27/7/19

Κι ένα πουλί, μαύρο πουλί, έκατσε και του είπε..

Ο αστικός μύθος, λέει ότι «τον Μάρτιο του 1974, η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών ανακάλυψε έγγραφα της ΕΟΚΑ Β' τα οποία κατέγραφαν πλάνα για διενέργεια πραξικοπήματος υποβοηθούμενο από την Χούντα των Αθηνών».
 Τα έγραφα το προμήθευσαν στους ανθρώπους του μακαρίου Οι καλοί μας φτερωτοί, φίλοι, που πετούν από άκρη σε άκρη του κόσμου μαθαίνοντας τα νέα και τα κουτσομπολιά. 
Ένα αγγλικό «πουλάκι», κελάηδησε. 

Μετά, στην Αθήνα, ένα αμερικάνικο μπουλντόγκ που το έλεγαν Γουστάβο, είπε : «Θέλω το κεφάλι του Μούσκου» και το φερέφωνο του Γκας, ο αόρατος επανέλαβε : «Πρέπει να τελειώνουμε με τον Μούσκο».

 Ο αστικός μύθος λέει οτι ο Ταξίαρχος εξύφαινε σχέδιο για την ανατροπή του Μούσκου από τον Απρίλιο του 1974 , ενώ το ΜΙ6 το είχε βρει το σχέδιο από τον Μάρτιο. Κι ένα πουλί, μαύρο πουλί, καλό πουλί πέταξε και τα είπε και στην «Ροζαλία» και στον «κουφό» στο Παρίσι.
 Η «Ροζαλία» όπως του ζήτησαν προειδοποίησε για τα σχέδια του Ιωαννίδη τον Μακάριος και έτσι διατυπώθηκε η πληροφορία. Τους φόβους του για το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος στη μεγαλόνησο εξέφρασαν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας. 
Έτσι ήρθε και έδεσε το γλυκό. 

Το μαύρο πουλάκι που μιλούσε αγγλικά, τα είπε στην Ροζαλία που στις 19 Απριλίου 1974, με υπόμνημά στον Φαίδωνα, μιλούσε προφητικά , «για περίπτωση πολέμου», με την Τουρκία και έλεγε ότι «το Καθεστώς δεν δύναται, φοβούμαι, να κάμη επιστράτευσιν». 

ΥΓ. Σας έδωσα τον μίτο της Ροζαλίας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπες όμως κάτι που θα το πω εγώ:ο καλύτερος ερμηνευτής των ταινιών Τζαιημς Μποντ είναι χωρίς αμφιβολία, έως σήμερα, ο Τιμοθεος Ντάλτον!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αυτό πες μας:ποιος είναι η "ροζαλια";

Ανώνυμος είπε...

Ο Αβέρωφ ρε παιδιά είναι η Ροζαλία...γνωστή bella lucia...

Ανώνυμος είπε...

...την περίοδο (24 Ιουλίου*...)1974–1981 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Το 1981 εκλέχτηκε αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και το 1984 επίτιμος πρόεδρός της. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του(...!), ως Υπουργός Εξωτερικών, στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου με θέμα την ίδρυση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας το 1959 και στη Συμφωνία Σύνδεσης Ελλάδας- ΕΟΚ το 1962
(σ.σ το 'αξιόχρεο' της χώρας απεκατεστάθη δύο χρόνους μετά, επί γαπ senior, υπό του -κιμπάρη έναντι των πιστωτών προπολεμικού χρέους- πατρός μητσοτάκη)
σύμφωνα με την οποία η χώρα κατέστη το πρώτο συνδεδεμένο κράτος με την κοινότητα...
-wiki-

* στην Κύπρο μέχρι 14 Αυγούστου(αττίλας2) δεν εξέλιπαν οι πτήσεις των τούρκικων f84(;) ως και οι 'προσεγγίσεις' από θαλάσσης -προς εμπλουτισμό του εμψύχου και αψύχου δυναμικού, που στον αττίλα1 δεν μπόρεσε να σφετεριστεί πάνω από 1-2% της κυπριακής γης.
Στο εξαήμερο ίσαμε την 20η Αυγούστου, τρίτη δοτή κυβέρνηση -όρα καραμανλής afterwards μαρκεζίνης/ανδρουτσόπουλος, το άνω ποσοστό πλησίασε το 36-37%.

υγ
Σάββατο 20 Ιουλ οι 'παντόφλες' από την μερσίνα αποβιβάζουν -5μ από Κερύνεια.
23 Ιουλ => παραιτήσεις δικτατόρων
Από τις 22 είναι ήδη αποδεσμευμένα 10 F4(1F4<=>12F84 σε φέρουσα δυνατότητα βομβών 500lb), αφιχθέντα στο Ηράκλειο εν πρώτοις τα 4 και με αποστολή «Αγ.Γεώργιος-Κύπρος».
Εν αναμονή η Δευτέρα 22.7, η Τρίτη, η Τετάρτη... Επιστροφή!
(Ο Φαίδων ορκίζει την τρίτη δοτή στις 24 και ...εξακολουθεί ίσαμε παραμονές Χριστουγέννων 1974 -προ στασινοπούλου. Πολυτεχνειόθεν 1973. Οι αρχηγοί των όπλων εξακολουθούν ίσαμε 20 αυγούστου -πλην γεν/αραπάκη που θα περιμένει να εορτάσει ΚΑΙ τα Θεοφάνεια του 1975...)

Ανώνυμος είπε...

@ Κυρ Ιουλ 28, 01:43:00 π.μ.
χαχαχαχαχαχαχαχχαχα
Γ. Λυκ. να μου προσεχεις τους προεδρους στου Σιουτη.
Τωρα που ενηλικιωνονται ανεβαινει και η πιεση τους.
Μη χασουμε και κανεναν στο πισταδικο, δε λεει.

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Είσαι φοβερός ρε φίλε μπράβο ειλικρινά.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...