2/10/12

Το νεοελληνικό οικονομικό Θαύμα

Η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παρά την οικονομική ύφεση που σαρώνει την οικονομία, για έκτο χρόνο.
Οι κυβερνητικοί «απατεώνες», αποκάλυψαν στο «Βήμα της Κυριακής», ότι οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ «τόσα χρόνια δεν επένδυαν στην καινοτομία για να μειώσουν το κόστος παραγωγής»; Και «Γιατί δεν επενδύουν στην εξωστρέφεια και να απευθυνθούν σε 1 δισ. καταναλωτές, αντί να περιορίζονται στην αγορά των 10 εκατομμυρίων καταναλωτών;». Παραμύθια μάνδολες για ηλιθίους καταναλωτές αναγνώστες.
Φταίει δηλαδή το «κόστος παραγωγής» και το ότι «δεν κάνουν εξαγωγές».
Οι ίδιοι απατεώνες παραπληροφόρησης της σχολιάζουν πως «η βασική οικονομική θεωρία θέλει σε περιόδους ύφεσης να μειώνονται πρώτα τα εισοδήματα και μετά οι τιμές», και ξεχνούν ότι στην Ελλάδα για έξι χρόνια μειώνονται τα εισοδήματα και οι τιμές διαρκώς ανεβαίνουν.
Στα γαλακτοκομικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat , Ελλάδα , βρίσκεται στην πρώτη θέση της ακρίβειας στην Ε.Ε. με απόκλιση τιμών 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. Ποιο κόστος παραγωγής ανέβηκε; Τα εργατικά ή οι τιμές παραγωγού; Η μήπως φταίει το Καρτέλ στο γάλα; Και βέβαια οι απατεώνες, για να μπερδέψουν το πόπολο βάζουν δίπλα στο Καρτέλ του γάλακτος τα αυγά.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Καρτέλ στα Έλαια και τα λίπη. Στο ψωμί και τα δημητριακά η Ελλάδα έχει 15,8% υψηλότερες τιμές από την Ε.Ε.
Το υπουργείο του Φιλελεύθερου Χατζηδάκη λέει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης «έχει στόχο να αρθούν τα διάφορα κανονιστικά εμπόδια και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να γίνει ταχύτερα η αποκλιμάκωση των τιμών».
Η εξέλιξη των τιμών των τροφίμων αποδίδεται, σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στις «υψηλές τιμές παραγωγού και την διατροφική κρίση αλλά και στις παθογένειες και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, όπως είναι η δυσκολία στις μεταφορές, η γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία».

Δηλαδή οι γεωργοί είναι κροίσοι και οι βιομήχανοι και οι σουρπερμαρκετάδες μπαριράκια. Και οι «παθογένιες δεν είναι τα Καρτέλ, αλλά οι «δυσκολία στις μεταφορές, και η …γραφειοκρατία».
(Θα ήθελα να ήξερα αν αυτούς τους λωποδύτες «πηγές» τους πληρώνουμε κιόλας).

Ακόμη, «η εγχώρια παραγωγή είναι περιορισμένη και για το λόγο αυτό σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου απαιτείται η άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης επαναφέρει για πολλοστή φορά το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του (γερμανικού) παστεριωμένου γάλακτος, για το οποίο όμως δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο του». Οι απατεώνες, αλά ΚΚΕ ΑΕ, τα ρίχνουν στα διεθνή μονοπώλια και επισημαίνουν «πως επί πολλά χρόνια οι πολυεθνικοί όμιλοι αξιολογούσαν την Ελλάδα ως χώρα όπου υπάρχει η δυνατότητα της υψηλής τιμολόγησης, και φαίνεται, ότι αυτό ακόμη δεν έχει αλλάξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: