1/10/12

ΟΧΙ των κατοίκων στο Παρανέστι Δράμας στο κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας λαθρομεταναστών .

Συμπλοκές και τραυματισμοί στο στρατόπεδο λαθρομεταναστών στη Δράμα Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων στο Παρανέστι Δράμας, για την μετατροπή του στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε Κέντρο Υποδοχής λαθρομεταναστών.
Ο αντιδήμαρχος Παρανεστίου, Μιχάλης Παρλόγλου, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καθώς αυτό βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκαν σταδιακά στο στρατόπεδο περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, με την κυβέρνηση να φέρνει προ τετελεσμένων την τοπική κοινωνία.
Σήμερα το απόγευμα έγινε πορεία διαμαρτυρίας από κατοίκους, που κατέληξε στην πύλη του στρατοπέδου. Μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας κάτοικοι του Παρανεστίου και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας βρέθηκαν μπροστά σε άντρες των ΜΑΤ, που από νωρίς είχαν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου και δυο παράλληλους δρόμους περιμετρικά του στρατοπέδου.
Όταν μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας έκοψαν τα συρματοπλέγματα και εισήλθαν στο εσωτερικό του στρατοπέδου τα ΜΑΤ απάντησαν με ρήψη δακρυγόνων και ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους συγκεντρωμένους. Έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα και πολλοί κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή μέλη της Πατριωτικής Ένωση Δράμας βρίσκονται έξω από την πύλη του στρατοπέδου αναμένοντας την παρουσία μελών της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών από την Καβάλα. Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιόγλου, αναμένεται αύριο το πρωί να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Προ-Πο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

13/24 Ιουνίου. Η Επέτειος του Μαρτυρίου του Ρήγα στο Βελιγράδι πριν από 226 χρόνια και το μνημόσυνο για την Ρήγα και τους επτά εθνομάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα που οργάνωσα το 1998 στα 200 χρόνια από την εκτέλεση τους

Όταν εκτελέστηκαν ο Ρήγας και οι επτά «μαθητές» του, στο Βελιγράδι, στον πύργο Νεμπόϊσα, το Ημερολόγιο στο Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη, ...