7/12/23

Ρωσία: Οι προεδρικές εκλογές που θα κρίνουν την επιστροφή στον Κρατικό σχεδιασμό ,στις 17 Μαρτίου 2024

 

Η Βαλεντίνα Ματβιένκα  , πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου  εγκρίθηκε η  προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών .

Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανήκει στις εξουσίες του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας,  η πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ρωσίας Ελλα Παμφίλοβα οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν σε τρεις ημέρες, στις 15, 16 και 17 Μαρτίου. 
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή σχεδιάζει να εγκρίνει αυτή την απόφαση αύριο 8 Δεκεμβρίου.Μια ξεχωριστή διαδικασία ψηφοφορίας θα καθοριστεί για τις νέες περιφέρειες που θα συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία για πρώτη φορά. Η μορφή της ψηφοφορίας εκεί θα καθοριστεί με βάση την επιτόπια κατάσταση.

Ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του επόμενου έτους. Ταυτόχρονα, μιλώντας για τους ανταγωνιστές του σημερινού προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι δεν έχει κανένα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν είναι ο ηγέτης  της χώρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους πολιτικούς αναλυτές  , η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη Ρωσία απαιτεί από τον Πούτιν να λύσει γρήγορα το πιο σημαντικό πρόβλημα, δηλαδή τη επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη. Είναι αδύνατο να γίνει αυτή η μετάβαση χωρίς να αλλάξει το «φιλελεύθερο μοντέλο» με ένα υπό όρους σοσιαλιστικό μοντέλο με την πρωτοκαθεδρία μιας ανεπτυγμένης και ανεξάρτητης βιομηχανικής βάσης.

Το ρωσικό κράτος πρέπει να πραγματοποιήσει νέα εκβιομηχάνιση, να ξεκινήσει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την επικράτειά του και να απαλλαγεί από την εξάρτηση από τις εξαγωγές. Η Ρωσία δεν μπορεί να αγοράζει σχεδόν όλα τα καταναλωτικά αγαθά στο εξωτερικό. Μια τέτοια θέση θέτει τη Ρωσία σε πολύ ευάλωτη θέση στη διεθνή πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Οκτωβρίου 1944. Όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου δοξάστηκε στην Ακρόπολη και είπε στους Κομμουνιστές στο Σύνταγμα, «Πιστεύουμε και στην λαοκρατία»!!!!

Η κυβέρνηση του Λιβάνου αποβιβάστηκε από το θωρηκτό «Αβέρωφ» στον Άγιο Γεώργιο στο Κερατσίνι, στις 18 Οκτωβρίου 1944, έξι ημέρες μετα την ...