1/6/20

Η Ρωσία μπορεί να αρχίσει την εξαγωγή του φαρμάκου «Αvifavir» κατά του Κορωνοϊού .Υπάρχουν πολλά αιτήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων

ΜΟΣΧΑ. TASS. Η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει τις εξαγωγές του «Avifavir», μετά την ικανοποίηση της εγχώριας ζήτησης, δήλωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ και ο Πρώτος Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Σεργκέι Τσιμπ. «Η Ρωσία μπορεί να γίνει εξαγωγέας αυτού του φαρμάκου», δήλωσε ο Ντμίτριεφ. 
«Το φάρμακο έχει εξαγωγικό δυναμικό, από την άποψη της παροχής βοήθειας σε ανθρώπους σε άλλες χώρες που χρειάζονται προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον Κορωνοϊό» είπε ο Σεργκέι Τσιμπ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλά φάρμακα για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού στο χαρτοφυλάκιο των ρωσικών εταιρειών, που βρίσκοτναι στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. 
«Η δημιουργία και η εισαγωγή τέτοιων προϊόντων όπως το Avifavir αποδεικνύει ότι η ρωσική φαρμακευτική βιομηχανία, οι Ρώσοι επιστήμονες, και το επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό της Ρωσίας είναι παγκοσμίως ανταγωνιστικοί», σημείωσε ο ναπληρωτής υπουργός. 
Το «Avifavir» που παράγεται από κοινή επιχείρηση του ΟΜΊΛΟΥ RDIF και του Ομίλου ChemRar είναι το πρώτο ρωσικό φάρμακο με βάση το «Favipiravir», που παράγεται με την ονομασία «Avigan» από την Fujifilm Holdings Corp., και το οποίο σε κινεζική μελέτη τον Μάρτιο είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτερη κάθαρση του ιού . Οι Κλινικές δοκιμές για το «Αβιγκάν» στην Ινδία που θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. 
Η ουσία «Favipiravir», χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία από το 2014 κατά σοβαρών μορφών γρίπης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δέκα ρωσικών κλινικών δοκιμών, το Avifavir επέδειξε ασφάλεια χωρίς να έχουν εντοπιστεί νέες ή προηγουμένως μη αναφερθείσες ανεπιθύμητες ενέργειες.
 Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είναι πάνω από 80%,. Η έναρξη του τελικού σταδίου των κλινικών δοκιμών για το «avifavir» στις οποίες συμμετείχαν 330 ασθενείς εγκρίθηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 21 Μαΐου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...