26/7/19

Ένας δωδεκάχρονος Σέρβος Μάρτυρας

Τον Ιούλιο του 1992 , στην Βοσνία Ερζεγοβίνη , ο 12χρονος Σλόμπονταν Στογιάνοβιτς, γύρισε στο χωριό του, (έξω από τον Ζβόρνικ), που το είχε εγκαταλείψει η οικογένεια του λόγω της προσέγγισης  μουσουλμάνων παραστρατιωτικών, για να λύσει το σκύλο του. Αλλά, τον έπιασαν οι μουσουλμάνοι.

 Το σώμα του αγοριού βρέθηκε ένα χρόνο μετά, στις 16 Ιουνίου 1993, στον οικισμό Μπάιριτσι στο Νόβο Σέλο, κοντά στο Ζβόρνικ, σε ένα λάκκο, κατά τη διάρκεια εκταφής πέντε Σέρβων στρατιωτών.
 Αναγνωρίστηκε μέσω ανάλυσης DNA. 

Ο δωδεκάχρονος Σλόμπονταν κατακρεουργήθηκε από την μουσουλμάνα Ελφέτα Βέσελι που ήταν μέλος «Διμοιρίας Σαμποτάζ» του λεγόμενου Στρατού των Μουσουλμάνων και η οποία καταδικάστηκε έπειτα από 26 χρόνια, στις 8 Μαΐου, σε 10 χρόνια φυλάκισης για τη βάναυση δολοφονία του παιδιού. 

Σύμφωνα με τους (μουσουλμάνους) μάρτυρες στη δίκη, η Ελφέτα Βέσελι , άνοιξε την κοιλιά του παιδιού σε σχήμα σταυρού. 
Το Μνημόσυνο για τον 12χρονο νεομάρτυρα Σλόμπονταν Στογιάνοβις που μαρτύρησε στα χέρια των μουσουλμάνων τον Ιούλιο του 1992, θα γίνει αύριο στην εκκλησία του αγίου Αβακούμ στην Ντρίλιατσα, από τον Επίσκοπο Ζβόρνικ και Τούζλας .

1 σχόλιο:

mike είπε...


Η Ελφέτα Βέσελι είναι Αλβανίδα.

Έχουν στήσει ένα άγαλμα,με ένα παιδί να ταίζει ένα σκύλο όρθιο.
Η χαροκαμένη μάνα του,πετροβολούσε τα καμιόνια του ΟΗΕ που περνούσαν από μπρος της,
φορτωμένα με Μουσουλμάνους !

Ο πράσινος θρίαμβος του επτάστερου στο Βερολίνο είναι πάνω από κάθε περιγραφή. ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ!!!!!

  Δυο πράγματα. 1. Ο Δημήτρης μαζί με τον μικρό Παύλο και την Ομάδα πρέπει να πάνε το "έβδομο" στον τάφο του Μεγάλου Παύλου. 2. Οι...