30/10/12

Τρίστρατο. Τρίμη - Λιάτσου και Στουρνάρα, γωνία (ΚΕΔ)

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στην ΕΣΗΕΑ και περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταδικάζει την αναλγησία του κυβερνητικού συνεταιρισμού, που με το τρίτο μνημόνιο εκτελεί εν ψυχρώ ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνία, τα αίσχη στην ΕΡΤ και σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, αλλά και την συνειδητή εμπλοκή προθύμων σε όλα αυτά, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Μας παίρνουν το Αγγελιόσημο μας χώνουν στον ΕΟΠΥΥ:
Ο Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, ξαφνικά στις 19.53, που αναφέρει: "Μετά τη λέξη ΕΤΑΑ, προστίθεται η φράση ΕΤΑΠ ΜΜΕ".
 Έτσι , εντάσσει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ (όπως είχαμε αποκαλύψει από μέρες). Η ρύθμιση αφορά σε πρώτη φάση τους δημοσιογράφους και υπαλλήλους Περιοδικού Τύπου,(ΤΑΙΣΥΤ), τους τεχνικούς των εφημερίδων και των περιοδικών ΤΑΤΤΑ, τους εφημεριδοπώλες, τους υπαλλήλους πρακτορείων, τους φωτορεπόρτερς και τους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται νέα κατανομή του Αγγελιοσήμου. Με επιπτώσεις στην κύρια σύνταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και στους άλλους φορείς που χρηματοδοτούνται από τον ίδιο πόρο (ΕΔΟΕΑΠ -Ταμεία Αλληλοβοήθειας Δημοσιογράφων, κλάδοι ανεργίας και επικούρησης).
Τελικά, το σύστημα Τρίμης και ΣΙΑ, το μόνο που σκέφτηκε ήταν απεργία διαρκείας για τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 31/10.
 Και πάλι όμως, χωρίς σχέδιο, στρατηγική και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί πραγματική απεργία -με μαύρο στις τηλεοράσεις και μόνο σήμα στα ραδιόφωνα. Όσο για τις εφημερίδες να μην κυκλοφορήσουν και τα φύλλα στη ζώνη του Σαββατοκύριακου.
Το μεσημέρι πάντως, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ είχαν αποχωρήσει σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας από τη συνάντηση με την διοίκηση της ΕΡΤ, που αρνείται να ανακαλέσει τις αντιδημοκρατικές της αποφάσεις και από τη συνεδρίαση του ΔΣ, καταγγέλλοντας:
- την πρωτοφανή συμπεριφορά του Δ. Τρίμη, που υποδύεται ακόμη τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, όταν έχει παραιτηθεί όλο σχεδόν το ψηφοδέλτιο του, (εκλεγμένοι και αναπληρωματικοί) και από χθες το μεσημέρι κωλυσιεργεί αναβάλλοντας συνεχώς τη συζήτηση για απεργία στην ΕΡΤ, όπως υποδείξαμε ή ως αφετηρία το μπλοκάρισμα με στάση εργασίας, του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Η απάντηση πρέπει να είναι απεργία διαρκείας και στην ΕΡΤ.
-την άρνηση του να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση το κρίσιμο ζήτημα της κατάθεσης τροπολογίας από την Κυβέρνηση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ, για να μην εκτεθούν δικοί του άνθρωποι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ, που είναι μέσα στο βρώμικο παιχνίδι, κόβοντας παροχές, συντάξεις και ζωές.
- την υφαρπαγή του αγγελιοσήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να ανοίξει μύτη και το κουκούλωμα των ευθυνών για την ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων, με στόχο να ακυρωθεί de facto ή έρευνα που έχει διατάξει ο οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, ώστε να μην βγουν στο φώς άπλυτα και ευθύνες.
- την μεθόδευση του, σε συνεργασία με μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με την ανοχή και άλλων παρατάξεων, να «μαγειρέψουν» τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, ώστε να μπορέσει να βαφτίσει μέλος του ΔΣ, άτομο που σύμφωνα με το καταστατικό δεν δικαιούται να είναι ούτε αναπληρωματικό. Ξανάκανε δηλαδή χθες με τους εταίρους του τις εκλογές του Μαΐου του 2011, ερήμην του….. Οκτωβρίου του 2012.
-την πραξικοπηματική του ενέργεια να κλείσει τα μικρόφωνα του ΔΣ, με την εκκωφαντική σιωπή της ΔΗΜΑΡ και τις ευλογίες της κυρίας ένα βήμα δεξιά του, απαγορεύοντας επιλεκτικά την μαγνητοφώνηση, ώστε να μην υπάρχουν στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγγελίες και τοποθετήσεις, που δεν τον συμφέρουν, μήπως και τους τσακώσουν.
Η ΚΕΔ εκφράζει και τώρα την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλους τους διωκόμενους συναδέλφους σε κάθε ΜΜΕ αλλά η προχθεσινή καρατόμηση Αρβανίτη και Κατσίμη στην Πρωινή Ενημέρωση και η απόπειρα φίμωσης του Βαξεβάνη, αποκαλύπτουν ότι η πολιτική πτώχευση τρέμει την Ενημέρωση.
Ε, μπορεί τέτοιες ώρες να εκφράζει τον κλάδο ο Τρίμης; Υπάρχουν και όρια...

30/10/2012

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Ντ. Αϊιζενχάουερ θα εγκαταλείψει την Ερυθρά Θάλασσα

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, εγκαταλείπει την Ερυθρά Θά...