15/10/12

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ

«Μια ασπιρίνη και πολύ σας είναι…»

Η υπαγωγή του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ, καθώς και όλων των ασφαλισμένων από τα δημοσιογραφικά ταμεία, αποτελεί δυστυχώς το δεύτερο κύκλο στο έγκλημα της δημιουργίας( το 2005) του ενιαίου ταμείου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, το οποίο είχαν στηρίξει εκείνη την περίοδο , λίγο πολύ, όλα τα κόμματα με τις παρατάξεις τους στην ΕΣΗΕΑ.
Μόνο η ΚΕΔ ήταν, από την πρώτη στιγμή, αντίθετη καταγγέλλοντας το παρασκήνιο και την τερατογένεση. Και δυστυχώς οι καταγγελίες μας επαληθεύονται και πάλι όπως και ό άθλιος ρόλος συγκεκριμένων προσώπων και πολιτικών. Ειδικά όμως η είδηση για υπόγειες συνεννοήσεις των διοικήσεων των ταμείων, με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ και οι προχωρημένες συζητήσεις τους με την κυβέρνηση και την τρόικα μετά τις καταγγελίες μας για τα αποθεματικά, παρουσιάζουν πλέον γυμνή την αλήθεια. Τώρα φαίνεται καθαρά ποιοι , πως και γιατί πούλησαν τον κλάδο και την ζωή μας.
Η ανατριχιαστική αποκάλυψη την Κυριακή, από εφημερίδα της Αριστεράς, για μυστική συνάντηση Σπανοπούλου -Τσουπαρόπουλου, την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, που η έγκαιρη καταγγελία μας την ανέτρεψε, βέβαια δεν ΦΤΆΝΕΙ. Επιτέλους οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΏΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΊΟΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.
Μετά το άγριο πετσόκομμα σε μισθούς συντάξεις και δικαιώματα, στα οποία έβαλαν πλάτη( με την αδιαφορία τους, τα λουκέτα σε εφημερίδες και κανάλια με τις «τυφλές απεργίες») οι λακέδες της εργοδοσίας στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, εκτελούν τα συμβόλαια που έχουν αναλάβει. Τώρα φαίνεται καθαρά γιατί το σύστημα της εργοδοσίας και της πολιτικής διαπλοκής που συνδέεται μαζί της, έβαλε κουκούλα στην υπόθεση με τα ομόλογα στον ΕΔΟΕΑΠ,της ΕΣΗΕΑ όσα συμβαίνουν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και γιατί ο υπάλληλος των βαρόνων στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, αρνείται συστηματικά να βάλει για συζήτηση τις επιστολές που έχουμε καταθέσει με όλα τα ντοκουμέντα.Tρέμει μήπως βγουν στη φόρα οι δικοί του και τα γραμμάτια που ξεπληρώνει. Έτσι εξηγούνται και οι απανωτές συνεντεύξεις γνωστής κυρίας, που πρότεινε πρώτη τον τεμαχισμό του Ταμείου μας αλλά δεν είναι τυχαίο ο τι όσα είπε φιλοξενήθηκαν πρόθυμα, στις εκδόσεις εφοπλιστών και εργολάβων.
Το χαλί είχαν στρώσει –δυστυχώς- από το 2005 σχεδόν όλα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση με το νόμο Πετραλιά. Με τις κινητοποιήσεις μας τότε κάτι σώσαμε.
Τώρα όμως η συγκυβέρνηση τα σκουπίζει όλα, με τον Στουρνάρα να κάνει την δουλειά( στα μέτρα του ΣΕΒ , και του εκδοτικού κατεστημένου). Έτσι οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί: - το αγγελιόσημο περνάει στον προϋπολογισμό, όπως ακριβώς έχει προτείνει ο ΣΕΒ με αποτέλεσμα να στραγγαλίζονται οικονομικά ταμεία του Τύπου( 13 δικαιούχοι). - οι εργοδότες δεν θα έχουν πλέον, καμία υποχρέωση για εργοδοτική εισφορά για όλους όσους απασχολούν, αφού αυτό εντάσσεται στις απαλλαγές τους από υποχρεώσεις μη μισθολογικού κόστους.
Με την υπαγωγή ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ ,μας αρπάζουν εν ψυχρώ και ότι λεφτά έχουν απομείνει στα δημοσιογραφικά ταμεία,(πχ. τα λεφτά που πληρώνουμε χρόνια τώρα με τις κρατήσεις στους μισθούς μας κάθε μήνα) μετά τις…. «επενδύσεις» των διοικήσεων, το πάρτι με μετοχές και αμοιβαία και το PSI Μόνο που είναι κλάδος υγείας. ‘Ετσι πάει περίπατο η επικούρηση αφού μας παίρνει και αυτά τα αποθεματικά και τελικά με τον τρόπο αυτό :
-Κουκουλώνονται οι ευθύνες για την τελευταία ληστεία με τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ
-Μένουμε με σκέτη ασπιρίνη.
-Κόβονται κι άλλο οι συντάξεις.
-Πάμε πίσω στο ράντζο.
-Τρώει την χοντρή σφαλιάρα η ενημέρωση. με την χειραγώγηση που στήνεται μέσω ΕΟΠΠΥ.
Υπάρχει βέβαια κι η εκδοχή να χρεοκοπήσουν πρώτα τον ΕΔΟΕΑΠ και μετά να γίνει η συγχώνευση. Είναι ΚΙ ΑΥΤΌ ένα ακόμη σχέδιο που παίζει. Η μόνη λύση είναι να τους τα κλείσουμε όλα ,με κινητοποιήσεις διαρκείας με αφετηρία από τα κυριακάτικα , με μαύρο στις οθόνες της τηλεόρασης και χωρίς ήχο στα ραδιόφωνα. Τώρα όμως .Αλλά να το κάνουμε, εμείς, εργαζόμενοι συνταξιούχοι όλοι μαζί. Όχι με τους επίορκους στις ΔΙΟΙΚΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ.
15/10/2012
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: