24/7/19

Ο Μπόρις του ανώτερου θεού

Ο Μπόρις, δεν είναι «τουρκόσπορος». Σπόρος Αχασβήρου είναι. Εβραιότουρκος σαν τον Κεμάλ ήταν ο παππούς του.

1 σχόλιο:

Xristos-gera είπε...

Κάθε τόσο, χειμώνα ή καλοκαίρι, ο «Μπότζο», του οποίου το πλήρες όνομα είναι Αλεξάντερ Μπόρις ντε Φέφελ Τζόνσον, καταφτάνει οικογενειακώς για διακοπές στο Χόρτο του Πηλίου, όπου μένει σε σπίτι ιδιοκτησίας του 79χρονου πατέρα του Στάνλεϊ. Η εξοπλισμένη με όλες τις σύγχρονες ανέσεις «Villa Irene», όπως ονομάζεται η χτισμένη με πηλιορείτικη πέτρα και ξύλο οικία και ανεμπόδιστη θέα στον Παγασητικό, αποτελεί καταφύγιο ηρεμίας τόσο για τον ίδιο όσο και για τα τρία αδέλφια του, τον Τζο, τον Λίο και τη Ρέιτσελ.

Ειδικότερα όταν, χάρη στις κλασικές σπουδές του, απαγγέλλει από στήθους τις ωδές του Οράτιου στα λατινικά και διαβάζει την Οδύσσεια του Ομήρου στο πρωτότυπο αρχαίο κείμενο. Ταυτόχρονα, ο ίδιος άνθρωπος -που έχει ως πολιτικό πρότυπο τον Αθηναίο Περικλή του Χρυσού Αιώνα

προπάππους του, από τη μεριά του πατέρα του, ήταν ο επίσης κατάξανθος Αλί Κεμάλ, ένας κοσμοπολίτης και φιλελεύθερος δημοσιογράφος από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας κατά τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οποίος παντρεύτηκε την προγιαγιά του Μπόρις. Οταν ο δύστυχος Ανατολίτης γαμπρός στη Γηραιά Αλβιώνα απήχθη το 1922 από ένα μπαρμπέρικο στην Κωνσταντινούπολη και λιντσαρίστηκε από έναν έξαλλο εθνικιστικό όχλο, τα δύο ορφανά παιδιά του στην Αγγλία κράτησαν το πατρικό επίθετο Τζόνσον της μητέρας τους Γουίνιφρεντ.
Κάπως έτσι ο παππούς του, από Οσμάν Κεμάλ μετονομάστηκε σε Γουίλφρεντ Τζόνσον. 50% οθωμανός και 50% άγγλος ο παππούς του λοιπόν.

Είναι ο πολιτικός που έχει παρομοιάσει τις μουσουλμάνες γυναίκες που φορούν πέπλα και μαντίλες νικάμπ με «μασκοφόρους ληστές τραπεζών» και «γραμματοκιβώτια»

https://www.protothema.gr/world/article/910903/o-boris-tzonson-neos-prothupourgos-tis-vretanias/