7/12/23

ΗΠΑ :Πλήγμα στον Ζελένσκι τον Νετανιάχου και τον Μπιντέ

 

 Δεν πέρασε τον νομοσχέδιο εκτάκτου βοήθειας προς την Ουκρανία και το Ισραήλ από την Γερουσία. Οι γερουσιαστές ψήφισαν 51υπέρ  έναντι 49 κατά . Για να περάσει χρηζόντουσαν  60 ψήφοι υπέρ. 

Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ψήφισαν κατά, μαζί με τον ανεξάρτητο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τη συμμετοχή του νομοσχεδίου σε δισεκατομμύρια στρατιωτικής βοήθειας για το Ισραήλ. «Δεν πρέπει να δώσουμε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στη δεξιά εξτρεμιστική κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συνεχίσει την τρέχουσα στρατιωτική της προσέγγιση», δήλωσε ο Σάντερς,

 Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία των ΗΠΑ μπλόκαραν την προσπάθεια του Μπιντέ  να περάσει ένα νομοσχέδιο για να βοηθήσει την Ουκρανία. 

Το πακέτο των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, καθώς και κεφάλαια για το Ισραήλ, βοήθεια στη Γάζα και ένα πακέτο μέτρων για την ασφάλεια των συνόρων στον αμερικανικό Νότο

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν για αυστηρότερες πολιτικές ασφαλείας στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι κύριοι λόγοι  της απόρριψης του νομοσχεδίου, ήταν οι διαφωνίες με τους Δημοκρατικούς σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των συνόρων με το Μεξικό και αυστηρότερων μεταναστευτικών πολιτικών.

 Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ουκρανία πρέπει να συνδυαστεί με ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις για τη μετανάστευση και αναθεώρηση της πολιτικής ασύλου των ΗΠΑ.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει εγκρίνει περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπιντές δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς» στη μεταναστευτική πολιτική και στα σύνορα με το Μεξικό για να περάσει νόμο για τη βοήθεια.

Η κυβέρνηση Μπιντέ  ανακοίνωσε την Τετάρτη 175 εκατομμύρια δολάρια σε νέα βοήθεια  προς την Ουκρανία από ήδη εγκεκριμένα κονδύλια.

Το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά, πυραύλους και βλήματα πυροβολικού, καθώς και «εξοπλισμό για την προστασία κρίσιμων εθνικών υποδομών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι ΗΠΑ ρίχνουν 1τρις την εβδομάδα στην οικονομία δανεισμένα από την FED, όταν τελειώσει το πάρτυ το κρασάρισμα θα είναι τρομακτικό για μικρές αποικίες όπως η Greece που δεν παράγουν τίποτε και είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας