28/1/10

Ας μην είμαστε λοιπόν υποκριτές...

Προηγείται η δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού *

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για το κυοφορούμενο εκλογικό σύστημα γερμανικού τύπου και υποστηρίζαμε ότι αυτό απέβλεπε στην ενίσχυση του αρχηγοκεντρισμού με την εισαγωγή της λίστας στις ευρείες περιφέρειες και τις 180 μονοεδρικές περιφέρειες.

Η λίστα, η οποία εκχωρείται στην αποκλειστική δικαιοδοσία του αρχηγού δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το απόλυτο δικαίωμα του μονοπρόσωπου ηγετικού οργάνου να ορίζει εκείνο τους υποψήφιους βουλευτές, με ευνοιοκρατικά κριτήρια, στους οποίους θα καλείται ο λαός να δώσει τη δημοκρατική του νομιμοποίηση, χωρίς το δικαίωμα επιλογής (προτίμησης).

Το δικαίωμα της επιλογής ο πολίτης το ασκεί με την προσωπική του βούληση η οποία υποδηλώνεται (δεν έχει βρεθεί προσφορότερος τρόπος) με το σταυρό προτίμησης.

Συνηθίζουμε να εξορκίζουμε το σταυρό προτίμησης ως γενεσιουργό αιτία της συναλλαγής και της συντήρησης της πελατειακής αντίληψης. Αυτό όμως...



εξουδετερώνεται με την αυστηρή εφαρμογή αντικειμενικών κανόνων αξιοκρατικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους διορισμούς (ΑΣΕΠ) και βεβαίως με τη λειτουργία του κράτους δικαίου, η οποία εξασφαλίζεται με την εφαρμογή των νόμων που αποκλείει την παράκαμψη από τη νομιμότητα και εξουδετερώνει την παρέμβαση των πολιτικών ως «μεσαζόντων» που διαταράσσουν τις σχέσεις πολίτη και κράτους.

Δεν είναι ανεδαφικό να υποστηρίζει κανείς ότι η κατάργηση του σταυρού θα μεταβάλει την πολιτική στάση του βουλευτή και θα ανατρέψει τη σχέση του με τον πολίτη. Γιατί με το σταυρό προτίμησης ο βουλευτής έχει προσανατολισμό προς τον πολίτη, το λαό. Με την κατάργησή του όμως ο βουλευτής προσβλέπει προς τον αρχηγό, προσφέρεται σ΄αυτόν με δουλικότητα και προσδοκά ως αντάλλαγμα την εύνοιά του.

Με δυό λόγια ο βουλευτής της λίστας έχει στραμμένο το πρόσωπό του προς τον αρχηγό και την πλάτη στο λαό, ενώ, αντιστρόφως, ο βουλευτής με σταυρό προσβλέπει προς το λαό.

Επομένως, η εισαγωγή διαφορετικών προϋποθέσεων, όρων και κριτηρίων σε ό,τι αφορά την εκλογή των βουλευτών, διαφοροποιεί πολιτικά τους βουλευτές και την ίδια τη Βουλή την κάνει μικτή Βουλή (Λόρδων και Κοινοτήτων).

Το «γερμανικό σύστημα» θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, αν είχε προηγηθεί η ψήφιση νόμου, ο οποίος θα πρόβλεπε και θα επέβαλλε τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

Και όταν μιλάμε για δημοκρατική λειτουργία εννοούμε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος (όλων των βαθμίδων) βάσης, ενδιάμεσα και κορυφής θα λειτουργούν και θα παίρνουν τις αποφάσεις τους ακηδεμόνευτα ώστε να αντιρροπείται το πνεύμα επιρροής του μονοπρόσωπου ηγετικού οργάνου (Aρχηγού). Και δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών κομματικών οργάνων θα υπάρχει από τη στιγμή κατά την οποία η απόρριψη οποιασδήποτε πρότασης του Προέδρου (αρχηγού), ή η αποδοχή άλλης πρότασης ή αυτοπρότασης θα πάψει να ενοχοποιείται ως αντιηγετική ενέργεια.

Το άρθρο 29 του Συντάγματος κατά το οποίο «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα που η οργάνωση και η λειτουργία τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» και που προβλέπει επίσης την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων από το κράτος και την δημοσιότητα των εκλογικών δαπανών κ.λ.π. έχει και την αξίωση να λειτουργούν δημοκρατικά και όχι αρχηγοκεντρικά.

Άλλωστε, πώς μπορούν να είναι εγγυητές της δημοκρατικής και ελεύθερης λειτουργίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, όταν αυτά δεν είναι δημοκρατικά οργανωμένα και κυρίως όταν δεν λειτουργούν ελεύθερα και δημοκρατικά τα συλλογικά τους όργανα, αλλά επηρεάζονται από ένα πνεύμα πατερναλισμού.

Ας μην είμαστε λοιπόν υποκριτές. Εάν παρίσταται ανάγκη της εισαγωγής ενός γερμανικού τύπου εκλογικού νόμου (συστήματος) παρίσταται εξίσου, αν όχι μεγαλύτερη ανάγκη, να προηγηθεί η ψήφιση νόμου ο οποίος θα επιβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

* Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός είναι Πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» και πρ. Αντ/δος της Βουλής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΟΡΚΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ!ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ..ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ!
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ,ΕΝΩ ΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ!Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΕΥΑΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙ,Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΧΙ.ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΟΥΦΙΑΝΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ!

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στη WSJ για τα περί αντισημιτισμού


Με παρέμβασή του υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα προστατεύει τις μειονότητες», η οποία δημοσιεύεται στη χθεσινη ευρωπαϊκή έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντά σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην ίδια εφημερίδα και επέκρινε την ελληνική κοινωνία για εκτεταμένο αντισημιτισμό.

Ακολουθεί η παρέμβαση-απάντηση του υπουργεού προς την WSJ

«Η Ελλάδα προστατεύει τις μειονότητες»

«Οι πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στην Κρήτη θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και εγείρουν σημαντικά ηθικά και πολιτικά ζητήματα. Εντούτοις, αυτά συνδέονται περισσότερο με την γενικότερη άνοδο της βίας και τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων και λιγότερο με την άνοδο του αντι-σημιτισμού. Η Ελλάδα δεν υπήρξε - και δεν θα γίνει ποτέ - μια χώρα τυφλού μίσους και ρατσισμού. Αν και, δικαιολογημένα, θα ανέμενε κανείς μια πιο έγκαιρη δημόσια αντίδραση στην κατάπτυστη επίθεση στη συναγωγή, δεν πρέπει να μπαίνει κανείς στον πειρασμό να προβαίνει σε ανακριβείς και επικίνδυνες γενικεύσεις. Ιστορικά, οι Έλληνες υπέφεραν στα χέρια των Ναζί και έχουν πληρώσει ασύγκριτο τίμημα στο όνομα της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Τώρα που οι βάνδαλοι είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, οι επικριτές πρέπει να παραδεχτούν ότι οι Ελληνικές αρχές έδρασαν με επαγγελματικό και υποδειγματικό τρόπο. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε προ ημερών περισσότερους από 40 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, οι οποίοι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που συμπαραστέκονταν στους μετανάστες. Η αλλαγή δεν θα συντελεστεί εν μια νυκτί αλλά, η νέα μας κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι αποφασισμένη να επιδείξει «μηδενική ανοχή» απέναντι σε κάθε είδος βίας και να προστατεύσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, καθώς και των αδύναμων και φτωχών πολιτών της.»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1770552

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ!!!!

ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!!!
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.

Ε????ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ??Α!!!ΠΗΡΕΣ ΘΕΣΗ!!!!

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!!ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!!

NA ANTIΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.

ΕΝΤΙΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΗΤΙΚΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ)
ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΧΟΝΗ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.

ETHROVAMON

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2031μΧ(21 μετά Αλλάχ)(Updated)
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Συνομοσπονδίας Μουσταφά Ελληνοτούρκ. Την επομένη της ορκομωσίας υπέγραψε την ιθαγενοποίηση των 5.000.000 μεταναστών που διάλεξαν την συνομοσπονδία για νέα τους πατρίδα.
Ο κύριος υπουργός αέναης νομιμοποίησης δήλωσε: Θα τους συνηθίσετε.
Η κυρία υπουργός (πρώην Εθνικής) Παιδείας δέχτηκε αίτημα να γίνουν τα Ελληνικά τρίτη γλώσσα για τους Ιθαγενείς.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Αλλάζει εκ νέου ο κώδικας Ιθαγένειας. Έλληνας πλέον θεωρείται όποιος δηλώσει ότι
θέλει να γίνει, όπου κι αν βρίσκεται. Αυτόματα του χορηγείται ταυτότητα, δίπλωμα
οδήγησης και δωρεάν συμμετοχή σε 2ΜΚΟ ενώ του προσφέρεται και κρουασάν.
Η Ελευθεροτυπία αποφάσισε να κυκλοφορεί ως ένθετο του Ιού κάθε Κυριακή καθώς πλέον είναι μόνο εβδομαδιαία. Το ΒΗΜΑ δίνεται πλέον δωρεάν στο ΜΕΤΡΟ.
Τα ΝΕΑ δίνουν 5 Ευρώ δώρο σε όποιον τα αγοράσει και σημειώνουν νέο ρεκόρ κυκλοφορίας. Το VETO κυκλοφορεί με 30 προσφορές όπως κράνος, αλεξίσφαιρο γιλέκο και γάντια του μποξ και κόστος 1Ε αλλά μόνο στη ζούγκλα της Αθήνας και της Αφρικής πλέον γιατί η ασφάλεια δεν πρέπει να κοστίζει ακριβά. Ξεπερνάει σε κυκλοφορία τα ΝΕΑ και κάνει παγκόσμιο ρεκόρ από την εποχή του Γουτεμβέργιου,καθώς όλοι παίρνουν από 10 για να έχουν ανταλλακτικά κράνη όλο το χρόνο.
Η κα Μπακογιάννη επιστρέφει από τα βουνά που είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές το 2010.Οι κακές γλώσσες λένε ότι κατά βάθος κρατούσε μούτρα στον κο Σαμαρά τα οποία και της πέρασαν όταν έλαβε από το γραφείο του κάρτα που έγραφε: ΤΣΑ.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Ο πρωθυπουργός την τελευταία 22ετία και αρχηγός του Ανοικτού ΠΑΣΟΚ κος Παπανδρέου βραβεύτηκε από την ένωση σκηνοθετών της ΟΥΖΑ(USA) για την καινούρια μεγάλη εξέλιξη του τρισδιάστατου κινηματογράφου, τον ΛΑΙΒ ΤΕΤΡΑΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. Σύμφωνα με την καταπληκτική νέα εφεύρεση οι θεατές είναι και οι πρωταγωνιστές του έργου. Σε κάθε στενό ή κάθε δεύτερο παραμονεύουν σκιές που μπορεί να σας αρπάξουν ένα πορτοφόλι (είναι άγραφος νόμος να μην ζητάνε το 2ο από τα 10 που υποχρεούστε να έχετε μαζί σας). Κάθε 200μ συναντάται μία συμμορία με καλάσνικωφ. Στα 5χμ το πολύ θα συναντήσετε το τέμενος της πόλης όπου πρέπει να προσκυνήσετε λέγοντας
σφάξε με πασά μου να αγιάσω 5 τουλάχιστον φορές. Το κυνηγητό δεν σταματά αν δεν επιστρέψετε σπίτι. Μάλιστα μετά την εφεύρεση της χρονομηχανής οι θεατές μπορούν να επίστρέψουν σε άλλη χρονολογία(έχει μόνο όπισθεν) και να αποφύγουν τα πυρά(αν προλάβουν). ΤΕΡΜΑ η βαρεμάρα.
Η συνομοσπονδία γεμίζει από πελάτες που θέλουν την Ιθαγένεια για να γίνουν σταρ
του σινεμά. Για την αποδοχή της Ιθαγένειας πλέον είναι απαραίτητη η εξέταση σε αγώνα ταχύτητας στα 100μ όπου ο πολίτης οφείλει να καλύψει την απόσταση σε λιγότερο από 10δεύτερα για να έχει ελπίδες να φτάσει σε ηλικία σύνταξης.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Ο κος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κο Πρωθυπουργό να μειώσει τις συντάξεις στα 50Ε το δίμηνο και να βάλει κατώτατο όριο συνταξιοδότησης τα 90 έτη ηλικία που
προέκυψε από τον μέσο όρο των εν ζωή φίλων και συμμαθητών του. Κατόπιν δήλωσε ότι θα ζήσει μέχρι να δει τον εγγονό του πρωθυπουργό στην Κρήτη, ενώ δεν
παρέλειψε να ευχηθεί καλή θητεία στον κο Σαμαρά για την νέα θητεία του ως αρχηγού της Παλιάς (πια) Δημοκρατίας καθώς και στον νέο μούφτη της χώρας.
ΜΑΙΟΣ
Σεισμός στη χώρα της Κρήτης με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν 3 μιναρέδες και το εξοχικό στο νησί του κου Σαμαρά..
Οι 200.000 νέοι πελάτες μετανάστες του Απριλίου της συνομοσπονδίας διαδηλώνουν κατά της ιθαγενοποίησης των 200.000 που μπήκαν μετά την 1η Μαίου.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Έγινε η κλήρωση των ομίλων του Αυγούστου του Τσάμπιονς Link.
Αποφασίστηκε οι χώρες της συνομοσπονδίας του κομματιού που παλιά λεγόταν Ελλάδα να συμμετέχουν σε κοινό όμιλο που θα έχει τις πρωταθλήτριες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΡΓΟΤΕΛΗ,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΟΔΟΥ
ΙΟΥΛΙΟΣ
Ανοιξαν τα Τέμπη. Εκλεισε η διώρυγα της Κορίνθου αφού καταστράφηκε από το τσουνάμι της Κρήτης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ουρές σχηματίζονται στο Τελωνείο Πιερίας από όσους θέλουν να πάνε για μπάνιο στον Πλαταμώνα καθώς οι υπάλληλοι ζητούν απόδειξη διοδίων αλλά κανείς δεν έχει.
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανσυνομοσπονδιακών εξετάσεων της χρονιάς. Πρώτος με 19.999 μόρια αναδείχτηκε ο Γιώργος Ανάρχουλας που επέλεξε τη σχολή Αντιρατσισμού και Δημόσιας Διαβούλευσης. Στην ερώτηση γιατί δεν έγινε
γιατρός απάντησε με γνωστή φράση του παλιού ηθοποιού Καλογήρου.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Έγινε η απογραφή της δεκαετίας στη συνομοσπονδία. Ευρέθησαν:
3.000.000 Ελληνες Πακιστανοί
5.000.000 Ελληνες Αφγανοί
2.000.001 Ελληνες Κινέζοι
4.000.000 Ελληνες Ιθαγενείς
5.432.005 Ελληνες Αλβανοί
3 Ελληνες Ρώσοι
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Οι αγρότες αποφάσισαν να φύγουν από τα μπλόκα καθώς συμπλήρωσαν ηλικία συνταξιοδότησης.
Στο συνέδριο του ΚΚΕ η Αλέκα απόφασίζει την αλλαγή του ονόματος σε ΚΚΣΕ(Κομμουνιστικό Κόμμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης). Στην ομιλία της τονίζει
ότι είναι απογοητευμένη που εδώ και 20 χρόνια παρόλη την αλλαγή του εκλογικού σώματος κανένας νέος ψηφοφόρος δεν την ψηφίζει και τονίζει ότι η λύση για την επιτυχία του εργατικού κινήματος είναι η εισαγωγή 10.000.000 νέων μεταναστών από το Α του Κενταύρου.
Την επομένη εμφανίζονται πάνω από τον Περισσό χιλιάδες ΟΥΦΑ.
Ο μόνος που κάλυψε το γεγονός είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος ο οποίος, μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί δηλώνει ότι είναι Βιμάνας που έχουν μέσα Συννεφελίμ.
Ο Λαζόπουλος ξαναγράφει το τραγούδι καραπιπερίμ και κατακεραυνώνει το Λιακόπουλο, ο οποίος δηλώνει κατακεραυνομένος και εγκαταλείπει την δουλειά του και αποφασίζει να συγγράψει ένα βιβλίο για μια χώρα που σύμφωνα με τους μύθους υπήρχε εκεί μέχρι πριν 21 χρόνια.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Συλλαμβάνονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου οι τρεις τελευταίοι αναρχικοί και δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι για τιμωρία αποφασίστηκε να εργαστούν, λόγω εμπειρίας, στον Πολυεθνικό πλέον Συνεταιρισμό Ελαιοχρωματιστών: Ο Πράκτορας Ασπριτζής καθώς και στον Πολυπολιτισμικό Συνεταιρισμό Κατεδαφιστών: Ο Επαγγελματίας Βάνδαλος.
Ο κος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα βγάλει τον τίτλο Πανελλήνιο από το κόμμα του το οποίο μετονομάζεται πλέον σε ΣΟΚ.
Στον ΣΥΡΙΖΑ διαπερνούν το πλήθος ρίγη συγκίνησης από την είδηση και δηλώνουν ότι θα αλλάξουν κι αυτοί το τίτλο του κόμματος σε ΤΣΥΡΙΖΑ(από χαρά).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Βέτο της χώρας της Κρήτης στην είσοδο της χώρας της Πελλοπονήσου στο νέο αμυντικό συνεταιρισμό που αντικατέστησε το ΝΑΤΟ και λέγεται πλέον ΠΟΥΝΤΟ.
Η Γιούροστατ ανακοινώνει το χρέος της Ελλάδας για το 2031. Είναι 300τρις Αμεροευρώ που είναι το καινούριο παγκόσμιο νόμισμα. Αποκλειστικά υπεύθυνοι
κηρύσσονται οι ιθαγενείς Έλληνες που θα πουληθούν στα σκλαβοπάζαρα για να μην το ξανακάνουν.
Ο κος Πρωθυπουργός κερδίζει το βραβείο Γκίνιας για το υψηλότερο χρέος και χαρούμενος πηγαίνει στο Λονδίνο και το παραλαμβάνει.
Η συνομοσπονδία φλέγεται από διαδηλώσεις χαρούμενων πελατών που του ζητούν : ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ.
ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τυπικη περιπτωση πολιτικου που επαναστατει μετα την αποσυρση. Εχει κανενας απ τους 285 αρχιδια; Αν ναι, ας αντιδρασει τωρα, οχι μετα τη συνταξη.