτε σαν οδηγό του είχε την πολυδιάσπαση του ΚΚΕ. Κατάφερε μιά ομάδα υπό τον ζαχαριάδη (ορα γράμμα) να τον ""αναγκάσει"" να ξεπλύνει τη ντροπή της Μικρασιατικής δρασης τους, και συνεπώς να ζητήσει να ενταχθεί στον πόλεμο κατά της Ιταλίας και το άλλο κομμάτι να το αρνηθεί, αυτό που στην κατοχή ΔΕΝ συνελήφθει από τους Γερμανούς, (και όσοι ΄ηταν στις φυλακές απελευθερώθησαν) ωστε να έρθουν σε σύγκρουση. Και όντος το πέτυχε. Απόδειξη περί τούτου, ότι ο Ζαχαριάδης υποχρεώθηκε να καταγγείλει την επιστολή σαν πλαστή (που ΔΕΝ ήταν), προκειμένου να ελέγξει το κόμμα.
Ο Ι.Μεταξάς ήξερε πως να παίξει τους κομμουνιστές. Πότε μπορεί να του φανούν χρήσιμοι, πότε και πώς να τους εξοντωσει. Δεν χρειαζόμασθε τα αρχεία για να κανανοήσουμε τη δράση του ανδρός. απλώς, αν το (αγγλικό) ξυράφι δεν έκοβε τονήμα της ζωής του, η τάξη των πραγμάτων στη χώρα μας θα ήταν διαφορετική.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι παλιοαδελφές οι Άγγλοι έκοψαν το νήμα της ζωής πολλών αξιόλογων Ελλήνων πριν από τον Μεταξά, βλέπε Ι. Καποδίστρια, Θ. Γρίβα κ.ά.

Άμα έχεις τέτοιους συμμάχους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Ανώνυμος είπε...

Δὲν εἶναι οἱ 'Αγγλοι βρὲ ἀδελφέ, οὔτε οἱ Γερμανοί, οὔτε οἱ Ἀμερικάνοι. Ὁ Σπῦρος ἔχει μαλλιάσει ἡ γλῶσσα του νὰ τὸ λέει καὶ νὰ τὸ ξαναλέει. Οἱ λαοὶ ἔχουν πατρίδες καὶ τὰ ἔθνη ἔχουν ἱστορία, παράδοση καὶ γηγενεῖς ποὺ τὰ τηροῦν αὐτά, καὶ οἱ συνδετικοὶ κρίκοι ποὺ καθιστοῦν ἕνα σύνολο ἔθνος τὰ ἔχει πεῖ ὁ 'Ηρόδοτος ποὺ ἔχει ὀνοματίσει αὐτοὺς καθορίζοντας ἔτσι τὸ τί ἐστὶ ἔθνος. Τὸ πρόβλημα τῶς ἄνθρωπότητας εἶναι οἱ ἀθέατοι, αὐτοὶ ποὺ οὔτε πατρίδα ἔχουν ἀλλὰ καὶ φυσικὰ οὔτε ἔθνος ἀποτελοῦν. Τὸ ἐρώτημα εἶναι τὸ πῶς ξεμπερδεύει κάποιος μὲ αὐτούς. Εἶναι ἕνα πολὺ δύσκολο ἐγχείρημα καὶ φυσικὰ δὲν τὸ ἔχουν σὲ τίποτα νὰ διαλύσουν τὸν πλανήτη ἀρκεῖ κάποιος νὰ μὴν τοὺς πάρει τὸ προνόμιο νὰ τυπώνουν τὸ χρῆμα καὶ νὰ τὸ πωλοῦν.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΑΧΧΑΧΧΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙΝ!!!!