30/7/19

Η Διζωνική Δικοινοτική στην Κύπρο επισημοποιήθηκε σαν σήμερα

Στις 30 Ιουλίου 1974, ο Τζέιμς Κάλλαχαν, ο Γεώργιος Μαύρος και ο Τουράν Γκιουνές υπέγραψαν στη Γενεύη μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που την ειχαν συγγράψει οι Άγγλοι, στο πνεύμα όσων είχαν συμφωνήσει γενικά με τον Μακάριο, πριν εκείνος αποφασίζει να διαλύσει την Εθνοφρουρά. 
Η συμφωνία των τριών εγγυητριών δυνάμεων επεσήμανε την έμπρακτη ύπαρξη στη Δημοκρατία της Κύπρου δύο αυτόνομων διοικήσεων, μίας Ελληνοκυπριακής και μίας τουρκοκυπριακής. Ήταν η Διζωνική Δικοινοτική λύση.

Οι εγγυήτριες δυνάμεις συμφώνησαν στην επόμενη τους συνεδρία να συζητήσουν δίχως προκατάληψη τα προβλήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη αυτών των αυτόνομων διοικήσεων. 
Ο Γεώργιος Μαύρος που δεν ήταν «ιδιαίτερα οξυδερκής» υπέγραψε αλλά δεν κατάλαβε. 
Εν τω μεταξύ, τα 6 τουρκικά αποβατικά συνέχιζαν την μεταφορά τους Αττίλα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα ειναι Χατζαρα από εδώ και στο εξής τί βλέπεις στο κυπριακό;

Ανώνυμος είπε...

Από δω και στο εξής, θα προσευχόμαστε να βρεθεί έστω και ένας «ταξίαρχος»... Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν υπάρχει ούτε επιλοχίας...

Taleban είπε...

Mia apo ta idia vlepei.

Ανώνυμος είπε...

Κρύβε λόγια διότι θα σε πούνε φιλονατοικο και χουντικό! Χωρίς να λάβουν υπόψη τους, 45 χρόνια τώρα, ότι οι συνταγματαρχες όταν κατάλαβαν τί τους ετοίμαζε το ΝΑΤΟ σηκώθηκαν κι έφυγαν και παρέδωσαν στον Μαρκεζίνη. Διότι ο ελληνικός λα(γ)ος-στιφαδο δεν είναι μόνο λαγός και μάλιστα "ευρωπαϊκός"(τρομάρα) του είναι και πεισματάρης και ξεροκέφαλος. Επιμένει στο λάθος και το ψέμα κι ας βλέπει την Αλήθεια μπροστά στα μάτια του.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...