21/8/16

Ντόπινγκ: Δουλειές Πρακτόρων και στην Αθήνα και αλλού

Ο πράκτορας που έστησε το κόλπο των αθλητικών  κυρώσεων κατά της Ρωσίας και το σκυλολόι των Αχασβήρων


Τον λένε Χάγιο Σέπελτ, είναι 53χρονων και έχει προαχθεί σε «ερευνητή δημοσιογράφο». Δηλαδή πληρώνεται, και ταξιδεύει για να βγάλει το «μεγάλο λαυράκι».
Ο Χάγιο, μπήκε στο επάγγελμα σε ηλικία 16 ετών, «σε ένα ραδιόφωνο της Αμερικής», που είχε πάει κοντά σε συγγενείς του. (Οι Εβραίοι Σέπελτ είναι πολλοί στο Αμέρικα).
Μετα γύρισε πίσω παρακολούθησε «μαθήματα δημοσιογραφίας» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο. Ο Χα Σεμ πάντως το έκανε το θαύμα του και του βρήκαν μια δουλίτσα για δύο χρόνια στο dpa και μετά έγινε «σχολιαστής» για το κολύμπι και τότε η «υπηρεσία» (BND) και η Cia  του ανέθεσαν το ρεπορτάζ για το ντόπινγκ των κολυμβητών στην Ανατολική Γερμανία. Έτσι έγινε «εμπειρογνώμονας» του Ντόπινγκ.
Το 2011 οι Καναδοί συνέλαβαν για συμμετοχή σε δίκτυο παιδεραστίας έναν Εβραίο από τον Ουκρανία, και πρώην κατάσκοπο της Σοβιετικής KGB Ιγκόρ Ρουσάνοφ. Ένα από τα «στοιχεία» πουπούλησε στους Καναδούς ο εβραίος Ιγκόρ Ρουσάνοφ ήταν και η πληροφορία για το ντοπάρισμα της εβραίας πρωταθλήτριας των 800 μετρων Γιούλια Ρουσάνοβα που είχε παντρευτεί από το 2009 τον Βιτάλι Στεπάνοφ, που εργαζόταν στο ρωσικό Ινστιτούτο Αντι-Ντόπινγκ.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2013, η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου ,(IAAF), ανακοίνωσε ότι απέκλιεσε για δυο χρόνια την Ρουσάνοβα-Στεπάνοβα για ντόπινγκ και ότι της αφαιρέθηκαν ολα τα μετάλλια από τις 3 Μαρτίου 2011.
Ο πράκτωρ Σέπελτ στη συνέχεια , «έφτασε» στην Γιούλια Στεπάνοβα και τον σύζυγός της, που του έδωσαν όλες τις λεπτομέρειες για το «ντόπινγκ». Το ζευγάρι το Δεκέμβριο του 2014 μετακόμισε μόνιμα από τη Ρωσία στη Γερμανία και μετα στις ΗΠΑ όπου ζουν «κάπου» σε πρόγραμμα προστασίας.
Οι Ρώσοι, που δεν αξιολόγησαν ως απειλή την Ρουσάνοβα-Στεπάνοβα είδαν την υπόθεση αυτή να γιγαντώνεται στο πλαίσιο των κυρώσεων για την Κριμαία.

Στο πλαίσιο του αντιρωσικού αγώνα των μυστικών υπηρεσιών εμφανίστηκαν από το Ριο και ο Χάγιο Σέπελτ και η ρουφιάνα Ρουσάνοβα για να δηλώσουν οτι «κάποιοι τους απειλούν».
Το «πρακτορείο» Ρώυτερ μετέδωσε την είδηση. «Russia's Stepanova: 'No accident' if something happens to me».
Στην Ελλάδα έσπευσε η κρατική «Ενημέρωση» το ΑΠΕ-ΜΠΕ να αναμεταδώσει το ψευδο-γεγονός, αλλά και το http://www.sport24.gr που με «επιμέλεια» του Κώστα Χολίδη έγραψε: Στεπάνοβα: "Αν μου συμβεί κάτι δεν θα είναι ατύχημα" και από κάτω. «Η αθλήτρια που... έδωσε λεπτομέρειες για το ντόπινγκ στη Ρωσία, η δρομέας μεσαίων αποστάσεων Γιουλια Στεπάνοβα, δεν έκρυψε ότι φοβάται για τη ζωή της. Μοιάζει με σενάριο αστυνομικής περιπέτειας, όμως είναι πραγματικότητα. Η Γιούλια Στεπάνοβα, η αθλήτρια που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση ντόπινγκ υπό την... αιγίδα του κράτους στη Ρωσία, κρύβεται στις ΗΠΑ με το σύζυγό της και φοβάται για τη ζωή της».
Πριν προλάβει να σκεφτεί ο αναγνώστης τους, τα παραμύθια που του πουλάνε του λένε . Μοιάζει μεν με σενάριο αστυνομικής περιπέτειας, όμως πίστεψε μας είναι πραγματικότητα.
Όταν πρόκειρια για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Γκιρτζίκλη του λένε , «όποιος έχει στοιχεία στον εισαγγελέα».
Η ρουφιάνα Ρουσάνοβα και ο σύζυγος της έχουν πολλές φορές εκφράσει ανησυχία για την ασφάλειά τους, ενώ πρόσφατα επέκριναν και τη ΔΟΕ γιατί δεν κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους πληροφοριοδότες της. Ζητάνε δηλαδή να τους φορτωθεί η ΔΟΕ διότι τους πιέζουν οι περικοπές του FBI.
Και ενώ ο Ρώσοι δεν έχουν κανένα λόγο να τους απειλούν διότι ότι ζημιά είχαν να κάνουν την έκαναν , οι «οικοδεσπότες» θα είχαν και οικονομικό αλλά και πολιτικό όφελος εάν «πάθαιναν κάτι» δυο στυμμένες λεμονόκουπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: