3/6/20

Βανδαλισμός με μπογιές και σφυριά από τους Κομμουνιστοσυμμορίτες στο μνημείο πεσόντων της Χαβαρόβρυσης

Οι Κομμουνασυμμορίτες κατέστρεψαν με σφυριά και μπογιές το εικονοστάσι που έχει στηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση για να τιμηθεί η μνήμη των 33 ανδρών του αποσπάσματος Παπανικολοπούλου που δολοφονηθήκαν από τους Κομμουνιστές στο σημείο αυτό στις 22αν Οκτωβρίου 1947. 
Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες του μνημείου, οι Κομμουνιστοσυμμορίτες «βάνδαλοι» έριξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο και έσπασαν τον υαλοπίνακα του καντηλιού, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το καντήλι και τις εικόνες των Αγίων με χτυπήματα. 
Ενημερώθηκαν αστυνομικές αρχές, αλλά και συγγενείς των 33 πεσόντων, που εξέφρασαν την θλίψη τους για την πρωτοφανή πράξη, βεβήλωση. 
Οι συγγενείς θα προβούν στις ανάλογες κινήσεις αποκατάστασης των ζημιών.... Τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου 1947 καθώς το Απόσπασμα Παπανικολοπούλου γύριζε με φορτηγό στον Πύργο από εκκαθαριστική ερευνητική επιχείρηση στην περιοχή Εφύρας Πηνείας λίγο πριν την Χάβαρι, δέχτηκε επίθεση από συμμορίτες που είχαν στήσει ενέδρα . 
Από τους άνδρες του Παπανικολοπούλου οι 29 σκοτώθηκαν αμέσως από τις χειροβομβίδες και τα πυρά πολυβόλου, και 4 συνελήφθησαν ζωντανοί και κατακρεουργήθηκαν. Μόνο 4 μπόρεσαν μα διαφύγουν.

 Η επίθεση αυτή δημιουργεί την υποχρέωση της καταστροφής όλων των μνημείων της προδοσίας που χουν στήσει οι Κομμουνιστές σε όλη τη χώρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άιντε, ξεκίνα Χατζάρα, εσύ που είσαι και ιδιαιτέρως παραβατικό άτομο, να βεβηλώσεις τα ...άπειρα μνημεία των κομμουνιστών σε όλη τη χώρα...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα,

ποιοι να θα σπάσουν τα μνηνεία των κομμουνιστών;;;;;

αυτοί που στεναχωριούνται επειδή είπε ο Αμερικάνος "fuck your democracy, fuck your constitution";;;;

οι "πατριώτες αλλά όχι εθνικιστές";;;;

άσ'το Σπύρο διότι δεν το έχεις ειδικά στο επικοινωνιακό.