4/7/17

Η Φρειδερίκη τους έβαλε τα πόδια σε ένα παπούτσι

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η Υπάτη κ. Φεντερίκα Μογκερίνι , μετά την άτυπη συνάντηση των προέδρων του Κοσσυφοπέδιου και της Σερβίας ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να ξεκινήσει μια «νέα φάση του διαλόγου».
Ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ,«συμφώνησαν να εργαστούν για να αρχίσει μια νέα φάση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για ομαλοποίηση των σχέσεων τους και για τη συμφιλίωση». Η Μογκερίνι είπε ακόμα ότι σύντομα θα αρχίσουν να εργάζονται οι ομάδες εργασίας που αποφασίστηκε να συγκροτηθούν.
Ο Χασίμ Θάτσι είπε ότι κλείνει ένα σκοτεινό κεφάλαιο του παρελθόντος και θα ανοίξουν νέες προοπτικές για το ευρωπαϊκό μέλλον των δυο χωρών και για την περιοχή».
Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες, αλλά δεν θα είναι μόνο διάλογος για συγκεκριμένα θέματα, αλλά ένας ουσιαστικός διάλογος σχετικά με το πώς μπορούμε να δούμε τις σχέσεις σε 5 χρόνια», ότι η νέα φάση του διαλόγου θα ξεκινήσει σε 1,5-2 μήνες και ζήτησε ταχύτερη πρόοδο των συνομιλιών για ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.
Ο Χασίμ Θάτσι με συνέντευξη που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες στην Δημόσια Τηλεόραση της Πρίστινα, (RTK) ζήτησε α;πό ολόκληρο το πολιτικό φάσμα του Κοσσυφοπεδίου «να παρακάμψει τις πολιτικές και κομματικές διαφωνίες και σκοπιμότητες», προκειμένου να υποστηρίξει τις συνομιλίες Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας για εξομάλυνση των διακρατικών σχέσεων.
Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι είπε ότι «ο μόνος τρόπος για ευρω-ατλαντικη ολοκλήρωση του Κοσσόβου» είναι μέσα από το διάλογο, ότι τη χθεσινή συνάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες και εξέφρασε αισιοδοξία ότι «αυτό το είδος του διαλόγου θα έχει ικανοποιητικό τέλος για τον λαό του Κοσσυφοπεδίου και για τις φιλικές χώρες. Τις ΗΠΑ, καθώς και την ΕΕ ως μεσολαβητή .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, αυτή τη Φεντερίκα την αλοίθωρη, άμα την κοιτάς στα μάτια σκιάζεσαι...

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...