5/10/12

Εδώ οι καλές λίστες (Κ. Μπετινάκης)

Τέρμα η κοροϊδία Κάποιος επιτέλους, να τους πει, να τις βάλουν εκεί που ξέρουν...

http://www.styx.gr  

Από τα νεανικά μου χρόνια είχα να τους συναντήσω. Εκείνους τους περίεργους τύπους με το μουστακάκι, που πάνω σε μια χαρτόκουτα δίπλωναν τρία χαρτιά και καλούσαν τους περαστικούς να ποντάρουν: Εδώ, ο παπάς, εκεί ο παπάς…
Πέρασαν πενήντα τόσα χρόνια, και τους είδα πάλι, όχι στους δρόμους, αλλά στην τηλεόραση αυτή τη φορά. Αξιοπρεπείς –έτσι νομίζουν ότι είναι- οι πολιτικοί. Επώνυμοι. Που έχουν διατελέσει υπουργοί και πήραν αποφάσεις παίζοντας ταμπούρλο στην πλάτη μας.
Οι νέοι παπατζήδες, έχουν ονοματεπώνυμο: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας (που δεν ήξερε –δεν ρώταγε;). Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, που είναι η λίστα; Μα ποια λίστα; Εδώ έχουμε να κάνουμε με μέτρα που καίνε τον κοσμάκη. Κι όλοι ασχολούνται με τις λίστες. Πρώτα για τρεις. Ύστερα για 32 που ήταν 36. Κι ύστερα για 2.091, που εξετάστηκαν επιλεκτικά, κατά τον Παπακωνσταντίνου 20 και κατά τον Καπελέρη –τον πρώην του ΣΔΟΕ- 10. Και τι βρέθηκε; ΟΥΔΕΝ!!! Εξετάστηκαν; Δεν εξετάστηκαν; Το όνομα τελικά που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή είναι ένα. Άντε δύο. Και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή.
 Ένας πρώην υπουργός Άμυνας. ΕΝΑΣ!!! Μόνο εκείνος είχε βουτήξει το χέρι του –ποιο χέρι δηλαδή όλος είχε πέσει μέσα- στον κάδο με το μέλι. Και κάθε τόσο μας δείχνουν από την τηλεόραση και καινούργια στοιχεία εναντίον του Τσοχατζόπουλου, για να μας πείσουν πως με αυτό τον τρόπο το πολιτικό σύστημα αυτοκαθάρθηκε.
Η λίστα Φαλτσιανί, που για άλλους είναι λίστα Λαγκάρντ, παραδόθηκε σε «σντί» στον Παπακωνσταντίνου, αλλά μετατράπηκε σε «φλασάκι», και παραδόθηκε μετά από κάπου δύο χρόνια πλέον, από τον Βενιζέλο στην σημερινή κυβέρνηση, που φτου-κακά, για να μην κρατήσει την καυτή πατάτα, την παρέδωσε πάλι εκεί όπου κάποτε –λένε- πως είχε παραδοθεί, στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Τι λέξη κι αυτή…
Άλλο ένα σιντί» κι άλλο ένα φλασάκι. Επειδή το σιντί δεν επιδέχεται τροποποίηση. Ενώ στο φλασάκι μπορεί να γίνουν …προσθαφαιρέσεις. Άντε να τα καταλάβει ο κυρ-Μήτσος με την κυρά-Κατίνα, που μας διαφημίζουν «το γιατρό μας» από την τηλεόραση, χωρίς να λένε στο τέλος «το ευρώ μας»! Πόσα ευρώ άραγε κοστίζει πια, ένα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ;
Ανάθεμα πόσοι κατάλαβαν τι σημαίνουν όλες αυτές οι ΜΗ ΛΙΣΤΕΣ.
Αλλά καιρός είναι να καταλάβουμε πως μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ. ΑΣΥΣΤΟΛΑ !!!
Σκορπούν φρούδες ελπίδες στον κοσμάκη που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο της ασυδοσίας τους, της ρεμούλας και την εκπλήρωσης φιλοδοξιών, υποσχόμενοι ότι κάπου στην άκρη του τούνελ, θα… ΘΑ…ΘΑ πληρώσουν κι οι έχοντες και κατέχοντες, επειδή «εδώ τους έχουμε». Σε λίστα.
Μια λίστα δύο λίστες, τρεις λίστες στα χέρια των ληστών. Και καιροφυλαχτούν οι «αδιάφθροι» νεόκοποι πολιτικοί, με τα χιτλερικά συνθήματα. Εκείνου τους εγκληματία που αιματοκύλισε την Ευρώπη, και πρώτα απ’ όλα τη χώρα του. Στέλνοντας στον θάνατο ακόμα και δεκατετράχρονα παιδιά.
Επειδή η συνθήκη των Βερσαλιών που επιβλήθηκε στη Γερμανία από τους συμμάχους και τον είχε τελικά οδηγήσει στην εξουσία, έχει το ανάλογό της: Λέγεται «Μνημόνιο 1,2,3» κλπ και επιβλήθηκε από τον "πλούσιο Βορά", στον "τριφηλό Νότο".
Για να χαίρονται οι νεοφασίστες που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να χορεύουν. Και τους διευκολύνουν με το παιχνίδι πού παίζεται με τις λίστες. Ψάχνουμε τις λίστες, όταν η περιοχή μας είναι έτοιμη να πάρει φωτιά, με τη γνωστή μέθοδο της προβοκάτσιας. Παλιό γνωστό αμερικανικό κόλπο. Που τώρα παίζεται μεταξύ Σύρων, αλ-Κάιντα (της "καλής" πλέον που χρησιμοποίησαν οι αμερικανοί για την ανατροπή του Καντάφι -τώρα και στην Συρία για την ανατροπή του Άσαντ) και Τούρκων στο ρόλο του εξαγριωμένου θύματος… Αλληλούια !!!!

ΥΓ ΣΠ.ΧΑΤΖΑΡΑ. Ένας Σημιτοφύλακας που τον είχαν στις λίστες φοβήθηκε μη γίνει Ακης και κρεμάστηκε. Άντε και ο επόμενος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το μοναδικό εκβιάσιμο μέρος σε αυτή την ιστορία είναι, η πολιτική τάξη. Ένας επιχειρηματίας, αν αξιοποιήτο η λίστα, θα έχανε μερικά εκατομμύρια. Σιγά το πράγμα!
Η πολιτική τάξη όμως, αν η λίτα δημοσιοποιείτο απο τα κανάλια των επιχειρηματιών, θα έχανε τα αυγά και τα πασχάλια. Θα πήγαινε φυλακή.
Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος, κατά την γνώμη μου, που η λίστα κρατήθηκε στο συρτάρι.
Θεωρώ πολύ πθανόν έως και βέβαιον, η γοητευτική Λαγκάρντ να παρέδωσε επισήμως την λίστα στον Παπακωνσταντίνου, με σκοπό τον περαιτέρω διασυρμό, εν καιρώ, του πολιτικού μας συστήματος, όντας βέβαιη ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, θα αδυνατούσε να την χρησιμοποιήση καταλλήλως.

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 18 Απριλίου 1922 συνήλθε και πάλι η Εθνοσυνέλευση και συζήτησε το «Εθνικό Θέμα»

Ένα εντελώς λάθος σχόλιο "εγκύρων" "Αθηναϊκών  Κύκλων" από το "ΕΜΠΡΟΣ" που "εξέφραζε" τον  μεταρρυθμ...