22/10/12

Περί όνου σκιάς

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω τον κύρ(γ)ιο Φώτη να δηλώνει πως με τίποτα η ΔΗΜ.ΑΡ δεν θα εγκρίνει την απαίτηση της τρόικα να μειώσει το ποσό της αποζημίωσης όσων απολύονται έχοντας συμπληρώσει 16 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη.
Λίγα λεπτά αργότερα o αρχηγός του ΠΑΣΟΚ λέει πως ναι μεν το όλον ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα μέτρα της 3κομματικής κυβέρνησης αλλά, από πίσω βλέπω τον κ. Μίμη (Ανδρουλάκη) να δηλώνει ότι «χρειάζεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ» πράγμα που, προξενεί ρίγη στη ραχοκοκαλιά του κ. Αντώνη (Σαμαρά) διότι, με ποίο ΠΑΣΟΚ θα μετέβαινε στη συνάντηση του Ούρογκρουπ στις Μπρουσέλς; Το όλον ή το νέον;
Όπως διαπιστώνει ο (καλοπροαίρετος) αναγνώστης τα διλλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση που προέκυψε μετά την πτώση της meta-κυβέρνησης του Γοδεφρείγου του 2ου Παπανδρέου του 3ου και του Puppet Luke Daimos είναι αμείλικτα.
Μόνο το γεγονός ότι, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ απείλησε πως θα αποσύρει το κόμμα απ’ την Συμμαχία των Προθύμων, εκτός από ρίγη στην ραχοκοκαλιά του Antoine, προκάλεσε μίνι σεισμό στο Μαξίμου. Και, εκεί που όλα πήγαιναν according to Plan A, στo επάνω μέρος της Ηρώδη Αττικού φάνηκε να κατεβαίνει αργά ο Comandante Al Chip, αρχηγός των 12 φυλών της Χώρας των Συνιστωσών, που κείται ανατολικά του Ρίο Γκράντε και νότια του Βόλγα. Στα χέρια κρατάει το «Σχέδιο Β» το οποίο, όλως τυχαίως, παρουσίασε την επόμενη ημέρα στο SΚΥΝΕΤ ο αρχηγός όλων των φυλών Ala -“Sitting Bull”- Βannos o οποίος, τα τελευταία χρόνια, έχει αποσυρθεί απ’ την ενεργό δράση.
Το Σχέδιο προβλέπει την εθελοντική αποχώρηση της Ελλάδας από την Eurozone και την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, στη περίπτωση μας του pesos. Με τον τρόπο αυτό είπε, η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 7,5% το χρόνο, η ανεργία θα πέσει στο 1,5% και ο βασικός μισθός θα ανέλθει στις 340.000 δραχμές διότι, αλλιώς ακούγεται να λέει κάποιος «ο μισθός μου είναι 340 χιλιάδες δραχμές» παρά 1000 ευρώ. Εκτός απ’ τον κομαντάντε την άποψη υποστήριξαν και οι αρχηγοί των φυλών KOA, ROZA αλλά όχι εκείνοι της φυλής των KEDA, που πρότειναν «μία άλλη πολιτική» χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Η πρόταση τρόμαξε τον αρχηγό του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ ο οποίος, σε σύντομη δήλωση διαρκείας 6 λεπτών και 42 δευτερολέπτων, ανακοίνωσε ότι, η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο πνιγμού μετά τα συμπτώματα ασφυξίας που διαπίστωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος διαφώνησε ανοιχτά με το «Σχέδιο Β» προτείνοντας το «Σχέδιο Γάμμα», το οποίο προβλέπει παραμονή της χώρας στην Ούροζον, διαγραφή του χρέους από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, πώληση νήσων με λιγότερους από 1000 κατοίκους, μετατροπή του αρχιπελάγους και της δυτικής Θράκης σε ΕΟΖ και, σαν κερασάκι στην προοδευτική τούρτα, ανάκληση του Στοχαστή από το Χάρβαρντ και τοποθέτηση (με το ζόρι) στην πρωθυπουργία.
Την ίδια ή σχεδόν, άποψη διατύπωσε και ο Antoine de Saint Exupery o οποίος έχει πεισθεί ότι, μία χώρα μπορεί να «αναπτυχθεί» μόνο με δανεικά απόδειξη ότι, εδώ και τρεις δεκαετίες δεν έχει στηρίξει καμία σοβαρή πρόταση –εκτός του Καλατράβα και της Lady d’ Angelo δια τους Ολυμπιακούς. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, τους τελευταίους 6 μήνες η τρόικα διεξήγαγε εποικοδομητικές και ουσιαστικές συνομιλίες και, η δόση θα δοθεί ολόκληρη στα μέσα Νοεμβρίου –πριν τις αμερικανικές εκλογές ενώ, η επιμήκυνση πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Τότε, προς τι το μίσος και αλληλοσπαραγμός; Μα, για να περάσει η χώρα τη στροφή και να βγει σε ένα ξέφωτο –όπως τόνισε με νόημα ο κ. Βενιζέλος και συμφώνησε ο κ. Κουνέλης δια να μην ειπώ κ α ι ο κ. Μπάμπης.

Κ.Κ
1ο ΘΕΜΑ, 21.10.12 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...